Проектът на Петков и Василев подготвен предварително от Радев?

Президентът забил нож в гърба на БСП
16 сеп 2021 10:45, Анисия Иванова
53

"Очевидно Кирил Петков и Асен Василев правят заявка за нов проект. Запазването на Стойчо Кацаров е изненада, защото в здравеопазването има няколко висящи проблема, един от основните е ниският процент ваксинация", коментира политологът Христо Панчугов в студиото на "България сутрин".

"Въпросът е защо тези двама успешни министри се оттеглят - дали не е, защото единият има проблеми с конституционното право да бъде министър, а другият не е оттеглен заради назначаването на шефа на НАП", попита политическият PR и писател Нидал Алгафари.

Още по темата

Тази сутрин стана ясен съставът на новия служебен кабинет на Румен Радев. Трима министри от досегашното правителство не са в него – очаквано в новия състав не са Кирил Петков и Асен Василев. Освен тях е сменен и служебният министър на транспорта.

Според Алгафари зад евентуалния бъдещ политически проект на Петков и Василев стои президентът Румен Радев. Той заподозря, че двамата са използвали последните 4 месеца, за да си направят реклама на гърба на правителството.

"Смятам, че този проект беше замислен и подготвен от Радев с идеята те да оберат всички луфтове от градската десница, от БСП и от тези, които не излизат гласуват. Колкото и да обяснява Радев, че харесва БСП, той нямаше да направи това, с което ще отнеме гласове от левицата.

Това е проект на Радев, изигран по добър начин. Ще видим дали ще направят голям бум на следващите избори, или ще сменят Мая Манолова и Хаджигенов в бъдещото Народно събрание", коментира Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Панчугов отбеляза, че досега Петков и Василев не са говорили за политика.

"Интересно е да чуем къде ще стои в политическото пространство този проект, да разберем нещо за политическите идеи на тези хора. Това много прилича на инженерен проект, опит за вакуум, с който да се запълни луфта в политическото пространство и да обере гласове. Ако остане на това ниво, ще има съдбата на всички предишни. Напомня за идването на царя", заяви политологът.

Той прогнозира, че Радев е планирал политическия проект през последните три години и Василев и Петков са се оказали много подходящи за него.

Панчугов добави, че избори 2 в 1 налагат политическите партии да имат ярък кандидат, тези които нямат такъв – ще понесат щети, защото българското общество гласува за ярки личности.

Алгафари подчерта, че Петър Стоянов не е отказал да бъде кандидат за президент, но е поставил условие, което изглежда невъзможно.

"Стоянов постави условие – ако бъде обединител на цялото дясно пространство, би се кандидатирал. Много по-добър вариант щеше да е, ако той беше издигнат от "Демократична България", подкрепен от ГЕРБ и припознат от ДПС. А сегашната ситуация - със спрягането на името му от ГЕРБ - това би било трудна битка", заяви пиарът.

Той отбеляза, че Радев е изиграл добре картите си с БСП и накрая е забил нож в гърба на левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
12
 
35
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Рундю ако има пари и акъл сам ше си напрай партия... Ама нема цял живот е бил на чорба каша и топъл хляб :)))
21
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом изборите за 2,а всъщност 3 власти на които обществото-народа е дал право,разрешил да са на изборниначала за всяка една по правила чрез договора м/у общество-народа и избраните власти за правилно съществено управление на икономиката как стопанство с финанси обозначени под надзор с обзор по правилата и действията уточнени в договорения документ на отношенията м/у страните с взаимоотношенията и с избора на правилен по точност на обявяване с изпълнение и отчетност документи за сведение расходи.
20
23
 
13
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
И ся 'що продължават да го канят Алгафарито, или се е самопоканил, знам ли.Направо да питат Биг Боса от Зайчарника в Банкя. Той плаща и поръчва к'во да разнасят из телевизиите платените политолози.
19
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а колкото насъсквате бг турцитте срещу радев толкоеа консолидирате вота към Радев, превръщате го в етнически.
18
30
 
11
 
! Отговори
до Данко и сие преди 2 години
я се пребройте тролчетата на Боко. 10 тъппакa сте. По важното е че тези дето ще изберат Радев не ви четат бисерите. Дори туррците ще гласуват за Радев и тези в Турция. Такава е депешата от Султана, Данчо Цайса никой не го бръсне в Делиормана.
17
13
 
25
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
До Данко ХарсъзинаНЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ - РУМЕН РАДЕВ И ТЕЗИ ОКОЛО НЕГО СА РУСКИ АГЕНТИ. ЦЕЛТА НА РУСИЯ Е ДА ИМА СВОИ ХОРА ПОСРЕДНИЦИ МЕЖДУ БЪЛГАРИТЕ И ТЕХНИТЕ СЪЮЗНИЦИ ОТ ЗАПАД. КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ОТРОЧЕТА КАТО КИРО И АСЕН СА ПРАТЕНИ НА ЗАПАД ЗА ДА РУШАТ ЗАПАДА И ДА СЕ ВРЪЩАТ ТУК ПРЕДСТАВЯЙКИ СЕ ЗА ПРОЗАПАДНИ.
16
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проектът - Радев ,Петков и Василев много добре е подготвен в бункера.
15
12
 
37
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
ПРОЕКТЪТ НА ПЕТКОВ И ВАСИЛЕВ Е МЪРТВО РОДЕН ПРОЕКТ НАПИСАН ОТ РУСКИТЕ СЛУЖБИ И ТЕХНИТЕ СЛУГИ В БЪЛГАРИЯ.
14
12
 
39
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
От днес нататък в България трябва да се случи само едно събитие - Румен Радев да бъде свален от власт с протести, ексцесии и метежи! На всяка цена!
13
24
 
8
 
! Отговори
Ядосан преди 2 години
Нека оплюването започне сега. Лоша реклама няма, вместо да избодат очи им изписват вежди. Народа не е глупав, няколко трола няма да променят нищо.
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дремчиев отишъл при мутрите да бачка като журналист и те го уволнили на 15 тата минута. Хаджигенчо пък неше да хоти в мутренската телевизия щото сигурно са го изрязали (заради свободата на словото ) А Каролев пък го няма . Стигна се до там че Богоявленчето да се прави на ,,експерт,, по Афганистан . Смятай до къде я докараха мутрите :))))
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То самият Радев е проект. Значи проектът си е направил проект? Едва ли. Вярно е, че има някои допирни точки с проекта Радев, но ми изглежда по-скоро като копие. Някой е видял, че с Радев се получи и сега ползва същия модел. Но има и разлики. А и е направено доста по-лаишки.
10
10
 
23
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Партиите,родени от юмрука на радев,тотално подведоха народа и се провалиха.Дано новото му формирование измете до шушка адвокатите на мафията,чалгаджиите и други подобни на тях субекти от бъдещия парламент.Народът очаква представители, които да градят едно по-светло бъдеще за България,а не с езика на омразата само да рушат,защото има и не малко неща,достойни за уважение.Хора като трифонов,тошко,станев, мая,хаджигенов и други подобни на тях нямат място в управлението на държавата.Те са срам за нас
9
6
 
4
 
! Отговори
до Данко Харсъзина преди 2 години
и ти не си от най ентелегентите, като те гледам как лепиш клишета копирани и нямаш грам собствен изказ. .....ааа то голема далавера държавно жилище да ползваш. Значи всички римляни с общински жилища са супер връзкари и на далавера.
8
16
 
28
 
! Отговори
Янко преди 2 години
Тезик двамата Киро канадеца и Асеня с плашещи базедови очи са най агресивните мошеници.На селянина от Славяново му трябват точно такива,защото той е същия типаж.Забравихте ли юмрука.Ако тоя народ не се осъзнае ,защото това наистина е ,,пиянството на един народ" нищо добро България не я очаква.
7
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ще управлява още 5 години чрез служебни кабинети.Свиквайте.Борисов капитулира онзи ден окончателно.
6
8
 
23
 
! Отговори
оффф преди 2 години
дежурните локумджии се наредиха по студията да развиват конспирации.
5
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено че е проект на Радев. Радев видя, че ИТН и Слави, които гласеше за параван на антиконституционните си действия, са костеливи орехи и с тях не може да си правиш каквото си искаш. До тогава и Петков и Василев бяха напълно неизвестни.
4
9
 
12
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Тоя път ме разбиха! Такива глупости от политолози рядко се чуват.
3
1
 
8
 
! Отговори
Ken преди 2 години
"Радев е изиграл добре картите си с БСП и накрая е забил нож в гърба на левицата." --- Всичко е за пред публиката. След изборите е важно начело да стои "наш" човек. Какво е изглеждало преди това няма значение.