Борисов: Пак няма да има съставено правителство, няма отговорни партии

Според лидера на ГЕРБ, сега умират повече хора от миналата криза с коронавируса
Обновена: 16 окт 2021 13:39 | 16 окт 2021 13:30, Петя Славова
471
Борисов: Пак няма да има съставено правителство, няма отговорни партии
Снимка: БГНЕС

Вчера стартира официално предизборната кампания, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе на обичайната си обиколка из страната. Този път посети Старозагорска област - храм-паметник "Рождество Христово" край град Шипка, където се срещна с духовниците, които му подариха икона.

"Искам да кажа на тези патриоти, които така се наричат и много обичат да ходят на Шипка, да знаят, че и паметникът там го ремонтирах.", похвали се Борисов на срещата с духовниците и заяви: "Малко говорим, но много правим".

"Когато говорят, че съм раздавал пари от джипката, нека да обиколят и да видят направеното в църквите, манастирите, училищата. Колкото е направено по нашето управление за вярата, само по времето на цар Борис е направено. В новото ни управление наш приоритет остава образованието, в това число и духовното, но прибавяме и здравеопазването", продължи Борисов.

Бившият премиер категорично заяви, че отново няма да има съставено правителство, защото няма отговорни партии и сериозни хора в тях.

Борисов коментира и казуса с листите в Стара Загора. "Искам да предам на колегите от "Демократична България" (ДБ), които винаги се имат за най-големите юристи и пазители на закона, но само когато касае други. Ние не сме им виновни, че не спазват закона. Все пак държа да се отбележа, че съставът на Централната избирателна комисия (ЦИК) е избран и назначен от Румен Радев, а само четири човек са от ГЕРБ.

Та като казват от ДБ, че ГЕРБ са им виновни за всичко, то да знаят, че 11 човек от състава на ЦИК са от партиите на протеста", каза още Борисов.

Борисов каза, че Христо Иванов и Атанас Атанасов ще имат 4 гласа от ГЕРБ, за да могат да се явят на изборите. "Иначе ще се оплакват, че някой им пречи, а те трябва да си изконсумират провала на това, което правиха последните месеци в парламента", каза още лидерът на ГЕРБ.

По време на посещението си той коментира и противоепидемичната обстановка: "Само за 5 дни умряха 500 българи - 10 пъти повече от миналата година по времето на най-голямата криза, когато в света нямаше лекарства и ваксини. Това безобразие на Радев и Кацаров доведе страната в състояние, в което цяла Европа се радва на мачовете, а нашите стадиони са затворен. Гинем от некадърността им. Четете не само Винету, а и законите".

В речта му влезе и Плана за възстановяване, като обяви, че има добра и лоша новина. Добрата била, че "предложенията на Кирил и Асен не са приети, а 85% е от нашия план. Защо им трябваха шест месеца, за да се мотаят?" Сред лошите новини, по думите е, и спряното саниране, което вече ще се прави със съфинансиране.

"В Плана е включено предложение за парогазова централа в Маришкия басейн. Сиреч на ТЕЦ-овете им остават 2-3 години живот, а всички се изредиха тук да обещават светло бъдеще. В същото време имаме два платени реактора. Можем веднага да започнем да ги правим. Ние заварихме провален проект и арбитраж в Париж, но успяхме да защитим интересите на България", каза Борисов.

Той определи управлението им като "Чудовищен хаос, чудовищна инфлация" и допълни, че въпреки "терора на Бойко Рашков", партията му е по-силна и мобилизирана от всякога.

Той се нарече оптимист и, че е убеден, че българските граждани няма да позволят да продължи да се случва сегашното политическо положение. "Просто сме по-добри от тях", заключи Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
20
 
21
 
! Отговори
Алллоооо преди 2 години
*** , голям резил сте, да се задавите в плюнките си, дано! Оцапахте всичко , живеем зле заради такива като вас , дето възхвалявате един разединител, заобиколен от мошеници, на който хич не му пука,че днес 100 душички отлетяха, всичко поскъпва, но за вас е важно да го хвалите... Долу РР, долу мизерията, събудете се хора...
274
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 12 годишно управление ти остави страната най-бедната в Европа.Милиарди евросредства бяха откраднати или похачрчени за некачествени проекти.Млъкни мутро и изчезни веднъж и завинаги.Мястото ти е в затвора,а не пред медиите да ръсиш простотии.
273
15
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами ББ много ясно обясни, че когато партиите заели последните места на едни избори искат да правят правителство, а първите да бъдат в опозиция, това е прецедент който е в противоречие със законите на общественото развитие и такова правителство ще е мъртво родено ... в край на сметка няма как да изчетърташ партия зад която стоят най-много гласоподаватели, а партии по 4 и 5% като Мутрите на Сестрите галеви, да провеждат народни съдилища и задават посоката на държавата ... !!!
272
19
 
19
 
! Отговори
Burgas- vaj vaj преди 2 години
Олеле, червенушките хирерактивни да плюят по ББ, колкото и да тракате , като дойдат изборите електоратът ви ( най дъртите пенсии ) изобщо няма да отидат до машинките, щото се стресират от тях... ама нали така го искахте... или Бойко е виновен...
271
21
 
21
 
! Отговори
-ЖИВЕЕХМЕ ЕВТИНО.... преди 2 години
ПРИ БОЙКО/ГЕРБ /СДС/ПАТРИОТИ............ А ДНЕС ПРИ КЛЕПОУХИ ДС-ЧЕНГЕТА НА РУМЕН РАДЕВ - ИДВА АПОКАЛИПСИС.. КАКВОТО И ДА ПИШАТ ТУК ДС-ТРОЛОВЕТЕ НА МАСОНА РАДЕВ............ АПОКАЛИПСИС ПРИ МАСОНА- РАДЕВ.........!!!
270
16
 
19
 
! Отговори
Щщщ преди 2 години
От чегъртане се увеличават само две неща - подкрепата за Герб и онова в гащите!
269
12
 
13
 
! Отговори
ББ може три в едно преди 2 години
Някой написа че Баце бил едиственният балкански субект, който можел на една засилка до скочи едновременно дъгия, високия и оФчЕрския скок.ЕДНОВРЕМЕННО! От днес се зафанал да тренира в сярнатапикоч на басейн Банкя с едно замахване едновременно да плува кроул, батерфлай и по гръб. Остава му да затренира едновременно да ходи пеш, да тича и стои. ТОЙ МОЖЕ! По този начин щом покаже че може 3 в 1но, кво остава за 2е в1но. Селта е той да стане ПрезидентМънистеПрезседател и Шеф на Парламента, Три в едно
268
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов пак е в цикъл.
267
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов много искал да се кандидатира за президент срещу Радев, но се успал... и главата го боляла... и нещо стомахчето... и имал временно неразположение... с мигрена...
266
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Борисов кандидатира ли се за президент? Какво стана?
265
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето го Борисов, който смело ще се изправи срещу Радев на изборите... или не?
264
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбрах - защо Борисов така го е страх от Радев? Радев не ми изглежда много страшен. Ама пък от друга страна Бойко е голям страхливец.
263
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли че... ако Бойко Борисов отиде в ДПС, а Ахмед Доган се премести в ГЕРБ... всичко ще си остане същото? Това е теоремата за безмислено преместващите се милиционери.
262
15
 
9
 
! Отговори
радевщина преди 2 години
Колкото и да се напъват форумните драскачи на мазната фуражка, за всички е пределно ясно , че при Борисов живота беше подреден , цените нормални а хората редовно си получаваха заплатите. В момента какъвто е президента , такива са и хрантутниците му от правителството и това логично води да се множат ежедневните вече протести.
261
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко щял да ходи на почивка, ама не можел да избере - Централен софийски затвор, или Дубай. Вие какво ще му препоръчате?
260
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не замина ли за Дубай? Всичките му приятелчета вече са там.
259
12
 
8
 
! Отговори
Юруш другаре ! преди 2 години
Напред с другаря Румен Радев, ПП и БСП ! Напред към студена и гладна зима ! Тролчета на Прокопиев и Кутев, подпомагани от Бабикян щракат ли щракат по клавиатурите фейкове, да закърпят и днешния ден с една 20-тачка
258
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я! Тиква продава зелен хайвер - и такова нещо не бях виждал.
257
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата с политическа прогноза. Някоя тиквичка да записва думи... ъ-ъ глупостите на вожда.
256
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм, бях сигурен, че кандидатът на ГЕРБ-ДПС ще е Реджеп Ердоган, но нещата тръгнаха в друга посока - ДПС имат собствен кандидат, а ГЕРБ нямат. Идват готини времена.