Петков и Василев: Няма да крадем от чужди листи, Радев не е зад партията

Двамата представиха партията "Продължаваме промяната"
Обновена: 19 сеп 2021 11:50 | 19 сеп 2021 11:36, Александър Попов
332
Петков и Василев: Няма да крадем от чужди листи, Радев не е зад партията
Снимка: БГНЕС

Продължаваме промяната. В последните 4 месеца ние я започнахме и имахме много конкретни и ясни цели – да спрем корупцията и кражбата, да освободим малкия и среден бизнес, да привлечем високотехнологични инвестиции. Искаме тези 4 месеца да ги продължим в следващите 4 години, заяви Кирил Петков при представянето на политическия проект "Продължаваме промяната".

От своя страна Асен Василев започна изказването си с думите, че данъците у нас няма нужда да се пипат – нито нагоре, нито надолу.

Имаме достатъчно постъпление и да имаме нормално образование, нормално здравеопазването и да си направим инфраструктурата. Проблемът е, че няма контрол на разходването на парите. Ние плащаме тройно и четворно за прости неща, отбеляза Василев.

Според него, ако се оправи средата, изчисти се държавата, ще може да се гордеем.

"Ако просто си съберем, това, което държавата трябва да се събере и сложим контролни механизми, и спрем течовете – всичко това може да се случи", заяви още Василев.

При представянето на хората, които влизат заедно с Петков и Василев в новия политически формат, стана ясно, че те са от екипа на Министерство на икономиката.

Като условие за тези, които двамата бивши служебни министри имат към присъединяващите се към тях, Петков изброи: Да имат добра кариера извън политиката, не са били в повече от една партия преди нас, да нямат скандали.

Всеки един ще подпише договор за почтеност, че нямат скрити пари, заяви още той.

Петков допълни, че няма да "крадат" хора от други партийни листи.

Сред представените нови лица са Деница Симеонова, магистър инженер, която в последните 5 години работи за развитието на предприемаческата среда в България, Яна Балникова от екипа на Министерство на икономиката, Калина Константинова, която беше заместник-министър в министерството, Даниел Лорел, председател на Комисията по прозрачност в Министерство на икономиката.

Петков бе категоричен, че Радев не стои зад партията им. Но той благодари на президента, че им е дал свобода като министри в служебния кабинет.

Безброй партии ни се обадиха и предложиха да станат мандатоносители, партия МИР не е от тях, каза още Василев и прогнозира, ще следващото правителство на България ще бъде коалиционно.

Този проект е консултиран с мен и с Кирил, и с никой друг, заяви Асен Василев в отговор на въпрос за участието на президента Румен Радев в новия проект. Не ни е страх, добави от своя страна Кирил Петков и уточни, че това не е президентска партия.

Очаквайте подробности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
4
 
15
 
! Отговори
пишлигари преди 2 години
без един ден трудов стаж!
243
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че ´´харвардците´´ ще дръпнат доста хора от ИТН, ГЕРБ, чиито електорати се топят, както и от БСП и от ***, ако не образуват коалиция с тях. Под заплаха са и псевдопатрЕотите. Бизнесмените на Марешки и АБВ никой не ги ще.
242
12
 
6
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
"....Oвцете разочаровани от Дългия ще гласуват за тия двама смoтаняка?! Oвце бе, к'во да се прави!..."................................................................................................Овцете ще гласуват за Баце. Споко. Умните ще гласуваме за тези момчета.
241
12
 
5
 
! Отговори
мдаамм преди 2 години
Колкото повече кански рев има, толкова повече ме карат да ги харесвам!
240
5
 
19
 
! Отговори
Няма да крадем… преди 2 години
Няма да крадем , а и аз не съм излъгал за двойното си гражданство . Нито пък президента не стои зад гърба ни . Повярвайте ми ! Давайте наивници ! Вкарайте ни във властта !
239
6
 
17
 
! Отговори
Ц. Цветков преди 2 години
Некак си сърце не ми дава тия двамата да ги приема насериозно - повече ми прличат на ... посмешища с техните пози и приказване като грамофони с навити ,сещате се от кого,нали, пружини ... То бива,бива да си чалнат,ама чак толкова ?! А ,бе,президенто,това ли са най-свестните у нас "политици " ?! Айде,стига си ги тикал напред !
238
3
 
17
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Бивш съдружник за Асенчо..."Измамник, но интелигентен измамник"! След като раздадоха 200 милиона кредити от БНР ,любопитното е колко от тях ще излязат необезпечени! Да не се окажат най-големите разбойници докопвали властта
237
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Воят на троловете е балсам за българите, които обичат родината си. Значи най-после има алтернатива
236
4
 
10
 
! Отговори
бай Пешо преди 2 години
Ха-ха-ха ! Радев не бил зад партията - голям смях ! Ама тия освен ,че послъгват и се май тапят -само,че политиката не е майтап и смях,ей,а ние,плебса,де,не сме вече НАИВНИЦИ! Вашето самовлюбено нахалство има ли въобще край ?! Засрамете се,бре !
235
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смело напред, момчета. Народът е с вас. Вие сте класи над сегашните разбойници. Най-много се пазете от сараите, те са изкусни бандюги и влачат вече 30 години. Комунистите и милиционерите сами ще се изядат, те са си генетични интриганти. Само не ни предавайте
234
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докараха високите цени, айде целувайте им ръцете и благодарете, вместо глави имате кратунки.
233
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 258 Събраха двойно повече пари в бюджета от гербавите и увелиюиха БВП с близо 10 %. Това е наистина много, гербави. Не е, като ремонт на ремонта на ремонта :)
232
4
 
15
 
! Отговори
Щщщ преди 2 години
Пълен срам! Нещата са толкова прости. Това което "проверяваха" три месеца, се проверява за пет минути, за ПЕТ!Как не ги е срам!!!За Спецов говоря, един мошеник.
231
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дедо Мъдю За гербавите, то е ясно, нали те ви плащат да т..р..олите :)
230
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не става въпрос за крадене от листи, заради морала. Тези хора не са крепостни селяни :) Но повечето са морално обременени и не могат да бъдат част от промяната на действителност, за която са спомогнали.
229
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП - "Партия на подсъдимите", те без проблем ще си имат и парламентарна група.
228
3
 
11
 
! Отговори
Дедо Мъдю преди 2 години
Абе тия некакси не ми мясат много на мъже.Чудим се с бабата за кого да гласуваме.
227
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП - Паднали Парашутисти
226
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхотна промяна направиха тези некадърници. Спряха всички инфрааструктурни проекти, цените излетяха в космоса, обраха последните спестени пари на бизнеса и спряха заплатите на половината икономика. По зле са от крадливия комунист Румен Гечев който фалира и окраде държавата и за благодарност още е депутат от БСП.
225
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До скоро 256 Е, няма да са всички, вие нали ще си гласувате за баце :)