Кирил Петков: Новият кабинет - готов до края на следващата седмица

"Продължаваме промяната" не се страхува от проверки, заяви той
5 дек 2021 10:20, Петя Славова
160
Кирил Петков: Новият кабинет - готов до края на следващата седмица
Снимка: БГНЕС

До края на следващата седмица ще имаме кабинет с имена на министри. На това се надява лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

По думите му, предстои да се разпишат всички обсъдени политики, като когато коалиционното споразумение бъде готово и одобрено от всички коалиционни партньор, тогава ве че ще бъде представен кабинет с имена.

Кирил Петков бе категоричен пред bTV, че най-важното е да се изчистят политиките. След това всяка партия ще предлага номинация за министър за конкретните политики и сфери, като този министър ще има възможността сам да избере екип, с който да работи.

Още по темата

"Ще изискваме изпълнение на политиките. Ако не се изпълнят, ние ще качим този разговор на лидерско ниво за обсъждане дали този човек е подходящ за поста си. Отговорността ще се носи от коалиционните партньори", добави още лидерът на ПП.

Той смята, че новият кабинет е възможно да положи клетва още следващата седмица, но по-реалистично ще е по-следващата.

"Министрите ще отговарят за задачите, които обще сме си поставили за България. Няма да има по никакъв начин свободата да се излиза или да не се справят с тези задачи. Няма да има никакви политически чадъри за всеки, който режи да се стъпи настрани от правата линия. Всеки ще бъде подложен под най-строгата сила на закона", допълни той. Според него това няма да доведе до монопол в отделните сектори, тъй като всеки ще подлежи на проверка.

"Една от първите задачи е КПКОНПИ да получи разследващи функции", допълни Петков.
По думите му, при изминалите преговори, единствената тема, по която е имало съвсем леки притеснения е бил държавният бюджет. Кирил Петков отхвърли информацията, че Корнелия Нинова от БСП у обсъждана за председател на парламента или това, че й е обещан ръководен пост.

Той призна, че смяната на главния прокурор ще бъде трудна. "Нямаме конституционно мнозинство. За смяната на главния прокурор и на ВСС се изисква конституционно мнозинство. Без подкрепата на ГЕРБ няма как това да се случи", обясни лидерът на "Продължи Промяната".

Петков заяви още, че коалицията няма да се откажат от смяната на главния прокурор и това ще бъде дългосрочен приоритет.

"Казусът с ДКК се случи в последните три месеца, но видях, че моментът, в който това излезе гръмко, беше като част от политическата атака", обясни той и категорично заяви, че неговата партия не се притеснява от проверки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДС да му мисли, те ги издигнаха след провала на Славчо, те могат да ги затрият в миша дупка, между впрочем от такава дупка излязаха Кирчо и Асенчо :))
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 85 ... абе той има трапчинка и в междубузието, затова се харесват с кокорчо...
78
5
 
2
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 2 години
Пичове и Пички , да ви кажа една Истина - за 32 години Демокрация , БСП е била 2 години на Власт .
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Каква промяна ?!?! ---- човека просто изпълнява обещания към фигуранта и неговия патрон - божков! нали не очаквате тия да тръгнат срещу олиарсите? ако го направят, веднаа ще дадат фира!
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПРИКАЗКА------търси си ограбената родина от бсп! и прочети малко история на прехода, или питай баща си! направо ще се изненадаш, когато разбереш кой е виновен за състоянието на държавата - именно тия, които така горещо подкрепяш! ипърво порасни, изучи се и тогава се занимавай с политика!
75
3
 
14
 
! Отговори
Каква промяна ?!?! преди 2 години
Важното е милиционерът от ДС Рашков да остане шеф на МВР ! Никой не си е представял това падение на българския народ преди 30 год . !
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мараба, бе борат!
73
5
 
1
 
! Отговори
Makedon преди 2 години
Ajjjjjjjjj kako be taka ..... ami Bojko Cekmeddzeto ne e minister za finansii .....
72
15
 
2
 
! Отговори
ПРИКАЗКА преди 2 години
Не ме интересува КОЙ ще е Министър . Разчитам на тези Хора и на Президента Радев , заради заявеното от тях - Ще има Присъди за Престъпниците от СДС , ГЕРБ , Подкрепа , КНСБ , НДСВ и ДПС .32 години Стигат - да ни върнат Ограбената Родина .
71
2
 
15
 
! Отговори
Фалшив герой преди 2 години
Такива смешници и мошеници ще ни управляват като се фалшифицират изборите чрез нагласените машини !
70
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пръв път от дестки години, има крехък оптимизъм. Крехък, но осъществим,ако и хората го подкрепят. Двама, трима или дори 20 човека, нищо не могат да направят. Тези хора могат да зададат насоката, а тя е за една нова модерна България, устремена към бъдещето, а не обърнрата само към миналото. За съжаление, някои хоора са толкова черни в мисли и дела, та се превърнали в някакви рушители на всичко добро.
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кукери и чесън! Задължително светена вода! За тия двамата ми е думата!
68
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката виждам усмихнат ци*анин, дето имал трапчинка на лявата буза, затова бабичките го харесват......хахахаха :))) Еми аз имам трапчинка на дясната буза, мейби требва да се кандидатирам за премиер :)))
67
2
 
15
 
! Отговори
Голям циркаджия преди 2 години
Половината от служебния кабинет на Радев ще премине в редовния кабинет на Радев ! А Кирчо е момче за всичко, каквото му нареди Радев ! Честито на неразбралите !
66
0
 
8
 
! Отговори
дедо ванго преди 2 години
нов и висок, ама рус щял да е...не е този.
65
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България без Русия, не е България, а *** с американски военни бази на нейна териотория и немски вериги за прехрана на раята.
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
десните на Костов върнаха комунистите във властта.. де се готви белият автобус
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мен странното е, че почна да води преговори, с кой разбираш ли щял да се коалира, преди изборите :))) То хубаво да има оптимизъм, ама чак да си толкова сигурен, направо лъха на ДС :)))
62
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще ни товари с нови дългове, изобщо да не ни се усмихва!
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво?! Този Петков и депутатите му лапат парите и пет пари не дават! И той има деца, и то 3. Не са виновни те, ноооооо те ще ядат пешкира! Време е да идат по наем в Софийските централни г-а! Как иначе ще се стресне?!