Асен Василев: Очакванията са следващата седмица да има правителство

Идеята била всеки коалиционен партньор да има вицепремиер
4 дек 2021 14:06, Елка Василева
181
Асен Василев: Очакванията са следващата седмица да има правителство
Снимка: архив, БГНЕС

Очакванията на „Продължаваме промяната” са в рамките на следващата седмица да има правителство. Това обяви съпредседателят на политическата формация Асен Василев пред Нова тв. Все още обаче не е достигнато до точката да има подписано коалиционно споразумение, което може да стане към края на следващата седмица, уточни той.

Василев посочи, че все още се уточнява структурата на Министерския съвет. Идеята обаче е всеки от коалиционните партньори да има вицепремиер. Самият той ще е предложението на ПП за финансов министър.

Още по темата

„Надявам се утре към края на деня да имаме текст, който да можем да обсъдим с различните партийни лидери. В понеделник или вторник да започнат процесите по доуточняване на всички текстове и придвижването им към партийните органи за получаване на мандат за подписване на коалиционно споразумение”, допълни Василев.

Коментар от Василев дойде и за броя на министерствата. Все още не е ясно дали ще има такова за държавните дружества. „Има различни предложения, идеята е да са едно или две повече, като някои от министерствата се разделят. Едно от тях е за електронното управление. То ще дръпне структури от различни ведомства”, каза съпредседателят на ПП.

Уточнение от Василев дойде и за министрите в кабинета. „Това все още се обсъжда в зависимост от структурата. Ще бъде горе-долу пропорционално на гласовете, които партиите имат в парламента”, каза той.

Министерствата, на които „Продължаваме промяната” държи и за които са предложили да са водещи, са тези на финансите, на вътрешните работи, на икономиката, за което смятат, че имат голям експертен потенциал.

„Има министерства, където нашият експертен потенциал е по-малък, а част от коалиционните партньори имат доста повече експерти в тази област”, обясни Василев. Той потвърди, че Бойко Рашков ще бъде номинацията за силов министър.

От Василев обаче не дойде категорично потвърждение, че Николай Събев и Стефан Янев влизат в състава на Министерския съвет.

„В момента структурираме правителство с четиригодишна програма с идеята то наистина да направи промените, които се необходими на страната и да избягаме от политическите кризи”, допълни той и поясни, че България има нужда от стабилност.

Василев обясни защо преговорите, в които се обсъждат имената, не са публични. „Не мисля, че е коректно да се казва този човек е добър, а онзи - не и публично да се обсъждат силните и слабите страни”, уточни съпредседателят на ПП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гн Василев ние гласувахме за вас и да махнем крадеца бойко, кажете кога се вдигат заплатите и ще връщате старите цени?
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божков ли очаква това?
141
0
 
18
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Бог да пази България!
140
5
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
"кокорчо" не е бил женка на султано...боко на 3-ти март го обсрлужваше,мустафата доганя го прати да го обслужва султано...само факти...г-н Василев не е бил при султано...боко бе...доган го прати и пеевски...да моли да пуснат бежанците...и глупаците алчни си повярваха че европейците ще им го позволат...г-н Василев...милиони сме...работете за просперитета на Българите...имате пълната ни подкрепа...дпс-гроб ***...господ,г-н Рашков Министър на МВР...Чиста и Свята!!!
139
0
 
31
 
! Отговори
US Motherfucker преди 2 години
Когато показах снимките на хардварци и два-три видеорепортажа с тях на мой съсед - водещ психотерапевт в щатска клиника - същият заяви, че тези двамата положително имат психиатрични аберации от рода "синтонни пикници" - вид диференцирана диагноза, която много трудно се различава от аутизмът на Грета Тунберг и е неличима. Оттук нататък България ще се превърне не само в аутистична държава, но и чалгата ще просперира в унисон с психичните отклонения.
138
2
 
13
 
! Отговори
ББ преди 2 години
г-н Рашков Министър на МВР...или няма да ви повярваме...на следващите избори да...бсп...итн...ще ги погребем...с Народа ни който иска!!!
137
1
 
30
 
! Отговори
US Motherfucker преди 2 години
До Велизар Енчев / / / Г-н Енчев, правилно хортувате, но онези мекерета така са се вторачили в опаричването, че вероятно и Зеленочорапов подскача на сън. А това за пенсионерите е от рода една жена ми каза. Не само за богатите няма да им пенсии, но и на бедните ще изпоскат парите. Тези са ГЕРБ на квадрат и отгоре. Все още гласопудавателите са в екстаз, но скоро ще изтрезнеят и събудят хептен голи, боси и безпарични.
136
0
 
21
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Ще ви командва някакъв ококорен индиец ха-ха Ненормален народ!
135
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка, ококорен престъпник!
134
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лалеееееее ли сиииии? Зюмбюл ли сиииииии? Браво на Кокорчо.
133
1
 
17
 
! Отговори
до г-н Магърдич преди 2 години
Кокорчо е Госпожицата от Имунизирания певец. :D Задавих се от смях.
132
1
 
14
 
! Отговори
до 150 преди 2 години
Коколчо е Госпожицата от Имунизирания певец.
131
1
 
15
 
! Отговори
Магърдич преди 2 години
Да знаете, Кокорчо е " Ваксинирания певец".
130
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
dfghjk
129
0
 
21
 
! Отговори
Очакване ! преди 2 години
Очакваме да започнем да теглим заеми не всяка седмица , а всеки втори ден ! А пенсионерите ще пият не студена вода (защото тя е скъпа) , а урината на Кокорчо ! Той обещава да им я дава без пари.
128
0
 
14
 
! Отговори
В. преди 2 години
Извинявам се, друг е Асен-лакейчето на Костоф
127
0
 
18
 
! Отговори
Велизар Енчев преди 2 години
"Тази новина е шокираща за третата възраст!Бъдещият (бившият) финансов министър Асен Василев обяви, че от Нова година добавки ще има само за бедните пенсионери.А само преди три дни тържествено обеща, че от 1 януари 2022-а нито един пенсионер няма да получи по-ниска пенсия от сега даваните, които са с добавка от 120 лева.Гласувалите за ПП пенсионери, както и негласувалите възрастни, да пият една студена вода и да се сърдят само на себе си."
126
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЕНСИОНЕРИТЕ ДА ПИЯТ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА ОТ КОКОРЧО. От януари 2022 добавки щяло да има само за бедни пенсионери.
125
0
 
3
 
! Отговори
В. преди 2 години
Този Асен Василев дали е онзи лакей наКостоф дето през 1999 видеше тв предаване където му лижешедепето
124
23
 
0
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Покрай тези избори се оказа, че доста гербери са се разположили на места, от където имат възможност да източват средства от бюджета, защото нямат достатъчно акъл и умения да оцелеят на истинския пазар. Лъснаха всичките герберски социолози, политолози, антрополози и др. подобни недоразумения на природата.