Вигенин към Трифонов за РСМ: Няма място за импровизации

Той призова изявленията на предварителен етап да бъдат сведени до минимум
4 яну 2022 07:23, Нели Христова
37
Вигенин към Трифонов за РСМ: Няма място за импровизации
Снимка: БГНЕС

Темата за РСМакедония е сред най-големите предизвикателства. Няма място за импровизации.

Това написа зам.председателят на Народното събрание и бивш министър на външните работи Кристиан Вигенин. Коментарът е по повод днешният пост на лидера на ИТН Слави Трифонов по отношение на започването на преговори за членство на РСМ в ЕС. Трифонов обвърза този процес с влизането на страната ни в Шенген и премахването на американските визи за българските граждани.

"В споразумението за коалиционно управление между ПП, БСП, ИТН и ДБ е залегнала ясна позиция по отношение на европейската перспектива на Република Северна Македония. Тази тема остава едно от най-големите предизвикателства за България и за правителството в областта на външната и европейската политика. Поддържането на широко политическо съгласие и единодействието между институциите е ключ към успешното отстояване на българския интерес", написа Вигенин и подчерта: Свиканият от президента КСНС е добра възможност за получаване на актуална информация и споделяне на политически виждания за стъпките напред.

Според зам.председателят на НС "всяка дума има значение и затова разчита импровизираните изявления на предварителен етап да бъдат сведени до минимум, за да не се създава невярно впечатление за пукнатини в българската позиция или между коалиционните партньори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сме гласували за тия! ОСТАВКА!
28
1
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ЩО ,БЕ....Нинова , измежду чалгари и канадски въшкари е Парламента , изглежда като дойна крушовска *** , в стадо от дребни овци и кози на Държавната мера на паша....!..СЕЛСКАТА РОМАНТИКА Е ПЪЛНА....
27
5
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Вигенин трябва да разбере, че докато БСП не се саморазпусне, България не може да има нормална политика и нормални политици - изкривените мозъци и навици на тези използвачи не могат да допуснат у нас да се случи нещо положително, не могат да намажат от такива положителности..Време е някои хора да погледнат истината в очите и колкото и да им е трудно да сложат край на тази агония, наречена БСП...
26
2
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 2 години
те за това румънците си направиха АЕЦ щото е гробница , турците го завършват и те. Слушай меките китки в Германия и догодина ще има от АЕЦ на парафин с конец, ако си оцелял до тогава. На 4 лв кг хляб.
25
1
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
На Чалгаро викам да почнат да му инжектират ГИНКОБИЛОБА --та дано акъла му се съвземе и прорастне от вит"С"....на РАЗТВОРИМА ТАБЛЕТКА АСПИРИН с вит."С"...!
24
1
 
6
 
! Отговори
За 10 минути до САЩ преди 2 години
С оглед бурното развитие на космическия туризъм, Слафчо иска да затвори цикъла: Излиташ от Божурише в Космоса, след 10 минути кацаш на Кейп Канаверал, бръмчиш или Щатите, къде бръмчиш - после за 10 минути обратно! И понеже слафчо е беден и не може да си плати визата - иска янките да я махнат като пречка за горния туристически пакет )))
23
8
 
2
 
! Отговори
ЗА 20... преди 2 години
ГРОБНИЦАТА---АЕЦ-БЕЛЕНЕ ---НИКОГА , НЯМА ДА ВИДИ БЯЛ СВЯТ ....ЦЕЛА ЕВРОПА ГО ЗНАЕ И Е ПРОТИВ НЕГО, ЗАЩОТО Е РИСКОВ ОБЕКТ!..НИКОЙ НЕ ИСКА ВТОРА ФУКУШИМА В ЕВРОПА!
22
0
 
10
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Македонците са притиснали Славча за космонавтите! Чакат изпълнение на обещанието.
21
1
 
3
 
! Отговори
САМО ГЕРБ , БРАТъЧЕ. преди 2 години
АЗЕРСКАТА ГАЗ , МОЖЕ ДА МИНАВА И ПО ТУРСКИЯ ГАЗОПРОВОД.....ТАКАВА БЕШЕ УГОВОРКАТА С ЕРДОГАН!....Ама вие понеже си осрахте връзките с Турция И ДПС ....сега ше плащате СКЪПАТА РУСКА ГАЗ!....ОТ МНОГО АКЪЛ , МОЙ ЧОВЕК.....ХА,ХА,ХАААААААА
20
1
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Попитали , радио Ереван --"Каква е разликата в политиките на ПП и Кире Канадецо и Корнелия Нинова от БСП"....РАДИО ЕРЕВАН ОТГОВАРЯ---"Никаква!..И двамата работят на принципа на "СУТИЕНА С ЕДНО КОПЧЕ"....опитват се да носят по 2- ТОПКИ НАВЕДНАЖ---Кире , проблемите с газа и тока ...а , Нинова-като министър и шеф на БСП!---РИСКА КОПЧЕТО ДА СЕ СКЪСА Е МНОГО ВЕРОЯТЕН...!"
19
5
 
8
 
! Отговори
до Ами, да... преди 2 години
ами да, 12 години имаха време Гроб да ги оправят нещата, що не ги оправиха. Пи 20 км на година да бяха правили от Хемус вече да е готова. Газовия хъб за азерски газ да бяха направили. АЕЦ Белене сега ако работеше нямаше да се чудим колко ток и как да плаща бизнеса. Айде мерси от лапачиии
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб са за затвор!
17
7
 
8
 
! Отговори
Ами, да... преди 2 години
Проблемите могат да се решат, само. от ГЕРБ..... ТИЯ САМО ШЕ СЕПЛАЦИКАТ С ПРОБЛЕМИТЕ.... И ШЕ ТЕГЛЯТ ЗАЕМИ, НА НАШ ГРЪБ....ХАХАХААА..... БЪДЕТЕ СИГУРНИ!!
16
3
 
10
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
НИТО ЧАЛГАРО ШЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА С Р. С. МАКЕДОНИЯ, НИТО И. ИВАНОВ ОТ КЕВР /ЧЛЕН на ДБ/... ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА С ЦЕНАТА НА ГАЗА И ПАРНОТО.... ХАХАХААА...
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната с ноторно познати лица продължава.
14
0
 
2
 
! Отговори
Македонците в нас преди 2 години
Не умират. По повод днешнияТ пост... според зам-председателяТ...
13
0
 
12
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Кристианчоооо...абе то и за комунисти нема място в управлението мойто момче ама ей го на, па се намърдахте, че и голям кокал ви дадоха.Вашта другарка Нинова па се уреди на държавната нянка и сега цица яко.А ти като едно вярно пале се въртиш около нея белким и ти цицнеш малко ама тя лидерката ти не е учена да пуска нянката захапе лия един път.
12
5
 
17
 
! Отговори
Доктор преди 2 години
" Белото" не прощава ! Чалгарят мисли, че е Далай Лама на България ! Суверенът ще му яде отровата още дълго ! Но пък суверенът е свикнал да го ....т !
11
5
 
16
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
Просто Киро , Кокорчо и останалата шайка в Правителството на България спешно да си купят билети за полет в Космоса ! Също и Чалгаря , Зеления чорап , сестра Галева, Копейкин..... ! Да побързат , защото ние ще ги натоварим в товарна ракета за Марс !!!
10
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
я първо като плюете Дългия, прочетете какво е написал и кое не е вярно. Колко години сте секънд хенд , визи, шенгени....уж всички сме част от ЕС ама някой са повече. Така ще ни натиснат че нашите ще клекнат и тогава хем макетата в ЕС хем ние вече трета ръка. На дългия му дреме дали е във властта ама *** мн бързо ще излети като новогодишна тапа.Да си озапти Bаггиннатта какви ги плещи срещу Славун.