Плевнелиев: Радев руши нашата демокрация!

Раздели жестоко нацията, смята бившият държавен глава
18 сеп 2021 22:10, Красимир Ангелов
491

"Румен Радев се заигра с етническата карта на България и вбеси ДПС. Никога досега президент не си е позволявал да направи това, което Радев направи". Това заяви президентът (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев в студиото на "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Трябва да има човек, който да може да победи президента популист. Радев руши нашата демокрация. Това е първият президент на България, който не спазва Конституцията. Радев трябва да си ходи, за да спасим нашата демокрация. Раздели жестоко нацията", заяви още бившият държавен глава.

По думите му кандидатът за президент на ГЕРБ не трябва да бъде партиен, а широкоскроен кандидат, който да стигне до балотаж, където да събере широка подкрепа.

Още по темата
Според Плевнелиев фактът, че изборите са 2 в 1, променя до голяма степен правилата.

"Тук може ГЕРБ да допуснат стратегическа грешка, каквато допуснаха с Цецка Цачева. Тя беше много добър човек, но не беше добър кандидат, за съжаление. Партиите разсъждават, че трябва да извадят тяснопартиен кандидат, който да дръпне резултата на партиите напред. ГЕРБ не трябва да го прави", обясни Плевнелиев.

Според него в следващите два месеца Слави Трифонов ще има много поводи да се скара с президента Радев. Едната причина била създаването на политическа партия в синхрон с президентската институция, визирайки проекта на Кирил Петков и Асен Василев.

"Целта е Румен Радев да има къде да отиде, ако изгуби президентските избори. Защото той няма да може да се върне в БСП. От друга гледна точка целта е този път да се управлява. Има директен удар срещу "Има такъв народ". ИТН разочарова президента да сглоби правителство. Появява се нов политически проект, за да може да управлява дуетът Христо Иванов - Румен Радев", смята президентът (2012 - 2017 г.).

Той прогнозира, че "Демократична България" ще издигне формална президентска кандидатура, след което на балотажа ще подкрепи Румен Радев. Плевнелиев е на мнение, че ИТН трябва да издигнат своя кандидатура за президент, защото „ Радев им е приготвил ножа в гърба“.

"Ще се боря за демократична България, но няма да участвам на предстоящите избори", обяви гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


491
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
24
 
8
 
! Отговори
Хунта вън! преди 2 години
Прав е Плевнелиев, а тези дето го плюят - всички са от 80-те процента!
289
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Херо Мустафа Гербав, колко пъти тази опорка :) Не сте спрели да крадете.
288
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радев вън от президентството!!!
287
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички медии се страшно разочароващи, като продължавате да ни занимавате с хора, които с причина са в миналото и никой не си спомня за тях. Гласуваме за ПРОМЯНА!!!!Тя няма да дойде от миналото. Мрън-Мрън и всички с неговото ЕГН са от време, когато се членуваше в Комсомола и БКП. Такива бяха времената. После бързо уж си смениха нагладата и убежденията и се изкараха репресирани и борци. Всъщност изведнъж се превърнаха в крупни бизнесмени. Сега когато се удари именно големия бизнес ревнаха...
286
4
 
23
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Най-некадърния президент в историята на България плюе по най-кадърния Президент, който е имал България. Искам само да напомня, че Плевнята се хвалеше, че го сложили до да яде на съседна на Барак Обама маса. Спука се да се хвали как го сложили да яде на съседната маса. Напишете на ютюба "ирландска пастирка" да се посмеете на глупостите му.
285
1
 
24
 
! Отговори
Ralica преди 2 години
Дир, продължавате да се излагате като давате форум на Мисирката. По голямо мекотело в политиката ни не е имало. Учъдвам се че не лепна както видаги нещо за ЕвроАтлантическата ни ориентация, само това беше успял да научи, след Агфанистан даже и този плиткоумник е разбрал, че това вече не върви.
284
6
 
27
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
***, Радев не руши, а спасява демокрацията която ти и другите предатели разрушихте... Либерал демокрацията е най голямата пречка на истинската демокрация!!!
283
3
 
24
 
! Отговори
se преди 2 години
Да раздели вашата демокрация а не нашата на народа.Вашата демокрация е бетон,асфалт и грабеш на европейските програми за ваши хора.Нашата демокрация е достоен живот на пенсионерите,здравна реформа за народа и безплатно образивание актуално на съвременните изисквания.Нашата демокрация е достойно заплащане а не да бъдем роби в нашата страна.Радев пак ще спечели заради такива като вас и вашата демокарция.
282
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мекотело
281
7
 
21
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-385,а ти знаеш ли че твоя расим плевнелиев е син на член на ЦК на БКП, той самия е бил комсомолски секретар и агент на ВКР.
280
6
 
20
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Чегъртай всичко перушина да не остане от ЕТ Гроб :)))
279
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Питане Пак ли, гербав. Още не сте спрели да крадете. Тепърва ще започне затягане на кранчетата. И до вас ще стигнем, имайте търпение :)
278
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. Радев е новия стар президент на България след изборите.
277
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Определено Гербав, вие си измислете кандидат, че времето си върви.
276
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 396 402 Щом не сте чист, значи сте м.ръсен, разбрахме :)
275
5
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Боко с...обръчите от фирми и калинки,квот можаха...накрадоха демократично.Сега идва нашият ред,да им го вземем...демократично,но кат се...изрита демократичмо Каскет Гешефф.Това е живота;спирала,не стои на едно място...демократично.
274
10
 
5
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
До Анонимен..... Какъв човек трябва да си, за да мразиш така животински някой друг? Може би тябва да си чист българин?....... Мразят го русофилите. А те никога не са били и никога няма да бъдат българи.
273
1
 
8
 
! Отговори
До 396 преди 2 години
Генетично съм доста българин, ама не съм чист, защото не мразя, обиждам, оплювам, подценявам, неглижирам другите хора, независимо кои са и какви са.
272
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Питане 397 Че вие още си крадете, гербав. Вие, т..р..о.ловете от бюджета си взимате заплатите, нали. Не става бързо изриването на гербиевите обори.
271
9
 
2
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
До Анонимен...... По принцип съм от герб но всъщност съм ......... Ами тогава си готов да станеш радевист. Отговаряш на единственото необходимо условие.