Слави Трифонов: За 10 години България се е "стопила" с близо 700 000 души!

Всяка година се "топим" с град като Велико Търново, написа той в социалните мрежи
13 окт 2021 18:30, Петя Славова
265
Слави Трифонов:  За 10 години България се е "стопила" с близо 700 000 души!
Снимка: БГНЕС

"Има такъв народ" може да участва в управленска коалиция, която приеме за свой основен ангажимент задължителното въвеждане на електронно дистанционно гласуване", заяви в социалните мрежи лидерът на ИТН Слави Трифонов.

"Обикновено на всеки 10 години държавата прави преброяване на всички хора, които живеят в България, независимо дали са пълнолетни български граждани, непълнолетни български граждани или постоянно пребиваващи чужди граждани. Броят се всички хора", пише той във Facebook.

В момента тече преброяване на населението на България и междинните резултати са изключително тревожни. Преброили са се 5 658 000 души или около 82% от населението, според информацията на НСИ. Тоест, с достатъчна точност може да предположим, че цялото население на България е около 6,7 млн.души. Сега ще ви кажа, че при последното преброяване от 2011 г. населението на България беше 7 364 570 души.

Това означава, че за 10 години България се е "стопила" с близо 700 000 души! Това пък означава, че всяка година България се "стопява" с един град като Велико Търново! Истината е, че през тези 10 години отрицателният естествен прираст и външната миграция са добили застрашителни размери за нас, като нация. А това е ужасно.

Днес България е пред прага на изключително важни избори - парламентарни и президентски. И сега не знам дали на вас ви прави впечатление едно нещо, но на мен ми боде очите. Значи, цялото население на България към днешна дата е около 6,7 млн. души. А тези дни ЦИК обяви, че за изборите на 14 ноември с право на глас са 6 708 189 български граждани.

Какво излиза? Броят на цялото население на България е равен на броя на хората с право на глас. Как става тоя номер? Явно, без да знаем, избирателни права са добили и всички над 1 милион непълнолетни българи у нас - децата в училище, децата в яслите и детските градини, бебетата вкъщи. Даже и чуждите граждани са добили избирателни права.

Шегата настрана. Всъщност, истината е доста проста. Големият брой гласоподаватели се дължи на неактуализираните от години избирателни списъци и на наличието на т.нар. “мъртви души” в тях. “Мъртвите души” не са непременно починали хора, макар че допускам в избирателните списъци да има и такива, след като няколко партии за пореден път се опитаха да се регистрират за участие в предстоящите избори с подписите на починали хора.

Със сигурност обаче огромната част от т.нар. "мъртви души" са си съвсем реални хора. Това са българи, които от години живеят и работят в чужбина - дали в Испания, дали в Германия, дали в Турция, дали в САЩ, но имат постоянен адрес в България и фигурират в избирателните списъци в страната. Със сигурност българите с избирателни права в чужбина са над 1 милион. Но години наред българските политици правеха всичко възможно да ограничат гласуването на тези наши сънародници зад граница.

Нали не сте забравили? Политиците нагло им казваха да не им се бутат в краката. Ще ви напомня само наглото ограничение от 35 секции за страните, извън Европейския съюз, което бяха наложили партиите на статуквото. Ограничение, което успяхме да премахнем с предложения от “Има такъв народ” Изборен кодекс в 45-ото Народно събрание.

Трябва да се каже, че присъствието на българите зад граница в избирателните списъци у нас и практически невъзможността те да гласуват, понижава изкуствено общата избирателна активност. От друга страна, така големите партии години наред завишаваха фалшиво процента гласове за себе си.

Невъзможно е над 1 милион българи в чужбина да упражнят конституционното си право на глас в 400, в 700 или в 800 секции зад граница. Тези българи трябва да бъдат включени в политическия живот на родината си, те "имат право на България".

Въобще, на всеки български гражданин трябва да му бъде осигурена възможността да гласува. Само така ще имаме по-честни избори с обективна избирателна активност и избори с по-голяма представителност.

Затова, отсега да е ясно - "Има такъв народ" може да участва само в такава управленска коалиция, която приеме за свой основен ангажимент задължителното въвеждане на електронно дистанционно гласуване. Защото България е там, където има и само един българин, и защото всеки има право на глас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Слафчо е куха...лейка,можеше да...отсече главата на...змея,но не го направи.Не му четете постовете;безсмислено е
52
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави, симпатизирах ти ,но от дистанция може само каналите на телевизора да сменяме ......
51
2
 
18
 
! Отговори
Sostin преди 2 години
Чалгаря пак почна с нищогиворенето. Тези хора изчезват благодарение на приятелите му комунисти и техните простотии преди ерата Борисов. Сегашният му идол гледам че се стреми да ни прореди и по-бързичко чрез ковида и нишоправенето му, от страх да не загуби изборите. Така че чалгарина е ясен вече, видяхме го на два пъти и искренно се надявам хората малко от малко да са им дошли акълите и да не гласуват за тези бездарни тупанджии
50
1
 
5
 
! Отговори
Az преди 2 години
Никой българин по списък, защото повечето сме такива, не трябва да има право да гласува извън нужника. Аз затова не се занимавам с тези глупости. Ако толкова ти е мерак - отивай в дупката и гласуване.
49
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славе, има пандемия, след 6 месечното управление на твоя любимец Р. Радев вече умират по 150 човека на ден с Ковид. Ти какво направи за българите и България, освен да плюеш по кабеларката и ФБ? Оплювания Пеевски дари 5-6 милиона в апарати и лекарства, когато имаше най-голяма нужда, Герб и щаба направиха всичко възможно да опазят българите и бизнеса. Ти, партията ти и любимия ти Радев какво направихте? Инфлация, чегъртане"стани да седна", скандали, глад, студ и поругаване на Закон и Конституция!
48
1
 
22
 
! Отговори
Пич преди 2 години
А ти какво направи по въпроса бе, Славчо? 2 пъти беше в парламента, че и първа политическа сила беше. Хората те молеха да направите коалиция, да прочистите избирателните списъци, да се обедините срещу мафията... Ама не - беше голям пич, ти споразумения не подписваше, коалиции не правеше. Пък сега друга песен запя?
47
0
 
17
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Славуца да взема 10 римляни за отглеждане :)))
46
1
 
19
 
! Отговори
да знаеш да чаакаш.. преди 2 години
СлавчУ изтърва питомното,и сега търси на гола кука дивото!
45
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави деца, бе, баровец, ти поне имаш пари.
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това да не ти е сладолед бе Учиндолски чалгар стопили се били просто са намерили по добро място за живеене учи се от Зуека Европа плаща по добре на професионалистите тука остават чалгарите и мързеливите.
43
0
 
12
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Слави и неговите хора заставаха зад НДСВ и царя и му се молеха да ги направи депутати и министри. Като изчезнаха НДСВ от политическата сцена и започнаха да ги хулят. Сега герберите им са виновни, а те са цвете в рая, а в началото бяха на страната на ГЕРБ.
42
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скрий се ве, чалгарь, заради такива простаци и ибркчии като теб, де що става за нещо си плю на петите.
41
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откровено,той не може да поставя никакви условия нито за управление, нито за нищо.Народът му даде картбланш,но свръхЕгото му провали всички възможности.Нека си кюта плиткоумното Шоу.Птичето кацна не един, а два пъти на рамото на този самовлюбен паун,най-жалкия шут на България, но всуе..
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"задължителното въвеждане на електронно дистанционно гласуване" - Който вярва резултати от електронно гласуване - нека ходи и гласува! Задължително ще броите *** ли? Става още по-лесно!
39
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славуцата и неговите хора предлагат най-доброто шоу в парламента за изминалите десетилетия. Пак ще гласувам за него. Щото за Маяма или БСП - не ща, герберушки ми се драйфа от тях, ДБ са отпадъците от герберушки и са два пъти по-зле. Не съм от турския етнос че да пускам за ДПС. А Кирето отива в панделата за лъжи и измами. То не остана за кой освен за Славчо. Давай още шоу, хахах.
38
0
 
10
 
! Отговори
Жоал преди 2 години
Стига с това лиавене бе..Слави, този субект си има име по лична карта.*** изкълче ни .,Седнал умно-долеца да констатира.Цъrvулееее заради такива кат отеб хората се отвратиха от уличната ви простот iя .След като развали ефира ,сега развали и държавата.Гавазите си кога ше пуснеш отпуска..охрани чудесии..*** ти си бил мноо спешъл бе пич. Готов си за третата глава при Избегалеви...Тамън тримата...от Учиндол. Констатирал той...демеция изтрещела.
37
0
 
15
 
! Отговори
ddd преди 2 години
АМА чакай бе Славунееее, хубаво де ТЕЗИ на вън ДОРИ не са се преброили ТИ ги караш да гласуват и ГИ караш да определят моето бъдеще, а те ще гледат от 10 000 км и кво...."еми ОПААА, не стана с тея" и тоягите на ТИЯ, които са в България ли?????? СЛАВУНЕЕЕЕЕ, т*п си като тъпан!!!
36
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славуцо, ти защо не отгледа поне 2 деца? С твоите финансови възможности може да отгледаш няколко деца. Вместо това ти опростачи две поколения българи, 30 години работеше шут на мутрите, от 2 години работиш за обвиняеми олигарси... Много си велик, Чалгуцо, вече сричаш написаното в аутокюто, енякой списва фейса ти...
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tova,che nqma deca e boja rabota no zaschto ne se ojeni i ne osinovi pone 5 deca da otgleda v toq palat eeee egoist si e i tova e.
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям статистик се извъди, ти какво направи за 30 г. Освен да опростачваш народа