Коалицията подхваща Конституцията, ще мисли промени

За приемането им обаче било нужна по-голямо мнозинство
74
Коалицията подхваща Конституцията, ще мисли промени
Снимка: БГНЕС

Относно призива на президента Румен Радев за промени в Конституцията, лидерът на ДБ обясни, че работна група на управляващата коалиция ще обсъди всички предложения за поправки в основния закон.

Той призна, че за парламентът е ключова задача да започне работа по тази тема особено в частта за прокуратурата.

Още по темата

Според Христо Иванов темата е трудна и изисква свръхмнозинство, по-голямо от това, което имат в момента управляващите.

"Ще трябва да се търси форма на диалог, за убеждаване на другите политически сили да подкрепят тези реформи, но те са неизбежни и ние трябва да започнем да работим за това“, каза той.

Според него с напускането на депутатите на пленарната зала по време на речта на президента депутатите от опозицията са си изпуснали нервите.

"Колегите от ГЕРБ не могат да не си дават сметка, че носят изключително тежко бреме. Напускането на зала, отказът да се чуе по-голямата част от обществото за тяхното наследство, не е път напред“, смята Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
24
 
! Отговори
Кервана си върви преди 2 години
Васил Божков ясно го каза: целта е и главния прокурор, по подобие на президента, да се свие до ролята на един фигурант. И после действат. Всъщност виждаме в реализация план Бе: наемам човек и пак те оправям.
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и кво ше променяте, да пише в новата конституция, че прокурорите не са част от съдебната система, ами от медиите, земеделието или културата, по избор? велики сте.
18
0
 
30
 
! Отговори
Тези преди 2 години
...са "безсилни" да приложат закона, или бързат да назначат Съдебната система така, че да не им се търси сметка за безобразията ,които вършат! Като знаят какви поразии нанесоха на държавата и какви тепърва ще последват, май яко шубе ги тресе?
17
0
 
28
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
АЙДЕЕЕ и до това стигнахме? Не съм помислял че ще участвам в революция през живота си, но усещам че наближава.
16
0
 
15
 
! Отговори
БОЙКИКЕВ СЕ ПРЕСТАРА преди 2 години
Наследникът на комунистически партизани Бойкикев бърза с промени в конституцията, защото още не му е ясно, че настоящата конституция, приета от комунистите, не подлежи на промени, но изцяло ще бъде анулирана и заменена с Европейска конституция от Новия световен ред много скоро, нека само примитивна Рус да нападне Украйна...
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4Другите соц репубрики е...ха майката на комунистите за това дръпнаха напред
14
0
 
30
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Този май, се надпреварва дали ще е по-гнусен от своя съпартиец...Рада/с онзи прякор/! Цацаров с решение на съда е запорирал имущество за над 200 милиона на Прокопиев, та този се набира, да се хареса на Ментора си! То бива лазене, *** и сервилнечене, ама се надпреварват кой пръв ще се наведе на узурпатора Радев! От трето поколение болшевишка издънка, друго не можеш да очакваш!
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да счупят и Конституцията. ОСТАВКА!
12
0
 
27
 
! Отговори
Кервана си върви преди 2 години
Всъщност и тези са безсилни да приложат законите с цялата им сила и по справедлив начин и затова се офлянкват сега, че конституцията била калпова. Нищо не става и от тия. Калпов е матряла, не се ли убедихте вече?
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно. Дубай иска поправка на Конституцията за да махнат Гешев. Иначе нама как дубайският инвеститор да си дойде и да върне търкането на скъпи билетчета без печалби.
10
1
 
30
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Бойкикиев ти още ли се подвизаваш в парламента? Нямаш ли кумова срама че защитаваш олигарсите , а уб се бориш стещу тях! И каква ще е тази промяна щом е поръчана от плигарсите и ще е в тяхна полза! И каква промяна ще юравиш щом си с отнети адвокатски права? Срамота "Ако Маджо.."!
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кънчо е абсолютно прав. Сега що няма протести, днес сипах дизел на 2.89 лв., кога е било това? Кутия вафли 5лв, пастет 3лв., никои не вика, палатки няма. Яново никои и не плаща.......
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е конституция-демек основен закон на държавата и не може да се променя през куп за грош, надве-натри през месец-два. Той Боко я пренаписа за ден даже. Конституцията трябва да е железна и никакви временни противовирусни мерки и сертификати не трябва да е възможно да се въвеждат. Че ако подкараме юрбулешката, то по-добре да няма конституция, а само мерки от ден до пладне.
7
4
 
27
 
! Отговори
мда преди 2 години
Ще направят боцкането законно. Отказа от инджекция ще бъде със санкции. Това целят гадовете.
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гусин Радеф нали имаше готова, нова. Що не я дава?
5
0
 
26
 
! Отговори
перко преди 2 години
Маджо ли ти каза?
4
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките други бивши соц републики отдавна си направиха съдебната реформа затова са толкова по напред от нас,а тук сексуално незадоволени лелки точещи лиги по Боце и другата част които имаха финансови облаги от ГЕРБ ни върнаха в 90-те..
3
2
 
35
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Абе тоя не си ли подаде оставката. Ще още се вихри из парламентарните среди, че и се изказва по теми. Конституцията подхващали...абе мушмороци, тока лети, цените летя, горивото е с прогноза за 3 лв, малкото работещи предприятия затварят заради непосилните сметки за ток, други бизнеси фалират, ковид кризата бошува, пари от европа не чуваме да са предвидени с конкретика, теглят се тихомълком заеми...на никой не му е до конституцията, Гешев, Бойко и тн.. и скоро ще го разберете
2
0
 
30
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Мдааа, а над 160 гласа от къде? Май пак ще кацнете на догановия :)))))))))))))))))))))))
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си и помисляйте!!!!!!!