Скандал в Правната комисия, плашат се с телефон 112

Гласуват реформите в съдебната система
10 сеп 2021 13:07,
97
Скандал в Правната комисия, плашат се с телефон 112
Снимка: БГНЕС, архив

Със скандал започна днешното заседание на Правната комисия към парламента. На него се обсъждат предложенията  Бюрото за защита на свидетели да бъде прехвърлено от главния прокурор към Правосъдното министерство, както и закриването на спецсъдилищата и спецпрокуратурата.

Преди това обаче депутати от ГЕРБ поискаха в дневния ред на заседанието да бъде включен проект за промени в Изборния кодекс. Предложението бе отхвърлено от председателя на комисията с мотив, че дневния ред вече е гласуван.

Това доведе до недоволство.

„Виждаме, че снощи при нарушаване на всички правила в почивката свиквате правна комисия, за да бързате, а всъщност важно е да организираме изборите така че всеки гражданин да има желание да гласува. Вие просто нямате желание ... Това се прави да се угоди на президента, НС работи на ръба на Конституцията, каза Николина Ангелкова от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Още по темата
А след това се стигна до обиди и обвинения.

„Реформата, която искате да направите за ден - за два е важна. Защото ще паднат актове на олигарси и вие сте за това”, заяви Ана Александрова от ГЕРБ-СДС.

След спор и напрежение депутатът от ИТН Радостин Василев заплаши, че ще се обади на телефон 112 заради негова колежка от комисията.

Темата за реформата коментира и главния прокурор.

„През последните дни слушам политическото клише - „юридическа реформа”. Според оценката на прокуратурата това не е юридическа реформа, а юридическа катастрофа, за която цената ще платят българските граждани, какво обикновено. Тези законопроекти не реформират, а унищожават нещо работещо”, посочи Иван Гешев.

За да бъдат приети окончателно промените, трябва да бъдат гласувани и в пленарната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
14
 
6
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Много поВня , поВня как герб действаха преди 13г., НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАХА С НИКОЙ !И така , съсипаха държавата , последни сме по всичко в ЕС !
14
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдебната реформа на Божков
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез в началото помислих, че нарочно си постилат падението, тоест да издигнат ГЕРБ или Радев, все тая, ама доказаха какви са амуджи, лъсна им "интелекта"......хахахаха :))) Като се обадят на 112 какво ще се случи, ще дойдат специалните части ли.....хахахаха :)))
12
8
 
14
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Ситуацията е ясна и падението на българската прокуратура е благодарение на мафията и тия,които я подкрепят. Остава отговора на народа.Ако народа не успее. България я пишете ПРЕЗИДЕНСТКА република и излиза вън от НАТО и ЕС.Който е устроен вън, няма да се върне да живее в Бг.
11
6
 
13
 
! Отговори
Епа преди 2 години
те от СИЕЛАТА трябва да се се сетили вече, като гледат какво става по другите браншове, че в тая държава само Боко дава пари и си изпълнява обещанията. Да му мислят. Няма нужда ГЕРБ да ходят при тях.
10
13
 
5
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
До Джо.. И каква е файдата , след като герб / с малки букви/ е първа политическа сила на избори ???Нали докарахте България на ВСИЧКИТЕ ПОСЛЕДНИ МЕСТА в ЕС ? С това ли се гордеете ?
9
14
 
6
 
! Отговори
НОВИ-НИ преди 2 години
В герб МНОГО кандидати се появили , за мястото на ''вожда'' !
8
6
 
9
 
! Отговори
Джо преди 2 години
До ИзвинетИ , амЪ:резултатите на последните избори показват друго - почти равен резултат с "първата политическа сила"с кой да се съобразяват - с тебе ли?
7
2
 
10
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Изчистете политиката от СЪДЕБНАТА СИСТЕМА , никакви политически ''квоти'' !Оставете СЪД. СИСТЕМА ----НЕЗАВИСИМА !
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез от ИТН били много зле, плашели с телефон 112......хахахахах :))) Сигурно герберастите са се разтреперали от страх, при такава заплаха.....хахахаха :))))
5
6
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ трябва преди 2 години
да престанат да се напъват да помагат на БСП и нейния електорат, настоявайки за тези хартиени бюлетини. Да ходят на право при сИЕЛА и да им обещаят да им изплатят задълженията за закупуването на машините плюс процент за "удобна" изборна победа.
4
0
 
0
 
! Отговори
Одеве страх и мириши преди 2 години
!
3
6
 
6
 
! Отговори
Давам акъл преди 2 години
Бъркайте по-дълбоко , всичко да е на чисто !
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТУКА ВСЕ МНЕНИЯТА НА МУТРИТЕ ЧЕТЕМ В ТОЯ САЙТ...
1
28
 
12
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
За какво се събразявате с герб -СДС , те не са никакъв фактор в политиката вече ?