ГЕРБ не гледа с оптимизъм на бъдещето, предстоели още кризи

Радев очаква от партията да е конструктивна и отговорна опозиция
Обновена: 6 дек 2021 10:45 | 6 дек 2021 10:45, Камелия Цветанова
233
ГЕРБ не гледа с оптимизъм на бъдещето, предстоели още кризи
Снимка: БГНЕС

Не оценяваме като оптимистично това, което предстои на България, напротив предстоят кризи и трябва единение, нов тип диалог в НС, трябват мостове, обществото ни е твърде разединено и през тази една година и служебното правителство, и президентската институция положи усилия да го раздели допълнително. Това каза по време на консултациите при държавния глава Румен Радев за съставяне на правителство  председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата

Тя призна, че се надява с началото на втория мандат на Румен Радев стилът му на управляване да е друг.

„Месеци на чегъртане и репресии белязаха  тази година за симпатизантите на ГЕРБ - СДС, въпреки това сме втората политическа сила и ние заради тях гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция, ще бъдем със силни позиция по отношение на отстояване на демокрация, законността и спазването на Конституцията. Обещаваме, че ако правителство ,което ще сформират четирите партии имат нужда от помощ и съвет от наша страна, не само заради политическата мъдрост и заради опита ни, те ще получат помощ  и съвет, но в същото време всяка грешка ще бъде сочена,  защото за да има добро управление е нужно да има силна и знаеща опозиция“, посочи Атанасова.

Според нея след репресиите на симпатизантите на ГЕРБ, днес се стигна до спиране на работата на в. „Труд“, където има полиция.

Радев й отговори, че доколкото знае става дума за неплатени данъци от страна на вестника.

„Можехте за помогне финансово на „Труд“ имате достатъчно възможности, за да си плащат наема“, обърна се президентът към Атанасова.

 Радев определи ГЕРБ като формация с богат поетически опит.

„Вярвам, че на този опит трябва да съответства и определена политическа мъдрост, вярвам, че разбирате, че след изборите има промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея. Последните 2 служебни правителства стабилизираха страната и показаха, че е възможно управление, което да обединява опита и усилията на хора с различни политически възгледи“, посочи президентът.

Според него постигнатото през последните месеци трябва да бъде надградено и да върви напред, а не назад.

„Това изисква общите усилия на всички нас и съм убеден, че вие разбирате тези нови реалности и очаквам, както и обществото, конструктивно и отговорно поведение на силна опозиция“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
5
 
2
 
! Отговори
за МП 155... преди 2 години
...А , ТИ НАИСТИНА ЛИ ВЕРВАШ , ЧЕ СЕГА ВСИЧКО ЩЕ ТРЪГНЕ ПО "МЕД И МАСЛО"...!!!??ЩОТО --АЗ , НЕ....ХА,ХА,
148
1
 
9
 
! Отговори
мак преди 2 години
До Диана. Държавник, таратанци. Но това си е твое мнение, имаш право да си го харесваш тоя. А за "коректно" приемане на Радев от т.лупа, разсмя ме. Не следиш изказвания на баце по отношение на Радев и противниците. Онази дума употребена от оня за Радев - "бъл..га..роу...биец", ми я направиха на звездички. Много коректен, няма що.
147
8
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами "обединителат" на нацията показа за пореден път табиета и маниерите си, тъй като ГЕРБ не влиза в инженеринговият му проект за нов вид парламентаризъм, който се основава на преЦедентската му реСпублика, Главнокомандващият на българската нация ще продължава с политическите си репресии, знак за което е и назначението на чашкоФ за министър на Народната Милиция в новото "...ПП ПП ППППП" правителство на радевата Хунта ... !!!
146
8
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен152 Стига сте пели стари песни, БСПарски ***! Ако имаше нещо за решетки, досега отдавна да са там след тези две кучешки правителства, които така и не надушиха нищо - само празните им приказки и измислени обвинения не вършат работа! Проблемът на някои хора е, че не съдят по делата, а съдят по думи и външен изглед..Проблемът ви си е ваш проблем, значи и няма нищо общо с действителността! Бойко беше едно изплезено дете на БСП и си го получи, което не означава че БСП е право!
145
7
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ ПРОПУСНА: преди 2 години
..ДА ПРИВАТИЗИРА , ВСИЧКИТЕ ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ---КОИТО СЕГА ГИ ДАВАТ НА НИНОВА ,ЗА ДА ГИ "ПРИВАТИЗИРА КАТО ЕКСПЕРТ В ПРИВАТИЗАЦИЯТА".....ХА,ХА,ХААА..А , ДАЛИ Е "ОПТИМИСТИЧНО"-----ШЕ КАЖАТ ПОСЛЕ РАДЕВ И НИНОВА...А , ВИЕ ШЕ СЛУШКАТЕ...!
144
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са прави за герб няма бъдеще
143
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банка и правителство се убиват с вестник. Скандалът с "Труд" е последен подарък за ГЕРБ. Минеков доказа още с първите си решителни прикрития на безобразията с еврофондовете в културното министерство на чия страна е...На тоя фон място за оптимизъм няма.
142
2
 
14
 
! Отговори
МП преди 2 години
До Диана ---- Къде е това напред ? Към кражбите и далаверите.Към назначаването на калинки и партийни кадри навсякъде във държавата.Към обсебването на властта от вожда на партията която 12 години работи за мафията. Към липсата на средна класа.Некачествено образование, здравеопазване, бутафорна армия.Срутена икономика и бизнес чакащ само обществени поръчки.Това госпожо не е напред не е и назад а В СТРАНИ от европейско развитие и демокрация.
141
7
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Алекс По себе си ли съдиш, БСП?!...
140
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно виждат решетки.
139
21
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До мак Не съм от Герб, дори не ги харесвам като политици, особено Бойко! Но те са единствените Държавници, събраха държавата от отломките на Прехода и я тласнаха напред! Бойко наистина не знаеше как да постъпи с такъв негодник като Радев, спъващ го на всяка стъпка..Той го приемаше коректно на неговия президентски пост и това беше грешката му - с такъв "президент" може да се работи само ако всеки ден стоиш по 3 часа в кабинета му да му обясняваш какво правиш! С ПП може и да е друг - кръв!
138
2
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Когато гледаш към затвора,оптимизма се изпарява.
137
16
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До магаревъд Отново общи приказки, БСП! Герб не може да е загубил подкрепата на бизнаса след като благодарение на него и умното управление на ресурсите успя да ни вкара в чакалнята на еврозоната. Иначе той отдавна си има търкания с редица БСПарски "бизнесмени", които нйито плащат данъци, нито осигуровки, но ще ги видим как ще запеят като ги подгони БСП. Този банкер, който избяга в Сърбия, няма нищо общо с Герб, а с БСП...Както и Божков не гербарист - подкрепи преврата на БСП!...
136
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко пълно зареждане на литиево йонната батерия намалява живота и, а същ така и падането под 30%. Реално с тесла може да се изминат не повече от 150 километра ако трябва да се подържа оптималетн режим на батерията 40-80%. Иначе ефективността и пада след 1-2 години, а батерията струва повече от колата.
135
2
 
13
 
! Отговори
мак преди 2 години
До Диана. Добре де, разбрахме, че си от герб. Да не би герб не се интересува от властта и пари? По време на протести оня се скри, не посмя да излезе пред хората, обаче бсп трябва да си тръгне. Прилагаш двойни стандарти. Горките хулени гербаджии, забравяте всекидневните хули на т.лупа по адрес на Радев и опоненти, стигна дотам да нарече Радев "***". Ег...ти идол.
134
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При минус 20 градуса батерията на Тесла пада за 1 час и едва изминава и 50 километра.
133
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберстия равно на простотия,сега се сетихте за конституцията(в която между другото пише,че сме парламентарна република)и си траехте,когато един самозабравил се т....нар я обърна в министърпредцедтелска.Сигурно не си бършете и г.....ъзовете преди онуй да ви каже!!!!
132
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
StarShip на Елон Мъск се оказа провал и проекът се изправен пред фалит.
131
1
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Не знам как гледа Герб и вижда бъдещето и кризите. Мене баба ме е научила да гледам на боб. При това дори и познавам. През зимите ще вали сняг, през летата ще е горещо и топло, а през останалото време от годините ще превалява дъжда на някои места в страната. Честито и на метеоролозите !
130
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ и ДПС са ЗАРАЗА тровеща България ! Решението е само рязане до здраво !!