ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?

Президентът рушал законността, основите на държавността и демокрацията
374
ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?
Снимка: БГНЕС

С остра декларация към президента Румен Радев излезе ДПС в последния работен ден на 46-ото НС.

"В последните месеци сме свидетели на безподобно отношение към Конституцията и законите от най-високо ниво президент и парламент. Президентът си позволи да назначи за министър лице, което не отговаря на изискванията на Конституцията, той безпардонно зачерква законността. Няма такъм прецедент в най-новата ни история", скочи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Още по темата
Според него всички институции през годините внимателно са пазили респекта пред основния закон, разбирайки, че въпреки различията нещо трябва да ни обединява, че въпреки състоянието на демокрацията основните стълбове трябва да се пазят ревниво, защото те правят държавата стабилна в основата си.

"Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение и той като се поставя над Конституцията се е самозабравил, или съзнателно прокарва идеята за президентска република без да има понятие какви поражения нанася на демокрацията и държавността и до каква степен поставя под риск бъдещето на страната", отсече Карадайъ.

"На този президент искаме да му кажем, че с действията си руши държавността и демокрацията, застрашава мира в страната и региона", предупреди той.

"За 5 години не успя да осмисли президентската институция и да разгърне правомощията си като олицетворяващ единственото на нацията, за 5 години не успя да разбере силата на прекия избор и на подкрепата на избирателите", обвини още Карадайъ.

По думите му от ДПС са се борили в името на общочовешки ценности и са победили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
9
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ДПС може да са корумпирани, обаче за Радев са прави!
232
8
 
17
 
! Отговори
анономен преди 2 години
Радев- не губи време- почвай да си сгъваш зелените чорапи!!!!
231
8
 
15
 
! Отговори
анономен преди 2 години
Колко жалък трябва да си, за да подкрепяш Радев. Разбирам да си мияч на чинии или берач на ягоди, ама дори троловете му не гласуват за него)))))))))))))))))), а какво остава за нормалните българи.Радев за последен път ще си издекламира двете изречения на 31.12. И после чаооо)))))))))))
230
4
 
10
 
! Отговори
До 249 преди 2 години
Така кажи бе душицо! Искаш ти да гребеш от горските стопанства, фонд замеделие, енергетика! Разбрах - стани да седна аз! А говориш за морал, справедливост, равенство и други празни приказки.
229
2
 
13
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 години
Смешковци, я кажете на кое място беше БГ в Европа ПРЕДИ ГЕРБ? От Петър Младенов до Тройната коалиция са поне 20 г. Та на кое място беше БГ ТОГАВА? Не ви чувам? Я пак?
228
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами вие мушмуроци ,като сте завзели горските стопанства ,фонд замеделие ,енергетика ??? Какво да кажем
227
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев бил за идеи??? Досега не е споделил нито една!
226
3
 
21
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Как случайно ве, дълго лелеян проект на гусин решетников намерил пълна реализация...
225
7
 
19
 
! Отговори
До 242 преди 2 години
Трябва да бъдеш съден за насъскване срещу сънародниците ни, гласуващи за ДПС! Те са дали много повече на България от твоя Радев, който е бил цял живот на държавната хранилка!
224
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най корумпираната партия е ДПС ,винаги е участвала във властта под една или друга форма:)))
223
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече никога не трябва да се допускат до високи постове недоразумения като Радев! За този кариерист единствено властта има значение!
222
19
 
10
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН преди 2 години
А КАКВОДА КАЖЕМ НИЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ, КАТО СИ СПОМНИМ ЗА СЛУЧАЙНО ПОПАДНАЛИТЕ ПРОКУРОРИ В ПРЕЗИДЕНСТВОТО, ПРАТЕНИ ОТ СЛУЧАЙНО НАЗНАЧЕНИЯ ПРОКУРОР НА КОНЦИ НА ГЕРБ,ДПС И БСП? ДАЛИ ПАРТИИИТЕ НА СТАТУКВОТО НЕ СА СЕ САМОЗАБРАВИЛИ?
221
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радвам се че ДПС ревна срещу Радев, така превърна избора етнически тоест консолидира българите около Радев напук на Ча.л.мите.
220
17
 
8
 
! Отговори
до235 преди 2 години
1. Законно избраната власт е преяла с власт и в демократичния свят имат хората право да протестират и да искат да се разкара тази власт. Така че РР е застанал на страната на промяната а не е изкарал танкове.2. Парите са спрени защото сделките са корупционни, реално се строи но на двойни цени. 50% се връщат в чекмеджетата.
219
9
 
8
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН преди 2 години
КОЙ ? КОЙ ПИТА? ДАЛИ ТОЗИ, КОЙТО РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЦИИТЕ НА ВАЛСТТА МУ ПРИСЕДНА, СЛЕД СЛУЧАЙНО ПОПАДНАЛИЯ РАДЕВ ? СВОБОДА, ЕНИЧЕРИ ВЪН!
218
15
 
10
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 2 години
Драги ми смехурковци от герб , за 13г., ''кой'' докара България НА ВСИЧКИ ПОСЛЕДНИ МЕСТА В ЕС , ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ ? А ''вие'' , ми говорите за просперитетЪ си . Вожда ви ЕДИНСТВЕН в ЕС се блачеше с ПРЕВОДАЧИ , и една дума поне не научи... , излагате държавата пред сжвта , с рподтотиите които ръсите като ''вожда'' си . НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ОТ ''РЕЗУЛТАТИТЕ'' които постигнахте , все по-надолу и по-надолу !
217
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добра и силна декларация на Карадайъ!
216
18
 
7
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
Иван Гешев ли Ви е критерий за почтеност, та да проверява който и да било. Това че в момента е главен прокурор не го облича нито с почтеност, нито със морал-качества които е трябвало да се прецени преди избора му дали притежава като човек изобщо да не говорим като юрист.
215
17
 
6
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
''ПОСЛЕДЕН ВАЛС , АМъ за ''вожда'' на герб , от щатите !
214
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До отровенРР излезе с вдигнат юмрук за да събаря законно избраната власт. РР ни засипваше 5 години с негативизъм! РР насначи служебното правителство което спря парите на пътните фирми за да може да се намърдат компаниите на Божков!