Плевнелиев отказал на Борисов да е кандидатът на ГЕРБ за президент

Според него това задължително трябва да бъде надпартийна личност
Обновена: 18 сеп 2021 14:41 | 18 сеп 2021 14:01, Елка Василева
283
Плевнелиев отказал на Борисов да е кандидатът на ГЕРБ за президент

Росен Плевнелиев е отказал на ГЕРБ да бъде техен кандидат за президент. Държавният глава в периода 2012-2017 година е провел телефонен разговор с бившия премиер Бойко Борисов. В предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR Плевнелиев остро разкритикува изтичащия мандат на президента Румен Радев.

"Преди два месеца се обадих на Бойко Борисов. Говорихме си честно и откровено, казахме си аргументи защо той не може, защо аз не мога", сподели Плевнелиев.

Той вижда като неуспешна стратегията на лидера на ГЕРБ да се изправи в президентска битка с Румен Радев. Според него предложеният кандидат на бившите управляващи задължително трябва да бъде надпартиен.

"И тук може ГЕРБ да допуснат стратегическа грешка както с Цецка Цачева, която беше добър човек, но не и кандидат. Не бива да е партиен кандидат, трябва да е широко скроен кандидат", заяви Плевнелиев пред Ганиела Ангелова.

Амбиция да управлява президентът Румен Радев - това видя Росен Плевнелиев зад появилия се нов политически проект на Асен Василев и Кирил Петков.

"Целта от една страна - американците казват да има къде да отиде, защото той няма да иде в БСП", смята президентът ни през 2012-2017 г.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнелиев кога стана политически стратег ?? Че дава съвети и на ББ. Кой го направи президент. Бат Бойко върти политиката вече над 20 години а като сложим и тошко, цял живот е в политиката, Плевнелиев ще му дава акъли?? хаха. Бат Бойко когато бил бодигард на тошко, плевнелиея спал в трабанче.
132
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема не е самата партия ГЕРБ , а някои нагли хора от тази партия, а Плевналиев не ти е поредния бушон, Бойко, който да изгори или умре заради теб , детето му умря заради теб и няглярството ти, време е да си ходиш!
131
1
 
1
 
! Отговори
do 144 преди 2 години
намираш най-високата сграда у вашето село и скачаш без да се замисляш мила ! Моля те не се размножавай !
130
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямат и идея кой ще предложат. Предлагат наред и засега всички им отказват.....С което Бойко Борисов сам с отчаяните си действия и ниските си 15% симпатизанти показва, че Румен Радев е явление през последните 30 години. България не е имала до сега такъв качествен Президент! Наистина ми е жал за хората, които казват на бялото-черно!!! Но от друга страна се радвам, че са едва 15%. То не може всички да те харесват. Тогава значи нещо не ти е наред....ОБРАЗОВАНИТЕ ПРЕВЗЕМАТ ДЪРЖАВАТА! УЖАС ....
129
3
 
0
 
! Отговори
До анонимен 140 преди 2 години
Къде да видя пълния номер 11 08 упътете ме всмисъл къде го има за пари ще пиша за ГЕРБ, но ми трябва номер, моля Ви, искам да отдам душата си на ГЕРБ !!!
128
1
 
1
 
! Отговори
Не съм сигурен преди 2 години
Че с неплатена сметка от два милиарда и доказан лобизъм и източване на държавни средства в особено големи размери като оная сделка 62 милиона на година сключена от твоя кабинет и твойте лобистки министри след като си наказал 15 000 души с висше образование,пообщинрчи всичко може да имаш други искания освен бърза смърт..Гледай го от другата страна-може да те обесим и линчуваме пред посолството на РФ може да те разпънем между два коня по български сакрално ... Коршума в главата е за предпочитане
127
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Много мъдро. Никой няма да гласува за него.
126
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най жалкия президент който сме имали в историята е Плювньо с мекото гласче!!
125
12
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До xaxsasб В частна фирма ли работиш? И..как ти плащат - на норма или за изработено време?!...Това не е демокрация нашето, това е наследството от прехода на БСП към пазарна икономика - свалят ти по 10 кожи от гърба! И тези хора, БСП, днес отново водят война за властта! Трябва да гласуваш за Герб само, според мен - само тях ги е грижа какво става у нас, но нямат вълшебна пръчица да оправят всичко изведнъж...
124
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кой ще е този надпартиен на каишка на Герб, имат шанс само и единствено със Луна и то щото ще е голям цирк
123
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДНЕС НЕ Е ПЪРВИ АПРИЛ
122
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До този дето иска да изкара парички в полза на ГЕРБ: Обади се на телефон 11 08! Схващаш ли? :) :) :) Желая ти много приятни и нежни изживявания .!.
121
2
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До xaxsasб Не е хубаво да прекаляваш с наркотиците-те те убиват!Не искаш на 50г. да се чувстваш като в ада..Колкото повече се рушиш отвътре, толкова повече страдания и болки те очакват.Лекарите дори не препоръчват морфин като болкоуспокоително, защото и той руши организма-дават го само на безнадеждните случаи..Ако можеш сам с волята си да се спреш,направи го!Ако не можеш, потърси помощ навреме..Дрогата не е хубаво нещо,въпреки че е решение за някои състояния, тя не е решение за никой проблем
120
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петър Стоянов си го спомням единствено с това, че удари шамар на журналист! Няма да го забравя никога този момент. Мисля, че го има това видео....Президент и толкова слаби нерви...Друго всичко ми е мъгла, както с него, така и с предишните...А Първанов си спомням, че имаше скандал с племенника му, който беше обвинен за убийство на хокеен вратар и след това уж избягал от ареста в чужбина...Та това са миналите ни Президенти!
119
3
 
3
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Днес сме на работа 10 човека. Има трима с по 5 направени кейса, има 4 човека с по 10-12 кейса и има трима с по 20 кейса. Накрая всички сме равни и взимаме еднаква заплата. Демокрация ли е, комунизъм ли е, трудно е да се прецени. ;} Над 40% от населението на Земята съществува единствено заради илюзията наречена хуманизъм. Хуманизма поставя човека в Центъра на Вселената и Егото му позволява да си мисли, че заслужава нещо повече от едно куче или котка. ;}
118
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 години по студия разправя колко е лош Радев, а той по добър, поканят го да се яви срещу Радев откаже
117
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква стана тя. От "И магаре да им сложа, ще го изберат" до "няма такова магаре да иска да стане за смях". Баба Сталина можеше, ама до ноември скандалът няма да утихне, а ще е в разгара си :)
116
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото иска да е първа дама
115
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато този срещу когото трябва да се изправиш е с 68% доверие, трябва много да се мразиш, за да си причиниш подобно унижение!!!!! Хайде гледайте си президентските пенсии, фирмите си, жените и децата си....оставете Бойко сам да си разбие тиквата!
114
0
 
9
 
! Отговори
стига ревахте преди 2 години
Той му се обадил да каже, че не може ахаххахахаххахаА някой канил ли го е изобщо??? Не!