Георги Първанов: Някой да каже на момчетата от ПП, че изборите свършиха

Водещото при създаването на коалицията - инстинктът за самосъхранение на провалилите се партии
17 дек 2021 14:20, Ния Христова
108
Георги Първанов: Някой да каже на момчетата от ПП, че изборите свършиха
Снимка: БГНЕС
"Водещото при създаването на коалицията беше инстинктът за самосъхранение на провалилите се партии и техните лидери. Нормално беше да се търси опора в управленската коалиция", заяви президентът на България в периода 2002-2012 година Георги Първанов пред Нова тв. 
 
"Дано новият премиер успее да се справи със задачите. Безспорно е интелигентен мъж, но твърде емоционален. Когато видя политик, който скача преди да е готов, това ме изпълва със съмнения. Има твърде много предизборно говорене. Някой трябва да каже на момчетата от „Продължаваме Промяната”, че изборите свършиха. Не може да се обещава всичко на всички", смята той.
 
Бившият държавен глава смята, че винаги могат да се намерят механизми за ограничаване на корупцията.
Още по темата
 
"Например това може да стане с една независима равноотдалечена служба за борба с корупцията. Сега чувам, че има търсене за това около екипа на премиера. Смущава ме това концентриране на власт около министър-председателят. По-скоро трябва да се изпълнят с реално съдържание вече съществуващите органи", каза Първанов.
 
По отношение на мораториума върху цените на тока, парното и водата бившият президент изрази опасения, че решението е конституционно уязвимо.
 
"Безспорно трябва да се намери решение не само за бита, но и за бизнеса, защото кризата е драматична. Но от правна и конституционна гледна точка, смятам, че решението е уязвимо", обясни той.
 
Георги Първанов беше категоричен, че президентът има своето влияние и с поведението си може да стане катализатор за решаването на множество въпроси.
 
"Засега Румен Радев продължава линията си от първия мандат - по-съзерцателен е, чака правителството да си свърши работата. Добро решение щеше да бъде свикването на повече КС във връзка със здравната криза", смята той.
 
Георги Първанов добави, че му се иска да се виждат повече спорове, водещи до правилните решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
8
 
16
 
! Отговори
Мобуту Сесе Секо преди 2 години
Тоя па кой е?
74
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошо Седвларов лошо много лошо е когато дърт комунист си отвори устата. Смърди та се не трае. Иска да им каже на момчетат да започват да си правят каквото им е кеф. Изборите минаха.
73
5
 
17
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
Някой да каже на този,че хората го забравиха. 10-ет години нищо неправи за държавата си.Разцепи партията която го храни и до днес, него и богатите му наследници.Колкото остана нещо от АБВ,толкова е останало в съзнанието на българите за него.
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много мазно и обтекаемо говори този Първанов. Ами неговата партия никой не я и забелязва дори. Що не вземе да разтури АБВ-то и да си гледа старините. Народа се произнесе по въпроса кой да го управлява. Ама емоционални били младите. А старците в политиката като неглижират корупционните практики и се правят на ударени какво да се каже. Абе Първанов да си гледа работата. видяхме го колко може. Младоците може да са по-добри.
71
6
 
11
 
! Отговори
доА333 преди 2 години
Ох, в обещанията и лъжите са много добри, надминаха всички - и дивана на слаФчу, и госпожа Лъжа и всички пЪртнИорчета. Не чакайте нищо реално да се подобри.
70
3
 
9
 
! Отговори
do72 преди 2 години
"Мислят за хората?" -добре ли си? канадци, евреи, май ти не мислиш. И по цял свят думата "проект" е свързана с пари.
69
4
 
10
 
! Отговори
ОПА преди 2 години
МРЪСЕН ***-ДУХАЙ СУПАТА
68
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези момчета са по умни от теб и то в светлинни години мислят за хората а не за кражби
67
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първанов май много захлеби семейството ти от Боку. Защо толкова ти е тъжно и ревеш?
66
0
 
25
 
! Отговори
Alek преди 2 години
Този експерт също трябва да се провери обстойно с оглед това, че много разбира как се правят разни коалиции с доста добавена стойност към семейното богатство.
65
4
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Солар пауър, с това разполагаме. 80% не ставали, ами не може да очакваш всички да са академици, а и работни места единствено само за академици няма.
64
6
 
15
 
! Отговори
Тъжен факт преди 2 години
ПП президентска партия.
63
8
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Гоцко,гледай си хотелчето и не се показвай.Нямаме нужда от "мъдрите" ти съвети.
62
10
 
10
 
! Отговори
Радев за смях преди 2 години
Никой не поздрави Радеф за преизбирането му, но Кирил Петков като министър-председател всички го поздравиха още на 5-тата минута...
61
5
 
26
 
! Отговори
Агент Гоце!!! преди 2 години
Ти откъде изпълзя,гнусна твар!? Гледай си хотелчетата и фабриките за утилизация,които си накупува по мафиотски като Президент! Агент Гоце,Агент Буда и Агент Сава са най лошото,което се е случило в България през последните 100 години!
60
3
 
12
 
! Отговори
АБВ щото знае преди 2 години
та не ги виждам в класацията от изборите..ха.ха
59
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От няколко дни са активирани *** на мафията да ни обясняват, как нищо няма да стане и нищо няма да излезе. Ние пък вярваме в младостта и стремежа към по-добро. Нашето поколение не успя, дано тези момчета и момичета успеят. Никакво отказване
58
17
 
22
 
! Отговори
ПЪРВАН ГЕОРГИЕВ преди 2 години
ГЕОРГИ, ТИ КАЖИ КОГА ЩЕ ОСЪДИМ БОРИСОВ, ЧЕ НА НАРОДА МУ ОМРЪЗНА ДА ЧАКА
57
12
 
20
 
! Отговори
аззз преди 2 години
Тоя и той нищо не направи по въпроса за просперитета на държавата и подобряване живота на БЪЛГАРИТЕ В България.Сега ще се присмиваме на тези момчета,че полагат неимоверни усилия да направят нещо от ОБРАН БУСТАН!
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедо Гого ги нахрани