Години наред се строели пътища без приоритет безопасност

Изграждането им било некачествено
65
Години наред се строели пътища без приоритет безопасност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Трябва ни повече информация, защото сега просто гадаем. Нека следствието да каже какво се е случило на АМ "Струма". Може да става дума за инцидент, който не зависи от пътната безопасност", коментира пред БНР Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната", бивш председател на парламентарна комисия по транспорта.

Още по темата

Той подчерта, че дълги години са се строели пътища, но некачествено и без приоритет "пътна безопасност".

"Държавната агенция за пътна безопасност беше създадена и с цел одит на цялата пътна инфраструктура. Но правомощията ѝ бяха орязани и тя се превърна в аналитично звено, вместо да е орган, който да прави синергия между всички министерства и институции, които се занимават с пътна безопасност. Проблемът е комплексен, няма един закон да го реши, трябват общи усилия на институции, на местна, на изпълнителна власт", допълни Ананиев.

Той изрази надежда, че 47-ото Народно събрание ще има воля за справяне с пътния травматизъм.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
14
 
! Отговори
Калкан преди 2 години
Естествено, Боко е виновен за всичко - лошите пътища, проблемите в социалната система, КОВИД вълната, войната в източна Украйна, военния преврат в Судан, глобалното затопляне, изчезването на птицата Додо, високата престъпност в Латинска Америка, че и още. Вяреайте във второто пришествие на Христос, в лицето на ПП и БКП и всичко ще се оправи.
10
8
 
2
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Ей сега много гербаджийски "строители" ще изядат сопата
9
6
 
0
 
! Отговори
Господ да пази като преди 2 години
такива пишман-строители строят така тунели!
8
0
 
7
 
! Отговори
Петърчо 1 преди 2 години
И двата автобуса с които станаха катастрофите с много жертви в Македония в последните няколко години са собственост на албанци (Дурмо турс и Беса). В Македония контрола над фирмите на албанци от институциите или е слаб или го няма. Това се дължи на факта че за да си спокоен за бизнеса ако си албанец трябва да подкрепяш коалиционния партньор на Зоран Заев а именно ДУИ и лидера и Али Ахмети които от 18 години са част от всяко едно правителство.
7
5
 
7
 
! Отговори
РАДЕВ-100% ВЛАСТ... преди 2 години
100 %ОТГОВОРНОСТ..... ОТ ПЪРВИЯ ДЕН........... БОГ НЕ ПРОЩАВА НА ПРЕВРАТАДЖИИ-АНТИХРИСТИ.......... В ЕДНА ЦЪРКВА НЕ Е ВЛЯЗЪЛ ТОЗИ..... "АС НА СМЪРТТА" - РАДЕВ....
6
1
 
5
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Нистимире и ти ли стана експерт? Гледай си твоята партия "ВОЛТ" да не те тресне 220волта ток и да се изгубиш от политиката , нищо че даде мандата си на харвардските измамници!С Гечев , Ерменков , Корнелия и сие голяма промяна правм!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия колко са жалки, умряха хората и те веднага почнаха да политикантстват с клишетата си. НАВАЯКЪДЕ КЪДЕТО ПЪТУВАМ БЛАГОСЛАВЯМ БОЙКО ЗА НОВИТЕ ПЪТИЩА. Вие ще си останете с плюенето и лъжите.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко каза "вкарайте в затвора който е крал, намерете начин да се строи по евтино, само излезте и кажете че Хемус ше се дострои и го направете" ама мишките само могат да църкат а овцете им се радват.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това всички го знаем,ама айде поне днес да не говорим за това.Не е в наш интерес.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приоритета е ясен, да има за труженичките, кога гостуват, приоритета е да избием комплекса с евросредства
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, сега няма да се строят пътища. Продължаваме промяната.