Ясно е коя партия кое министерство поема, ПП зад Василев, Рашков и Денков

Кирил Петков е предложението за премиер
242

Нямаме разногласия кой кое министерство очаква. Всеки един министър ще трябва да работи в рамките на коалиционното споразумение. Затова е важно всеки един министър да си дойде с екип, заяви пред БНР Кирил Петков.

Всяка партия ще отговаря за министерството, което поема и ще определя заместник-министрите. Очаква се до средата на седмицата да е готово коалиционното споразумение между четирите партии, а кабинетът да е готов в края на идващата седмица или най-късно тази след нея.

В споразумението няма да има имена на министри, но ще е ясно коя партия за кое министерство ще отговаря.

"Ние от "Продължаваме промяната" няма да изискваме от тях кои да са конкретните кандидати, но ще изискваме резултати. Моята задача ще бъде, ако аз бъда премиер, че тези задачи се изпълняват", допълни Кирил Петков.

"Ние ще дадем кредит на доверие на нашите коалиционни партньори, където също сме се разбрали. Още по-опасно стъпване настрани от нашата политика, няма да има чадър, независимо от коя коалиционна сила те идват. Законът и аршинът ще бъдат еднакви за всички", отсече Петков.

ПП ще подпише коалиционното споразумение поотделно с всяка една от формациите, посочи Петков.

"Синхронът се координира от мандатоносителя. Ние предлагаме да имаме съвет на експертите по теми и когато един проблем не може да се реши на експертно ниво, той да се качи на лидерско".

Той потвърди номинациите на ПП за министри на финансите, на вътрешните работи и на образованието - Асен Василев, Бойко Рашков, Николай Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
25
 
6
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
С вас сме млади българи!-:) Аз който помня всички народни събрания до ден днешен след 1989 г и падането на Живков преди това! Последен от властта в България бе изритан комуниста Борисов! Едва днес след 32 г уж на " демокрация" след 1989 г.Смело заявявам,че точно днес в управлението на България встъпва в управлението и истински млад българин и демократ!-:)))
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво ви пречи че има деветнадесет имота щом може да ги стопанисва и да плаща данъци нека да има кво ви пречи само да не ми излизате с номера че ги е изкарал с работа че е копал на село с мотиката картофи и изведнъж рязко е забогатял спечелил е от тотото от националната лотария.
38
6
 
28
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
А с интервюто на Кирчо,че щял да разкара Цацаров, Гешев и Фандъкова без по закон ПАРЛАМЕНТ И МИН.СЪВЕТ да имат право на това си е направо ПОДИГРАВКА С ДЕМОКРАЦИЯТА.....
37
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тридесет години под американски контрол България е това,което е в момента.Господарите ни просто смениха една остаряла изхабена марионетка с друга,не по малко некадърна и продажна.Не очаквайте нищо ново и по добро да се случи,докато не намерим някой,който смело да отхвърли колониалното ни робство.А това в сегашния момент на световното развитие не е чак толкова трудно и редица страни го доказват.
36
8
 
40
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами това е, тези дето ще продължават Подмяната, ще го правят с другаря рашкоФ по времето на който мутрите в лицето на Илия Павлов и Георги и Васил Илиеви си имаха държава пазарувайки си такива като чашкоФ на килограм, това е лицето на Подмяната и на декларираната "Нулева корупция", както знаете освен с недоказаните фейкове които ръси обилно в обществото и имотното си състояние, чашкоФ се прочу и с пликчетата които разнася при почерпките с магистрати през работно време, и в нетрезво състояние....
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите няма да ги обиждам с обидни думи мислех да кажа една такава след българи докато не разберете че имотите колите къщите и материалните работи не правят човека щаслив и полезен ще сме на това дередже даже по зле ще ставаме всичките сте едни и същи се едно един кочан ви е правил трябва малко да се пречупите да сте различни нестандартни а не да мислите всички по един и същи начин такива ги слушаме 30 години едни и същи лъжи с нови по заучени и по съвършенни.
34
7
 
31
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Много доказани ИЗМАМИ около Рашков,Спецов,Асен Василев ,Кирил Петков и Румен Радев..... Това ще избие като наводнението в Аспарухово преди няколко години... Не мисля,че ще мине много време.
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ортопедя е прав. Става дума за 19 тоалетни, а не имоти. Имотите са повече.
32
19
 
9
 
! Отговори
ортопед преди 2 години
До Анонимен 36Лайняните медии са ви облъчили здраво. Няма 19 ЖИЛИЩА Рашков. Да му бяхте прочели имотната декларация, а не да разпространявате лъжи.
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До34Добре казано, но кажи тогава какво предлагаш ти? Кого трябваше да изберем?
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
о 34 коя година баце ния сме 2021 след новата ера.
29
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обречени сме никога да не се оттървем от тъмночервени комунисти с 19 жилища - крадливи и злобн, женкари и пияндурници!
28
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България ще се тръгне нагоре тогава,когато поне 70-80% от хората осъзнаят,че главите им не са само за красота,а на тях има по две очи,две уши и мозък,с който се мисли.Българинът трябва с мислене да взема самостоятелно своите решения,ако ще и грешни понякога,а не сляпо да се доверява на продажните *** и гнусните "експерти" по всичко,промиващи от сутрин до вечер съзнанието ни.
27
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 28 Стига с този Бойко, само Бойко ви е тАпитеее глави. Вижте на къде отива България с тези мошеници , лъжци и крадци. При Бойко беше рай всяка година ходихме на почивка е Гърция и Турция, а сега ще си броите жълтите стотинки.
26
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ни навирате този болшевишки милиционер - Рашков? Ако беше 1944-45 год. - ДА, но вече сме 2021, уж 30 години след БКП??? Никога ли няма да се освободим от тези комунистически mekereta?
25
4
 
31
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Никакви кредити, никакви приватизации! Щот и Рашков няма да ви отърве от народната любов! Поехте ангажимент, че можете да не вдигате данъците и да спечелите повече в хазната и така да дойдат парите. Казахте пари има! Изпълнявайте за това хората ви повярваха сега изпъкнете казаното. НИКАКВИ КРЕДИТИ ПОВЕЧЕ.
24
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макс три месеца живот му давам на това правителство,ако изобщо се състави
23
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБерите сега какво ще си правят с ръцете като не могат да крадат
22
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов полудял, че Рашков ще е силов министър.
21
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко пак ще се оплаква че го е страх за живота му