Ясно е коя партия кое министерство поема, ПП зад Василев, Рашков и Денков

Кирил Петков е предложението за премиер
242

Нямаме разногласия кой кое министерство очаква. Всеки един министър ще трябва да работи в рамките на коалиционното споразумение. Затова е важно всеки един министър да си дойде с екип, заяви пред БНР Кирил Петков.

Всяка партия ще отговаря за министерството, което поема и ще определя заместник-министрите. Очаква се до средата на седмицата да е готово коалиционното споразумение между четирите партии, а кабинетът да е готов в края на идващата седмица или най-късно тази след нея.

В споразумението няма да има имена на министри, но ще е ясно коя партия за кое министерство ще отговаря.

"Ние от "Продължаваме промяната" няма да изискваме от тях кои да са конкретните кандидати, но ще изискваме резултати. Моята задача ще бъде, ако аз бъда премиер, че тези задачи се изпълняват", допълни Кирил Петков.

"Ние ще дадем кредит на доверие на нашите коалиционни партньори, където също сме се разбрали. Още по-опасно стъпване настрани от нашата политика, няма да има чадър, независимо от коя коалиционна сила те идват. Законът и аршинът ще бъдат еднакви за всички", отсече Петков.

ПП ще подпише коалиционното споразумение поотделно с всяка една от формациите, посочи Петков.

"Синхронът се координира от мандатоносителя. Ние предлагаме да имаме съвет на експертите по теми и когато един проблем не може да се реши на експертно ниво, той да се качи на лидерско".

Той потвърди номинациите на ПП за министри на финансите, на вътрешните работи и на образованието - Асен Василев, Бойко Рашков, Николай Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лобийския проект ПП ще дава пълна свобода за избор на кадри от коалицията в МС.Денек ти на мене,аз на тебе,да не си търсим кусури!Всеки министър ще прави каквото си иска,важно е подмяната да върви.Еврейската пиар агенция на Кирето добре си върши работата ,хитро ги усуква и изобщо не я интересува деградацията която се задава,след като и се плаща.
59
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Рашкоооооов ??????? Кирил Петков желае диктатура и репресии за българския народ .
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До AcOrСледя няколко медии, останах с впечатлението, че Кирчо Ман*ала е постигнал споразумение, явно медиите са сбъркали, но по вероятно е да са пристрастни, което е лошо за свободното слово в БГ, не че някога го е имало това нещо по нашите ширини :)))
57
8
 
21
 
! Отговори
AcOrP преди 2 години
Още не са направили правителство а, таковаха майката на държавата
56
26
 
7
 
! Отговори
ДО БЕНОВСКА ПИТА преди 2 години
Той вече направи доста. За това е тоя рев. Ще продължи и това тревожи съня на хиляди облажили се гербаджии. А това с комунизма и комунистите не мислиш ли, че е вече демоде клише? Като нямаме доводи издикламиламе клишето и всичко е Ок.
55
1
 
3
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
-ЖИВКО не се хвърляй само на ХУБАВЕЛКИ и може дасе получат нещата... УСПЕХ.
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33Всичко е красота ве мен, без да ти радва окото нещо, какъв е смисъла от живота !? :))) Ако живееш с крокодил дали ще ти е приятно? Ако живееш с мъжки екземпляр, които е агресивен, дали ще ти е приятно !? Всичко си е относително в живота, нема черно и бяло, има баланс с нещата, ама повечето хора (овце) не го разбират това нещо :))
53
9
 
36
 
! Отговори
Ива преди 2 години
Негодник, негодници! Що за безумие е да се довериш на някакъв ченгесарски син , живял повече от 30 години в Канада, нищо не направил нищо за България , изведнъж пристига и започва да се разпорежда като собственик подкрепян от всякакви негодници.Я чакай малко бе лъжец долен, къде се намираш ти бе, и всички като тебе , които сте ходели под масата или не сте били родени и сте се развилняли до самозабрава.Само за няколко месеца само съсипвате и слугувате на ченгета и олигарси.Безсрамници нагли
52
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е много важен атрибут за новия МС.Комунистически следовател от ДС режима,прокурор и следовател че шеф НСлС от мутренския период,заловил 0 мутри,да не е луд,че как се става имотен крал с 19 имота от които 2 суперскъпи резиденции за поне 5 млн.едната.Е "достоен" човек,ново начало,ще има чадър за миналото и ще гони "корупцията"."Нищо",че тече проверка!Спецов другия образ на "почтеността",какво са 1.5 млн.щети,нищо работа за богоизбраните,а осъдените с присъди за подобни случаи,ами те "будали
51
23
 
6
 
! Отговори
Пхахахахаааааа преди 2 години
Уважаеми ***, след една ***, начело на Народното събрание е 34г младеж. Щом една Проста КП може да е Председател, щом Цецка можеше, защо той да не може !?
50
5
 
20
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
До ДО БЕНОВСКА ПИТА Аз не съм откраднала и една стотинка. Но да не мислите, че Рашков ще направи нещо! Прекалено голям наивник сте. Едни и същи хора дърпат конците и на Рашков и на Борисов. Но е е смешно да се вярва, че точно Джурасик парка на БСП ще прави промяната. Тези, които са създали модела, щели да го премахнат.
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А министър на задължителната ваксинация кога? Или това отива към Денков?
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам Денков за министър на тестовете и да няма министър на образованието. И без това вече само за тестове ни е еня!
47
1
 
0
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Аз кога ше живея добре и да се радвам на живота ? Липсва ми приятелка до себе си !
46
5
 
19
 
! Отговори
ДО ПОМНЕЩ.....ЕМО преди 2 години
А като помниш нещо да кажеш за БЕЛЕНЕ и ЛОВЕЧ..... И как такива като РАШКОВ и АТАНАСОВ/тогава прокурор\ са били главно-действащи лица... Е едва ли помниш чак толкова ???
45
21
 
3
 
! Отговори
ДО БЕНОВСКА ПИТА преди 2 години
Малеее какъв страх ви тресе от Рашков. Той ще е и няма спиране . Министри, кметове ще отговарят за големите кражби и золуми.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков ще ги съсипе и опропасти доброто име, което си създадоха, а от Да България как не ги беше срам да искат постове след мижавите 6%, които взеха на изборите.
43
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не слагайте ратая на Борисов - Нинова министър. Тя ще направи всичко възможно да изпълни заръката му да разсипе правителството така както разсипа БСП.
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички са от списъка с министри , който се публикува по медиите преди началото на преговорите? Сладури, тия ни мислят за ***, а може би сме?
41
5
 
22
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
До Помнещ :) Смях в залата! Какви млади българи? Бойко Рашков млад българин и демократ :)))). Не на корумпираните комунистически ченгета в управлението на държавата!