Джамбазки: Ако правителството на устои натиска на РСМ, ще падне

Евродепутатът зове Петков да не допуска отстъпление
Обновена: 10 яну 2022 14:14 | 10 яну 2022 13:53, Камелия Цветанова
202

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Българското правителство има шанс да устои на натиска за РСМ, ако иска, ако не - ще падне", предупреди  пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО.

"Няма правилно време да предадеш Македония! Няма добър ПР-момент, в който да предадеш този интерес, и да ти се размине!", добави той.

Още по темата

Джамбазки призова Кирил Петков  да не допуска отстъпление, ако има натиск от западни сили.

"Дори си мислим дали позицията на страната ни не може да бъде потвърдена през национален референдум", каза той.

"В голяма част от българското общество има обоснована тревога за това, че новото правителство може да направи ходове, които да са по същество отстъпки - да даде съгласие за започване на преговори между  Република Северна Македония и Европейския съюз, без да са решени въпросите, които според нас трябва да бъдат решени", каза още зам.-председателят на ВМРО.

Джамбазки подчерта, че изявления на премиера Петков дават основание за тези притеснения.

"Той многократно каза, къде в прав текст, къде завоалирано, че историята трябва да се остави настрани, че трябва да се подхожда икономически", обясни евродепутатът.

Според евродепутата е тревожно и посещението в Скопие на външния съветник на министър-председателя Петков - Весела Чернева.

"Не е ясен мандатът, с който тази дама е била там, в какво качество е била, защо българският посланик в РСМ не е бил там, защо МВнР не е било уведомено,има ли достъп до класифицирана информация г-жа Чернева и в какво качество води преговори", каза той.

Ангел Джамбазки изказва притеснение и от писмата, с които е "заливан" министър-председателят от неправителствени организации, които зам.-председателят на ВМРО нарече "соросоиди".

"Писма, в които призовават Петков да не стои на старите исторически позиции, че това било минало, че трябвало да гледаме напред", каза Джамбазки.

Той подчерта, че позицията на президента Румен Радев му е известна от публични източници.

"Той продължава да подкрепя на първо място защитата на правата и законните интереси на българите в РСМ", смята евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито едно от исканията на България към Македония не противоречат на критериите за приемането й в ЕС. Твърденията на България постфактум са контрапродуктивни за нея, тъй като доказват че самата тя не е била изпълнила критериите за влизането си в ЕС заради нерешени спорове със съседните си държави !
62
8
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
Бе за какво предаване на Македония говори тоя бе??? Да не би да отстъпваме Пиринска Македония на други държави??? Доколкото разбирам, преговорите са за Вардарска Македония, или т.нар. Република Северна Македония, която отскоро е независима държава, бивша югославска република.А, тоя Джамбазки не беше ли оня хулиган дето мяташе бомбички по главите на хората?
61
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зад тия знамена се крият продажби и алчни душици за власт
60
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цар Киро ще клекне на Европа и ще предаде Македонската борба! То се вижда!
59
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО е организация забранена през 1934 г., тъй като е била вредна за българските интереси. Възстановена е от ДС през 1990 г. за да облужва интересите на ченгетата. Затова и агент Иван е поставен начело на този клон на ДС!
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГРУПА ПИЯНИЦИ ОТ КВАРТАЛНАТА КРЪЧМА ВЪВ ВОЛУЯК СА СИМПАТИЗАНТИТЕ НА ДЖАМБАЗКИ...
57
0
 
7
 
! Отговори
А после преди 2 години
Така е лесно като не си в управлението да говориш АНГРО - И като "падне правителството .." - КОЙ ПРЧЕЛИ ??? И като станеш ТИ Джамбазки - КАКВО ще се случи - Корав , Силен , Смел - Ще завъртиш на малкия си пръст целия Свят - Така ли ???
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО да отговори какво стана с самолетите ф 16 и каво стана с парите ни.Те колко милярда бяха?Другото за което трябва да отговорят е какво стана с имотите на Военно Министерство.И искам да отговорят на една задача с една неизвеста, а това е колко евра се получава при следното уравнение: 120 000 * × Евро=? Евра .Убеден съм,че знаят отговора и на трите въпроса
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Mn40 шпаклата е напълнил килотите. Досега се скатава зад Кирчо, ама мустафата си иска своето от сделката.
54
5
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 2 години
До АнонименГрешиш назначен е от генерал Решетников и руското посолство защото неосъждане геноцида над блгарите в Македония и окачване на етикат фашисти е коминтерновска руска измислица за да оправдаят разпокъсването н Бългриа и по-месното ъй завладяване от русия
53
2
 
10
 
! Отговори
Правителство може да преди 2 години
падне заради бг ми*зе*ри*ята въпте в страната ,но не и заради глупости с МК.
52
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО ще вземе 40% на предстоящите предсрочни избори и ще управлява еднолично!
51
4
 
13
 
! Отговори
За македония преди 2 години
Да се придържат към ратифицираната от парламентите на двете страни клауза по отношение на официалния език на РСМ, да прилага изцяло договореностите, постигнати от Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и образователните въпроси в учебните програми и материали в най-кратки срокове. Да се прекрати всякаква форма на говор на омразата по отношение на България и гражданите на РСМ с българско самосъзнание, вкл. по медии, надписии т.н.Ако,ни предадете вън от управление.
50
4
 
8
 
! Отговори
бг преди 2 години
Отстъплене но сърбокомунистите от принципни позиции за равноправие равнопоставеност на българите и реабилитирането на жертвите на титовия режим е гавра с паметта на убитите над 50 хиляди българи , които не са искали да станат македонци а са настоявали че са българи. Не ви ли е срам! Петков и други комунистически предателски изчадия вървете на *** на историята където ви е мястото при Пол Пот и Ким Чен ир!
49
14
 
11
 
! Отговори
Шпионин преди 2 години
ВМРО е вражеско сдружение и къртица вклинена в България от сили стоящи много близко до Москва.
48
0
 
5
 
! Отговори
До БЕЛ преди 2 години
Вашето изказване се отнася не само за Днес.бг , а и за всички информационни издания, вестници и т.н., които трябва да ни предоставят новини, анализи и др. В БГ журналистика няма. Има преписвачи на каквото им спуснат! Тъй че не виждам защо съдиш днес.бг!!!!!+
47
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви патриоти бря ,преди НФСБ ВМРО ,АТАКА,се възродителите всички за претенции за баш патриоти )гадове духайте супата
46
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Далаверата приключи. Чичо Джо каза, че македонците Палеологи са открили Канада и следователно ще ви управляват канадски македонци.
45
9
 
4
 
! Отговори
Позор за България преди 2 години
България е въвела извън съдебно СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ по времето на Борисов и Джамбазки!
44
12
 
6
 
! Отговори
Аре бе преди 2 години
щом намалените пенсии, тройното увеличение на тока и двуцифрената инфлация не го срина правителството - и македонския въпрос няма да го срине, нито пък кримския.