Плевнелиев отказал на Борисов да е кандидатът на ГЕРБ за президент

Според него това задължително трябва да бъде надпартийна личност
Обновена: 18 сеп 2021 14:41 | 18 сеп 2021 14:01, Елка Василева
283
Плевнелиев отказал на Борисов да е кандидатът на ГЕРБ за президент

Росен Плевнелиев е отказал на ГЕРБ да бъде техен кандидат за президент. Държавният глава в периода 2012-2017 година е провел телефонен разговор с бившия премиер Бойко Борисов. В предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR Плевнелиев остро разкритикува изтичащия мандат на президента Румен Радев.

"Преди два месеца се обадих на Бойко Борисов. Говорихме си честно и откровено, казахме си аргументи защо той не може, защо аз не мога", сподели Плевнелиев.

Той вижда като неуспешна стратегията на лидера на ГЕРБ да се изправи в президентска битка с Румен Радев. Според него предложеният кандидат на бившите управляващи задължително трябва да бъде надпартиен.

"И тук може ГЕРБ да допуснат стратегическа грешка както с Цецка Цачева, която беше добър човек, но не и кандидат. Не бива да е партиен кандидат, трябва да е широко скроен кандидат", заяви Плевнелиев пред Ганиела Ангелова.

Амбиция да управлява президентът Румен Радев - това видя Росен Плевнелиев зад появилия се нов политически проект на Асен Василев и Кирил Петков.

"Целта от една страна - американците казват да има къде да отиде, защото той няма да иде в БСП", смята президентът ни през 2012-2017 г.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не иска пак да му дърпат ушите публично :) А защо да не е баце? Я, кажете, да се посмеем :)
112
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм за Петър Стоянов - най-добрия президент, който сме имали до сега. Ако ГЕРБ го номинират ще гласувам с ладост за него. Крайно време е руската къртица Фигуранта да бъде изчегъртан
111
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще се качи на Титаник?
110
1
 
10
 
! Отговори
мак преди 2 години
Отдъхнах си. Няма да гледаме т.па.та му физиономия по време на изборна кампания. Би могъл да се кандидатира, но сигурно усеща, че не става и 1 мандат излагации му стига. т.лупа пък иска да е премиер, защото като президент няма да има такива правомощия, да държи власт и раздава кинти.
109
0
 
2
 
! Отговори
root преди 2 години
И честно си казахме викам......
108
3
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Не разбирате: Учителите никога не са били на еднаква заплата - винаги е имало надбавки за прослужени години или просто са им се увеличавали заплатите за прослужени години..Освен това, не е вярно, че учителите работят много часове - колко ще работят зависи от директорите, но по правило, те имат най-много 4 часа на ден редовни в клас, а след училище не можеш да имаш повече от 4 часа допълнителни, каквото и да правиш...Учителите у нас се изложиха много при този преход - съсипаха сума ти деца
107
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Дпс преди 5 г. беше застанало зад Ц. Цачева сега нямаше да я обсъждате като " неуспешен" кандидат, ами като г- жа Президент отиваща към втори мандат, и куп руски глупости щяхме да си спестим през годините! Дпс вече свали радев от поста, въпрос на 2 месица е да се случи официалното- бройте дните, чи сейко- то цъка ( тик- так, тик- так)
106
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ха ха ха яко са го закъсали крадците щом до тая карикатура опряха
105
2
 
1
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До 105 - Да странно е че се говоли за демокрация. В работата ми един прави 10 кейса друг прави 30 и накрая взимаме една и съща заплата. Това, ако не е комунизъм здраве му кажи. Хахаха.
104
1
 
8
 
! Отговори
баико преди 2 години
розката го боли вратлето о6те от по6ляпването от баце му затова неиска да се кандидатира ,па като иде на диспут с радев остава с пръст в устата или с биберон.
103
2
 
7
 
! Отговори
LOL преди 2 години
Ама някой предложил ли му е?
102
3
 
1
 
! Отговори
Мутрите преди 2 години
До Да Тричат Алченгербов, ти кого ще заплашваш ва, дуп.аро а, марш да не идвам ва, ах да и.ба тези чалгари да и.ба, аааа *** ха.
101
3
 
2
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До 88 и 89 - Е, незнаех. Нищо де, пак няма да гласувам никоя предизборна сампания не предлага методи за преборване на сивият сектор. Охапал ме комар кой политик краде докато куките ми прибират и рекетират приятелите по районните заради коноп. Не бих си дал гласунал за партия, която ме класифицира като престъпник. Би било абсурд да се самолегитимирам като такъв. Кагато някой предложи декриминализация ще гласувам, до тогава да му мислят хората, предлагащи услуги на българският пазар.
100
12
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До До 97 Радев сам взимал решенията?!..Ха-ха-ха..Радев е пионка на задкулисието, см.е.ш.ко! Вижда се, че някои неща, които прави не са му по вкуса, но ги изпълнява стриктно, както подобава на един войник..Радев е абсолютно некомпетентен политик. Обградил се е със сто съветника и готви невероятни каши с тях. Ако питаш мен, той дори не е взел сам решението да се кандидатира за президент още на миналите президентски избори...
99
0
 
8
 
! Отговори
Професор Пръц преди 2 години
Не му се участва в загубена битка....да сложат пак Цецка...
98
2
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
ами ще откаже, ако иска да получи само 1 глас
97
2
 
6
 
! Отговори
комитата преди 2 години
туй трябва да е блъф,трябва дс не си много добре да издигнеш туй момче на президент-няма да събере и 5 %
96
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агента на москва р. радев няма шанс за преизбиране, дори с ченгетата от ДС- ДБ! Оня ден Карадайъ ви го каза в очите, следващият президент няма да е радев, депесарски шут му дадохме!
95
2
 
1
 
! Отговори
Да Тричат Алченгербо преди 2 години
Уважаема Г - жо Диана, харесахте ми, Вие, Сте толкова жестока като някоя строга господарка, оххх бих желал да съм в краката Ви, а Вие, да ме унижавате.
94
2
 
5
 
! Отговори
Менгеле преди 2 години
До Тъжната истина --- Ти сериозно ли? "Да са от село, да ходят боси и по потник, да погазват правилата (конституцията),... проcтак".. да ядат филии с мас, да се снимат по анцуг пред люляка, да вардят нощното шкафче с пистолет.... ами да. Прав си. Масите наистина харесват това, но всичко с времето си. Баста!