Лошо време, големи вълни: 5 плана за разтоварване на кораба "Вера Су"

Министри: Няма да допуснем увреждане на природата
29 сеп 2021 12:39, Красимир Ангелов
98
Лошо време, големи вълни:  5 плана за разтоварване на кораба "Вера Су"
Снимка: БГНЕС

Няма да допуснем увреждане на околната среда, увериха на извънреден брифинг в Министерския съвет служебните министри на транспорта и на екологията във връзка с кризисната ситуация край Камен бряг и заседналия там кораб "Вера Су", натоварен а азотни торове.

Още по темата
Транспортният министър Христо Алексиев посочи, че времето в района на кораба е доста лошо, а вълните са 3-4 бала. Той добави, че първостепенен приоритет е евентуално евакуиране на екипажа и опазване на околната среда.

"Това, което видях там е една престъпна безотговорност години назад – няма разработени процедури как се реагира при подобни ситуации", посочи Алексиев и добави, че горивото от кораба е напълно източено. Той увери, че още днес ще потърси отговорност за неуспеха на операцията досега.

Транспортният министър посочи, че се правят паралелно 5 плана за разтоварване на кораба и неговото изваждане. Нищо, което да води до увреждане на околната среда няма да бъде направено, увери той.

Служебният екоминистър Асен Личев също увери, че каквито и планове да се правят за кораба, няма да се допусне увреждане на защитената зона Яйлата край Камен бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Другия вариант е на кораба с амониева силитра да сложат един междинен взрив. Като ревне ще се види от космоса и ще паднат прозорците в Крим :))))))))))))))))))))))
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хехе, иска той да евакуира екипажа, но според морското право кораб напуснат от екипажа се счита за безстопанствен и всеки може да го вземе, ше седят ония там до последно
20
5
 
4
 
! Отговори
до Факт преди 2 години
та да обясниш. за Радев и случая, за калинките знаем ама те са на Боко, там никой не е сменян вс са от негово време пич или пиччко
19
3
 
2
 
! Отговори
kradev, harvard & преди 2 години
ино жокерче "обади не приятел" имаме ли? герю муставята не дига, кралицата и тя, уши вон ботокс е на ботолинови процедури, меркелица це пенционира. че изчакаме малко. всичко минава както е казал народецът.
18
5
 
16
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Толкова е трудно да дойде помощ от Турция или Русия.....Борисов ще е да го уреди в с един телефонен разговор, сегашните управляващи само гелдат вълните колко са големи!
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А да обясни някой поради какво военно недоглеждане кораба се е ударил в скалите? Май не само на кораба екипажа се е търкалял мъртво пиян. Или вместо да го неутрализират нашите военни са го ескортирали? Тогава пак: как стигна до скалите? Де го военния министър, този достоен офицер в костюм? От НАТО не ви ли питат същото? Мъцнете нещо, мишоци!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както е тръгнало ще отнеме повече време да го освободят от Евергрийна от суецкия канал.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво "няма да допуснете", бре! Вчера излязоха снимки, как целият азотен тор се изсипа в морето. Какво искате още да "не допуснете"? То вече е след дъжд качулка. Па засрамете се малко. Нямаше ли кой да провери, че багерът който сте пратили е повреден и не може да върши работа?
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само баламосват, нищо няма да направят..
13
4
 
14
 
! Отговори
БГ преди 2 години
Не ги е срам предишните! Оставили по Север скали и сега служебните трябва да се борят с трудния терен.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мушмороци. Само думите им големи. Па и горделивци. Кажете си, че не можете да измислите какво да направите. Пъти по достойно е, отколкото да протакате докато мечката проговори.
11
1
 
13
 
! Отговори
България има ресурси преди 2 години
Влекачи има в пристанище Варна. Професионални водолази също има. Не е някъде супер на дълбоко повредата. Корабостроителни инженери също има. Всичко е въпрос на воля и лидерство.
10
2
 
14
 
! Отговори
Лудко преди 2 години
А някой чувал ли е нещо за екипажа? Случайно да знаете, че корабът е изоставен още първия ден??? А да сте чували, че БГ е най-големия производител на азотни торове в региона и е износител, а не вносител???? Тоя кораб е носил нещо съвсем друго!!! най-вероятно си е направил "правилната доставка" и вече не е нужен! Просто ще си му вземат застраховката, а ние ще си го нарежем за скрап! Това е жалката истина!!!
9
0
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
За две седмици, на ръце да са раэтоварили тая тop. А сега никак не става, никак.
8
6
 
10
 
! Отговори
жалък фигурант преди 2 години
Ако има сега как Бойко да е виновен? Ех да му се не види.
7
0
 
5
 
! Отговори
:))))) преди 2 години
Министри: Няма да допуснем увреждане на природата - СУПЕР! Хайде господа министри (ама бившите Гербаджии дето всико правиха най-правилно, защото безхаберието за политика за морско спасяване е наследство от тях) за ръчички и отивайте да крепите корабчето да не се катурне. Ама и в шепички да съберете всико изтекло от товара :))))
6
0
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Единствено остава да го предложат за разкостване на братчедите. Те ще намерят как да го разтоварят за 1 ден.... опааа нощ :)))))))))))))))))))))))))))))))))
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако нямат 5 влекача там, да отклонят 4-5 нормални кораба и да изтеглят тоя кораб в морето. За 5 часа работа е! Ще платят за отклонението на корабите некакви неустойки, ама иначе ще берет много ядове в Морска администрация! Нема ли капитани сред тях? Какво се чудят?
4
2
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Тоя кораб до утре го пиши бегал. Ще потъне.
3
5
 
10
 
! Отговори
инж. Ганеф преди 2 години
на всички е ясно че нашите нито могат да го издърпат нито разтоварят. просто всичката гадост ще изтече в морето, кораба ще се разпадне и ще гние там завинаги.