Стоилов: Няма да се движа като Гешев с няколко големи автомобила

Не бива да има сътресения при преминаването на Бюрото за защита към МП
18 сеп 2021 15:27, Елка Василева
68
Стоилов: Няма да се движа като Гешев с няколко големи автомобила
Снимка: архив, БГНЕС

Не трябва да се допуснат никакви сътресения в периода на преминаване на Бюрото за защита от прокуратурата към Министерството на правосъдието. Това заяви министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов пред bTV по повод приетите от парламента промени в Закона за защита на застрашени във връзка с наказателното производство лица. Той допълни, че се е срещнал в министерството с главния прокурор Иван Гешев, за да обсъдят темата.

„Аз получих уверения, че няма да бъдат създавани пречки. Бюрото трябва да премине с всичките си активи към министерството. Това, което мога да ви уверя, е, че за разлика от главния прокурор аз няма да се движа с няколко големи автомобила, които да осигуряват моята защита. Тази защита ще бъде за свидетелите“, допълни министърът на правосъдието.

Още по темата

Според проф. Стоилов ролята на бюрото не е да допълва функции на съдебната власт, то е било създадено към Министерството на правосъдието и връщането там възстановява баланса между съдебната и изпълнителната власт.

Министър Стоилов коментира и темата за бъдещето на специализираното правосъдие, която Народното събрание не успя да доведе до решение. „Специализирано правосъдие - да, но без специализиран съд. Това се съдържа и в един от анализите за нашата дейност. Трябва да се запазят добрите страни в специализацията, като на мястото на сегашните структури се създадат специализирани отеления и отдели“.

Проф. Стоилов коментира участието си в новия служебен кабинет. „Сега вече ми е по-лесно да се ориентирам какво трябва да се направи, но по-добре знам и какви са спънките“. Той отбеляза и част от успешните действия в Министерството на правосъдието в последните месеци.

„При извършване на имотни сделки вписването става след ден или два, докато преди това е отнемало по 10-12 дни. Преодоля се значителното забавяне по създаването и свързването на различните регистри. За три месеца 7600 лица са получили своето удостоверение за българско гражданство, а за цялата минала година те са били 5500. Предотвратихме закриването на десетки районни съдилища с необмисления модел за съдебната карта. И динамиката, и резултатите са налице“, категоричен бе министърът на правосъдието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, с какво Гешев си маже темето ? Трябва да му гледам снимката с маска от електрожен !
9
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се движиш, защото си част от организираната престъпност от 1990 г насам. Стоилов, ти беше най-близкият човек на Александър Лилов в БСП.
8
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много герботролове.
7
6
 
22
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Че тая мижитурка какво изобщо е направила, че да и трябва охрана? Толкова време се задържа в политиката, като единствено блестеше със своето...безличие!
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ?!? 5 Я, избройте кои и колко дела минаха през спец.кривосъдието за 10 години!
5
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 Т?р.оле, не пишете глупости. Бюрото пазеше най-вече каскета. Много от истинските свидетели отказаха бюрото да ги пази. Сега ще могат да получат защита.
4
8
 
18
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Днес е Стоилов утре някой друг политик ще знае къде са защитените свидетели. Това е достатъчно нито един свидетел да не се чувства в безопасност. Така свидетелите не са защитени, а контролирани. Щетата е нанесена делата ще паднат! Целта е кажат, че спец. Правосъдието е безплодно и да го закрият. Процесите са в ход. Българинът остава със стария хомот.
3
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече на олигарсите им е спокойно, защитените свидетели ги преместиха при техния човек. Благодарности на протестърите от Дубай
2
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев, махай се! До гуша ни е дошло от комунисти. Кога ще се извините за 45 годишния геноцид към българския народ? Защо прилапа Бюрото за защита от Гешев? За да сложиш под чадър престъпниците, които свидетелите знаят. Айде махай се че си омразен на всички, заедно с цялата ви партия. България едно дбро не е видяла от вас.
1
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев е с гузна съвест и го тресе страх....А и друго си е да се чувстваш значим.....Не разбирате ли, че при тях вече освен парите, са се самозабравили от властта, която имат и се чувстват Богове......Мишките гадни!!!!