Бойко Рашков: България не е бедна държава, а много ограбвана държава

МВР разследва престъпления за милиарди
20 сеп 2021 19:55, Нели Христова
179
Бойко Рашков: България не е бедна държава, а много ограбвана държава
Снимка: БГНЕС

"В момента провеждаме разследвания, които в много голяма степен потвърждават думите на бившия министър на финансите Асен Василев, че България не е бедна държава, а много ограбвана държава". Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в коментар пред медиите в Академията на МВР, където връчи на олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова договора за назначаването й като инструктор в Академията на МВР.

Той добави, че се надява в скоро време да бъдат представени пред обществеността конкретни факти, като уточни, че се извършват засилени проверки в тази насока.

"Разследваме престъпления за милиарди", посочи Рашков.

Като пример за престъпленията, които се разследват, вицепремиерът посочи строежа на автомагистрала "Хемус". Той обясни, че основата й била направена от кал, липсвали документи, а земята не била отчуждена.

След това попита журналистите дали несъбираните такси от т. нар. златен гьол не са отивали за купуване на гласове и по този начин да са се печелили избори.

"Ако съберем цялата сума на случаите, които разследваме, числото може да е по-голямо от щетите от КТБ", посочи Рашков, цитиран от "24 часа".

Във връзка с политическия проект на двамата бивши министри от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков, Рашков уточни, че не е бил канен в "подобен формат". Той заяви, че оценява тяхното решение като "желание да продължат да работят в интерес на България".

По повод мигрантската криза министърът каза, че до настоящия момент не е имало необходимост от армейски части, които да бъдат изпратени към границата с Турция и Гърция, заради мигрантския натиск.

"Справяме се с нашите сили", допълни министърът.

Във връзка с акцията срещу трафика на мигранти от събота, Рашков каза, че прокуратурата не е зачела труда на ГДБОП, ДАНС и Гранична полиция, работили месеци наред, докато се стигне до неутрализирането на групата, като е отказала да участва в пресконференция по темата и не е дала съгласие за разгласяване на данни по случая. Такъв е бил случаят и с акцията срещу издаването на фалшиви ТЕЛК решения.

По повод информацията в медиите, че директорът на НАП Румен Спецов е бил заплашван, министърът каза, че е разбрал за това от него, след като са се видяли днес в МВР по друга тема. Той уточни, че органите на реда ще вземат мерки, след като преценят каква е реалната заплаха срещу Спецов и каква е степента й, като допълни, че ако се наложи ще бъде назначена охрана.

Във връзка с катастрофата в Айтос, при която загинаха трима души и протеста на гражданите там, министърът на вътрешните работи съобщи, че за утре е планирано представители на МРРБ, МВР и други длъжностни лица да посетят града. "И там, с местните органи на власт, да видим какво би било най-удачното решение", каза Рашков. МВР може да отправи препоръки, но това са проблеми и въпроси които трябва да решат местните органи, уточни той.

На въпрос за случая от Благоевград през уикенда и обвиненията за полицейски тормоз от страна на собствениците на заведения там, вътрешният министър заяви, че органите на МВР не са направили нещо, което да е в разрез с закона, в разрез с правилата по отношение спазването на мерките против COVID-19.

Той коментира изказването на Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията по повод действията на полицията в Благоевград, като каза, че "този човек върши политическа дейност, свързана с определена партия и води целенасочена политика срещу служебното правителство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е русофилен клоззет от най-осрраните при това. Това човекоподобие трябва да гние в затвора в обща килия с Недко Цигулката.
93
3
 
17
 
! Отговори
1 преди 2 години
Да, Рашков. Руснаците тотално я опоскаха през комунизма и нарочно ни "помогнаха" да създадем губещи неефективни индустрии, които трупаха загуби, които руснаците "с удоволствие" "погасяваха", като ни отмъкваха я златния резерв, я ни задължаваха със загробващи договори. А от всички, които са ни грабили, комунистите са ни грабили НАЙ-МНОГО (и в момента продължават да ускоряват грабежа!). Рашков, ти тези неща ги знаеш, защото си УЧАСТВАЛ и в момента УЧАСТВАШ като изпълнител в руските грабежи!
92
6
 
18
 
! Отговори
Ангелов преди 2 години
Рашков мозъкът ти е замъглен от алкохолните пари и не разсъждаваш трезво. След 2 месеца като хвърчило то отлети първо цацаров ще те под хване за престъпно предобито имущество после ще се обясняваш на Гешев за маниполирането на изборите за тормоза над хората които не гласуваха за зеления чорап голям чокар те чака.
91
1
 
9
 
! Отговори
Славчо тъпото преди 2 години
Слънцето е жълто,водата мокра,говната миришат на ***.Топлата вода е топла.Ето ви новина.
90
1
 
20
 
! Отговори
ОГРАБВАНА ДЪРЖАВА преди 2 години
Да, така е, България не е само ограбвана, но и фалирана държава и това винаги е ставало, когато българските комунисти са завземали властта, но ще дойдат други дни...
89
0
 
9
 
! Отговори
мутре преди 2 години
с гн -рапонии напред кьм светлото бьдеще
88
7
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Ами как няма да е ограбена като всяко правителство граби. И злато имаше в мините, и ЕРП-тата бяха на държавата, но уви, Бойко Борисов, СДС, БСП и царят съсипаха всичко. Нищо държавно не остана, защото демокрацията не иска да има държавност, а мафия и частен бизнес. Ето сега до какво доведе всичко това.
87
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
или направете нещо по въпроса, или празни приказки всеки може да си плямпа, очевадно е, че грабителите всичките са в америка, особено дянков един от най голямите след борисов
86
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що триете бре Герберски сайт? Само положителни постове,за мутрата ли приемате? Мааааа му аз до 20 сто коляно на този Банкянски крадец!!
85
4
 
12
 
! Отговори
TALIBAN POWER преди 2 години
19 imota ....kak gi pridobi ?...s kakvi pari?....Shtoto i az sum Prokuror 35 godini.....
84
3
 
17
 
! Отговори
ЖАНА ДАРК преди 2 години
ОТ ТАКИВА ПОДЛЯРИ КАТО ТЕБЯ.......
83
1
 
21
 
! Отговори
Кико преди 2 години
От собствен опит знае,не можеш го излъга! Наглец!
82
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разследва цената на гроздето и захарта. Стига празни приказки. Идва ракиено време. Грозде трябва да се събира. Джибри да се бъркат. Ракийка да се вари.Тръгнали другарите работа да вършат.Умря ***. Стига с хвалбите. НАЗДРАВЕ!!! Дзън.
81
12
 
7
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
до 88 Ти май ме "подценяваш" а? -:) КОй беше изхвърлен от партията? др Живков ли? А знаеш ли скоро кой ще бъде изхвърлен от Политическият живот на държавата? др Борисов! Той отдавна е изхвърлен,ама само заблудените го "крепите" още и карате да се излага! Борисов образива Ипон 1992 ако не се лъжа,мутрите отдавна бяха си разпределили охранителният и застрахователен бизнес! Вис-2 и СИК бяха основните играчи!Борисов пазеше Живков,защото ДЪРЖАВАТА ПЛАЩАЯШЕ ТОГАВА! Беше близо до доходи БЕЗОБИДНИ!-:))
80
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков, откъде имаш ти 19 имота с една заплата на следовател?
79
13
 
22
 
! Отговори
Борисов НЕ Е БЕДЕН преди 2 години
А много богат бивш КОМУНИСТ всъщност то няма бивши комунисти а вие тук му лижете подметките и топките възхвалявайте го пък на него и крадливата му банда нека им е зле.
78
8
 
10
 
! Отговори
Алооууу, преди 2 години
До помнещия Борисов беше "пазач"на Живков ,когато той беше изхвърлен от партията и това съвсем не беше безопасно мероприятие! Ама ти май, все се напъваш да забравиш това!
77
12
 
10
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
А бре "Миро" ли си там Бойкофил не те знам.Ама и др Борисов беше комунист бре момче! За него защо "нищо"?Аз който го помня като ПАЗАЧ на др Живков! Тогава се казваше ПАЗАЧ на някого,после излезе демократичната глупост " бодигард"! По добре звучи уж а? Ама си е пак " пазач" на някого! Та както и да е! Привижда ти се комунист " Рашков" а др Борисов избирателно,не го скиваш а? Що ли?
76
4
 
26
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Изборите наближават, Рашков се активизира, що да не удари едно рамо на началника си пРезидента. А иначе доказателства няма да видим.
75
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдееее,тоя пак почна с фишеците.На миналите избори беше подслушването сега ще се окаже,че са откраднати повече пари отколкото са платени!?!?*** те убавците на *** обичат да спекулират с цифри,един друг каза,че е спрял кредити за 42 милиарда.