Бъдещият кабинет ще е с мандата на "Продължаваме промяната"?

Коментар на социолога Юлий Павлов и политолога Светлин Тачев
22 окт 2021 22:50, Анисия Иванова
107

Има натрупване на кризи, които изместиха всякакви възможности за дебати. Основната е коронавирусът с така наречените "зелени сертификати". Това е темата, около която политическите опоненти ще се въртят и която ще използват за политически цели", заяви политологът Светлин Тачев в студиото на "Денят ON AIR".

Социологът Юлий Павлов също смята, че политическите сили всячески ще се опитват да се възползват от създалата се ситуация.

"Кацаров си вкара автогол, но той ще рефлектира и на Радев. От лятото се говори каква ще е тенденцията, очакваше се повишение... Както зимата сме изненадани, че вали сняг, така и сега. Тези мерки, които са в правилна посока, трябваше да бъдат анонсирани поне два месеца по-рано", посочи той.

Тачев очаква по-слаба избирателна активност вследствие на здравната криза, която автоматично би довела до втори тур на президентските избори.

"Има и малки избиратели, които в последния момент ще изядат от подкрепата на Радев. Той не може да вземе повече от 46-47%", обясни Павлов, цитирайки проучване на "Галъп".

Според социолога е очевидно, че на балотаж ще отидат Румен Радев и проф. Анастас Герджиков.

"Откакто избираме президент на републиката, винаги е бил избиран след балотаж. Никога не се е случвало действащ президент да бъде победен от кандидат, издигнат в последния момент. Не може да се случи. По-интересни са парламентарните избори", отбеляза Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Една от партиите, които могат да прескочат чертата, са "Възраждане" със създалата се ситуация. Моментната картина е, че ГЕРБ водят и че има интересна битка между второто и третото място. БСП се окопитва и започва съревнование между тях и "Продължаваме промяната", а те се движат с пакет с "Има такъв народ" и "Демократична България". Разбира се, ПП ще търсят и битка за първото място, но към момента по-скоро няма такива нагласи", каза Тачев.

"Кой къде се класира ще е слабо релевантно. ГЕРБ ще бие, БСП ще са 2-ри, а ПП ще са 3-ти. Почти е сигурно, че за да се направи правителство, ще трябва всички партии извън ГЕРБ, ДПС и малки фактори като "Възраждане", да участват в правителство или да подкрепят правителство на малцинството. Важно е от какъв мандат и това ще е с мандат на ПП", прогнозира Павлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е електронно,това е машинно, същото като с бюлетини,но доста по скъпо.
24
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега разбрахте ли роличката на кучиндолската мумия / приемането на електронното гласуване. гласувайте колкото искате за когото искате, герю мюстявята ще нацъка резултатите спуснати и от ленгли. хващайте се за палците. иде мор, глад, студ и тъмнина.
23
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по какво реши че възраждане са русофили бе? поставят България над всичко, просто срещу русия не се рита. питай зелените фашуги от дойчистаня. скоро и други корави тикви ще си научат урока. дано някой ден и англосаксонските влечуги попаднат в лапите на баба меца.
22
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още баницата не е опечена, а те си разделиха порциите. Текат им лигите, народа ще плати.
21
9
 
28
 
! Отговори
Оф преди 2 години
Всички протестъри, барабар с Радев са чао! Хората не се интересуват кой колко е крал и колко новите биха крали! Интересуват се от спокойствие, ниски цени на ток и храни и предвидимост! Само ГЕРБ го могат!
20
4
 
12
 
! Отговори
22 преди 2 години
Аз си мисля, че Възраждане са русофили, което означава да не гласувам за тях, но ми прави впечатление, че при разговори с хора на средна възраст, те сериозно ги припознават. Аз обаче търся Българофили! Не проевропейци, не проамериканци, не проруснаци, не либерасти и не ***. Има ли?
19
3
 
11
 
! Отговори
= преди 2 години
Хаха... Че Макрон преди да стане президент работеше като служител на Ротшилд. Някой вярва ли, че не продължава да е такъв?
18
2
 
13
 
! Отговори
към #6 преди 2 години
Харесват ми разсъжденията... Въпросът е кой? Засега демокрацията работи така - имаш ПРАВО да гласуваш, но избираш между хора, които някой друг вече ги е избрал предварителбо. Що за избор е това? Сбъркана избирателна система. Апропо, във Франция не е така, въпреки че си имат много други кусури. Аз на човек без деца не вярвам - и Макрон, и Меркел, и други такива.
17
23
 
8
 
! Отговори
Млад човек преди 2 години
Само в ПП " ВЪЗРАЖДАНЕ" е спасението на България и нацията!! Затова,масово гласуване!!!
16
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 17 Ако Пак гласуваш за мутрата,гаранция Че пак ще има избори! -:))) И то ще е благодарение,на такива като теб!!!!!!!!!!!!!!-:((((
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нови избори март месец.
14
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 13 " Коко".Ти какво? Пак за Мутрата ТИ ли ни "съветваш" да "гласуваме"? Абре Я СИИИИИ,сещаш се! Мутрата ти приключи с властта в РБ Бойкофиле! И той го разбра,но явно Ти още Не си а? ПП! Там е истината!
13
6
 
32
 
! Отговори
догидог преди 2 години
To бива да си *** , ама чак толкова ? Абе момчета , Кирчо ментата от другата седмица е подсъдим . К'в мандат сънувате ?
12
6
 
21
 
! Отговори
Коко преди 2 години
ПП са леви либерали - мислете!
11
4
 
15
 
! Отговори
хаха преди 2 години
ПРОДЪЛЖАВАМЕ при байСТАВРИ това ви чака биклуци
10
30
 
8
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Масово за Възраждане... Да убъркаме картите на слугите на брюкселс и краваршингтон....)))
9
30
 
6
 
! Отговори
старец преди 2 години
Най после един разумен коментар,след цирковете вече 32 г почти! България,ако иска да се развива и върви на пред.Е длъжна да отхвърли всичко старо и прогнило и избере нови лица и политици и тръгне открито към новото! Аз лично помнещ събитията и нещата много преди 1989 г,избирам новите млади хора впуснали се в политиката! -:))
8
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистическата мафия трябва да бъде изчегъртана - гласувайте за Радев, той ще спаси народа
7
2
 
36
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
А, да. Канадецът Киро с почетния консул на Канада до 2019 декември - познайте кой. .ха ха ха! Ах, да ! Ивчо Прокопиев! НАСЛЕДЯВА ГО ДО ДНЕС - НЕГОВАТА СЕКРЕТАРКА НИНА. ПРОВЕРЕТЕ СИ!
6
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Новите управляващи ще са веселите камикадзета. Има ли такива"умници" да не усещат на къде духа вятъра.