Лошо време, големи вълни: 5 плана за разтоварване на кораба "Вера Су"

Министри: Няма да допуснем увреждане на природата
29 сеп 2021 12:39, Красимир Ангелов
98
Лошо време, големи вълни:  5 плана за разтоварване на кораба "Вера Су"
Снимка: БГНЕС

Няма да допуснем увреждане на околната среда, увериха на извънреден брифинг в Министерския съвет служебните министри на транспорта и на екологията във връзка с кризисната ситуация край Камен бряг и заседналия там кораб "Вера Су", натоварен а азотни торове.

Още по темата
Транспортният министър Христо Алексиев посочи, че времето в района на кораба е доста лошо, а вълните са 3-4 бала. Той добави, че първостепенен приоритет е евентуално евакуиране на екипажа и опазване на околната среда.

"Това, което видях там е една престъпна безотговорност години назад – няма разработени процедури как се реагира при подобни ситуации", посочи Алексиев и добави, че горивото от кораба е напълно източено. Той увери, че още днес ще потърси отговорност за неуспеха на операцията досега.

Транспортният министър посочи, че се правят паралелно 5 плана за разтоварване на кораба и неговото изваждане. Нищо, което да води до увреждане на околната среда няма да бъде направено, увери той.

Служебният екоминистър Асен Личев също увери, че каквито и планове да се правят за кораба, няма да се допусне увреждане на защитената зона Яйлата край Камен бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
17
 
! Отговори
провал преди 2 години
Пълен провал на кабинета на Радев. Това ви чака от сега нататък, ако Радев спечели втори мандат, а управлението поемат Киро Лъжата и Кокорчо. Министрите на Радев още не са се освестили, не знаят на кой свят са, гледат умно и не вярват, че точно те са министри, че им се е отворил парашута. Абсолютно неадекватни са, особено Кацаров.
41
6
 
3
 
! Отговори
до Цветът преди 2 години
шшш разбирача, ти извличане на заседнал кораб да не мислиш че е като да вадиш моркови. Събрали се Енчо Пенчо Атанас да мислят как да опъннат кака Дора.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Събота има "При толкова много чиновници и служби трябваше министъра да се намеша, за да тръгнат нещата?!" Кой друг да се намеша? В България е така. Всичко трябва да се гледа лично. В администрацията са свикнали че не носят персонална отговорност и си прехвърлят топката.
39
0
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Да пускат обява - Който го изтегли, негов си е. Да видиш няма ли мераклии :))))))))))))))
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова дни хубаво време пропуснаха а сега времето им виновно. На калпава ракета космоса и пречи.
37
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
5 плана си е сериозна работа. Сигурно 50 чиновника са ги писали. Язък, че ще потъне докато избират план
36
0
 
11
 
! Отговори
Цветът преди 2 години
След дъжд качулка. Не направиха нищо 8 дни с хубаво време, а сега вече не става. Очаква се разбиване в скалите. Министърът чак сега отива на място и се чуди, че нищо не било направено. Абе тоя си мисли, че неговата роля не е да контролира адекватно, а да си пие с калинките кафето. Чак сега разбрал каква техника трябва, пък нея предишните не били я закупили, пък ланския сняг се бил разтопол и куп глупости, а екокатастрофата е във фаза. Това е цвета на нацията! Боже помози! Viva presidento! .
35
1
 
7
 
! Отговори
РоРо преди 2 години
Радев колко плика ще напълни от далаверата?
34
2
 
16
 
! Отговори
Кузманов преди 2 години
Това ако беше станало по времето на Борисов , вече проблем нямаше и да има, ама тия сегашните освен интриги друго не знаят да въртят
33
6
 
5
 
! Отговори
Събота има преди 2 години
При толкова много чиновници и служби трябваше министъра да се намеша, за да тръгнат нещата?!
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората които са способни и бързо биха могли да освободят кораба вече са емигрирали.
31
3
 
16
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Ако беше кабинета Борисов , кораба вече щеше да е върнат на вторични и проблема да е приключен.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 22: и казваш, че съда е изчезнал магически от радара на военните и те не са видели, че се отправя към скалите или просто са го отсвирили, щото е търговски? Скрий се!
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
питайте банките в България, защо бизнес кредити за бизнеса са свити и как всичко е свързано с този кораб и доган facebook/groups/757182024675603/posts/1376586086068524
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е че има сигурно 100 начина по който този кораб да се освободи от скалите. В България и хеликоптери има и малки лодки има с които кораба да се разтовари (ако въобще трябва да се разтоварва) И влекачи има. При това мощни влекачи, и водолази, и инженери и моряци и офицери. Цялата работа е някой трябва да ги организира висчки и да им каже кой-какво да прави. Ей това служебното правителство не са способни да го направят. Колко време стана и още кораба е там!
27
0
 
7
 
! Отговори
само в бг цирк преди 2 години
"Заседналият кораб не е увредил подводни археологически обекти", каза още Пенко Георгиев. Слава богу.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Местните бизнясмени и собственици на имоти няма ли да заформят някаква гражданска активност? Или ви е все тая, щот пак ще чакате на държавата да ви компенсира.
25
2
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
абе уйсплессканн какви военни бе ***, трафика на търговското корабоплаване се следи от МВР Гранична полиция в 12 милната зона и от системата за наблюдение на Морска администрация. Хайде ограмото се кой какво следи охранява и наллюдава. ВМС следи неопознати цели в 24 милната зона. Търговските кораби са опизнати чрез транспондерите им които дават инф на радарите върху отметката, Назначение, товар, име номер по ИМО.
24
2
 
5
 
! Отговори
кокорчо харвардската преди 2 години
аз съм вашата харварска коконка и малка ГГей иконка, кокорина. сега че отида да фъргам едно оченце и да се отъркам у некой гларус. иначе там се очертава един бермутски триъгалник. първо ония пилот дето не знаел къде е, после едни учения едни дивотии, сега и тоя кораб.
23
3
 
9
 
! Отговори
Цеца Цач. преди 2 години
Как един тп ръждясал кораб ще пр е е бе втория мандат на Радев. Е това ако не е пръста на Съдбата здраве му кажи!!!