Джамбазки: Ако правителството на устои натиска на РСМ, ще падне

Евродепутатът зове Петков да не допуска отстъпление
Обновена: 10 яну 2022 14:14 | 10 яну 2022 13:53, Камелия Цветанова
202

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Българското правителство има шанс да устои на натиска за РСМ, ако иска, ако не - ще падне", предупреди  пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО.

"Няма правилно време да предадеш Македония! Няма добър ПР-момент, в който да предадеш този интерес, и да ти се размине!", добави той.

Още по темата

Джамбазки призова Кирил Петков  да не допуска отстъпление, ако има натиск от западни сили.

"Дори си мислим дали позицията на страната ни не може да бъде потвърдена през национален референдум", каза той.

"В голяма част от българското общество има обоснована тревога за това, че новото правителство може да направи ходове, които да са по същество отстъпки - да даде съгласие за започване на преговори между  Република Северна Македония и Европейския съюз, без да са решени въпросите, които според нас трябва да бъдат решени", каза още зам.-председателят на ВМРО.

Джамбазки подчерта, че изявления на премиера Петков дават основание за тези притеснения.

"Той многократно каза, къде в прав текст, къде завоалирано, че историята трябва да се остави настрани, че трябва да се подхожда икономически", обясни евродепутатът.

Според евродепутата е тревожно и посещението в Скопие на външния съветник на министър-председателя Петков - Весела Чернева.

"Не е ясен мандатът, с който тази дама е била там, в какво качество е била, защо българският посланик в РСМ не е бил там, защо МВнР не е било уведомено,има ли достъп до класифицирана информация г-жа Чернева и в какво качество води преговори", каза той.

Ангел Джамбазки изказва притеснение и от писмата, с които е "заливан" министър-председателят от неправителствени организации, които зам.-председателят на ВМРО нарече "соросоиди".

"Писма, в които призовават Петков да не стои на старите исторически позиции, че това било минало, че трябвало да гледаме напред", каза Джамбазки.

Той подчерта, че позицията на президента Румен Радев му е известна от публични източници.

"Той продължава да подкрепя на първо място защитата на правата и законните интереси на българите в РСМ", смята евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' които зам.-председателят на ВМРО нарече "***" ................... като оставим настрана '***', интереса на България диктува македония да е в ЕС, защото в противен случай рAшките ще превърнат тази територия в поредната криминална, черна дупка, по подобие на Сърбия ... и аз не харесвам ***, но това е реалността.
102
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разделението между България и Македония се подклажда от Русия,трябва да е сляп човек или русоффилистикк за да не го вижда това.Русия никога не е искала голяма България затова е била и против съединението на България.
101
4
 
8
 
! Отговори
НАД.МАК. преди 2 години
Една партия, един член ,без депутатин в НС, а 600 000лв. са влезли в банкова сметка.Така и с тези от ВМРО....,но ще правят политика....
100
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което направила Русия в Сърбия няма да е в полза на гражданите на Сърбия ,а на мутрите в Сърбия.Така е във всички коалиционни държави на Русия.Така беше и при нас.
99
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам вместо референдум ,да дарим парите за болните деца на майките ,които бяха унизително заливани с вода и беше мятано по тях бомбички с възхищение от страна шефа на протеста сега.
98
6
 
2
 
! Отговори
ДО 115 преди 2 години
Не е Мъжко да си слагаш сам +
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДО ФАКТ-МИСЛЕНЕТО НЕ Е ОТ СИЛНИТЕ ТИ СТРАНИ!!!
96
6
 
5
 
! Отговори
ДО ФАКТ преди 2 години
Това преля чашата на Радев - тогава си оттегли Доверието в Правителството - ГЕРБ - СДС - ВМРО - Атака - НФСМО (не си спомням името на формацията Марешки и Валери Симеонов) - Крадец до Крадеца .
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТРЯБВА-ТРЯБВА ДА ГИ ПИЕШ НАВРЕМЕ!!!!!!!
94
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв натиск сънувате, другари? Вие и вашите партньори от ДПМН в Северна Македония раздухвате това. Предполагам и двете партии заработвате добре от Белград и Москва. Видяхме ви вас в управлението и ако не е темата за Македония, никой няма да знае, че съществувате. Какво направихте за българите в Македония? .... Едно голямо нищо, освен да ходите по тежки софри. Абсолютни безполезници!
93
8
 
8
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 2 години
ВМРО трябва да върне 7 Милиарда Долара на Народа - те ги откраднаха . Мотива беше Самолети - в САЩ не са чували за такава Поръчка .Следващия Главен Прокурор ще се Хване за Главата .
92
1
 
3
 
! Отговори
Анономен преди 2 години
До 8 месеца.
91
6
 
7
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Жамбазки голем фактор бе?!?! :)))) На кой му пука освен на явните макета???
90
4
 
4
 
! Отговори
БАЙДЪН И ПЕНТАГОНЪТ преди 2 години
Не само скопските македонисти, но и българските русо-роби ще изгубят битката за Македония, защото нищо не зависи от тях. Този, който ще реши македонския въпрос веднъж завинаги се казва Джоузеф Байдън и веднага след сразявате на феодалните диктатори, Македония ще бъде върната на България. Така нашите македонски българи ще станат пълноправни членове на ЕС без да кандидатстват...
89
7
 
5
 
! Отговори
2 преди 2 години
Този от кого е упълномощен да сваля правителства в свой интерес!?То не е избрано от ВМРО,което дари не е в парламента!
88
1
 
5
 
! Отговори
наУстои преди 2 години
На устои правителството...е няма как да няма грешка в заглавието... иначе ще дойде края на света
87
11
 
8
 
! Отговори
Войвода преди 2 години
Браво, Ангеле! Искаме референдум!!!
86
3
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
До ИСТОРИЯ-3АД ВСЕКИ ИЗДАДЕН ПАСПОРТ НА ЧУЖДЕНЕЦ СТОИ ПОДПИСА НА ПРЕЗИДЕНТА!!!
85
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да падне а ще трябва България да излезе от ЕС.
84
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО ще принудят България да отстъпи и северна пиринска македония на СКопие.