"Възраждане": Прокуратурата се държи като ОПГ

Премиерът казал неща, които се говорят отдавна
51
"Възраждане": Прокуратурата се държи като ОПГ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов от години прокуратурата се държи като организирана престъпна група, а премиерът Кирил Петков е казал нещо, които се говорят отдава в публичното пространство.

„Имам много забележки към работата на Иван Гешев и смятам, че трябва да бъде освободен от поста, който заема. Мога да му кожа и в очите“, коментира той.

„Бих посъветвал Кирил Петков да е малко по-смел, когато говори по въпроси, които интересуват хората, защото обществото се интересува от това дали прокуратурата е организирана престъпна група или не, бих посъветвал Петков, когато каже А да каже и Б“, посочи Костадинов.

Той съобщи, че правната комисия в НС ще обсъди днес предложението на „Възраждане“ за поправки в Закона за съдената власт, с които освобождаването на главния прокурор става лесно.

„По- важното е друго, защото ако си останем на ниво разговори кой какво казал, това ще превърне държавата ни в огромен скандал. Днес на правна комисия ще се обсъжда законопроекта, който ние внесохме за бързо отстраняване на главния прокурор. От прокуратурата дойде писмо, че на заседанието на правната комисия ще дойдат заместници на главния прокурор, но не смятам, че нашият законопроект ще бъде приет, защото не го приеха и в миналия парламент, а ние го внесохме отново“, посочи Костадинов.

Според него сега мнозинство вместо да одобри предложенията на „Възраждане“, създава комисия за промени в Конституцията, която изисква промени с две - трети подкрепа, с каквото то няма, за да кажат след това, че ГЕРБ и ДПС не иска промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
НищожестваСвласт преди 2 години
Каскетурата изобщо не се държи като ОПГ.Тя е ОПГ.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички предложения на Възраждане са много смислени. Обаче има медийна нетърпимост към тях. Не е само това - предложенията има са много добре юридически издържани. Например предложението да не се заплаща незаконната такса паркиране за живущите в синя зона - напълно аргументирана. Но - познайте неизгодна, на кого е неизгодна?
39
2
 
11
 
! Отговори
Къщурко преди 2 години
Хора, вие виждали ли сте къщата на Костадинов? Има видео, където Костадинов лично ни развежда из къщата, па то една къща излезе, чак ме хвана срам! Като чете писаниците по нета човек да си помисли, че е някакъв палат, имение, пък то някаква сбита къщица на калкан във вилна зона без канализация, даже едната спалня няма врата, защото няма място да се отваря. Други проблеми в тая държава си нямаме, къщичката на Костадинов обсъждаме!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИстинатаРазследвал го е, но ако гледаш нова телевизия няма как да я знаеш тази информация
37
0
 
8
 
! Отговори
Другата истина преди 2 години
До Истината Ами Гешев точно това го разследва! Данъчните правиха десет одита на Възраждане за субсидията и после прокуратурата правеше одит на одита. Еми, нищо не намериха, и една стотинка "усвоена за къщата" нямаше, ама това не ви пречи да блеете едно и също под всяка статия за Възраждане!
36
8
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
това момче костадинов се държи много нагло с ръце в джобовете вечно заплашителенне ми харесва държанието му
35
1
 
1
 
! Отговори
гостенка преди 2 години
До Таня Иванова ха-ха, разсмяхте ме, искрено!!!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бихме посъветвали Кирил Петков да е доста по-смел, говорейки по въпроси, които интересуват хората. Българското общество се интересува от това дали прокуратурата е ОПГ или не. Бихме посъветвали Петков когато каже А да изреди и следващите букви от Азбуката.
33
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахах този пак дава акъл, би посъветвал, според него трябвало... Ами ходи го кажи от трибуната на НС, че подкрещяш Гешев да си ходи, да те чуят всички бе Коцее! Но евала му правя поне, че не е твърдя опозиция, да говори напреки на всяко решение на управляващите. Добре играе с народните нагласи.
32
9
 
10
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Вьзраждане гласьт ми е за вас
31
10
 
8
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До 29. Ако имате възможност, върнете се назад и си направете справка. Много отдавна е борбата на Възраждане за сваляне на главния прокурор. Не само изказвания, но и реални действия, включително акции в главна прокуратура по времето на Бойко Борисов. Така че тезата за яхване на вълната не е вярна. И не съм екзалтиран, а обикновен човек с малко свободно време в момента.
30
14
 
13
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Кои сте тези "вие", които сте с Възраждане?Същите, които подкрепяхте Волен, след това Валери и Каракачанов?Хайде, без подобни прозрения, колко бил велик Копейкин.Прякорите на хората не се появяват от нищото. Поинтересувай се малко за тази персона, преди да се захласваш така по него.
29
9
 
14
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Копейкин , какво мислиш за това че още не си върнал партийните пари , с които си построи къщата!О се изкарваш морално чист, а колкото до прокуратурата , Гешев е от 3 а не от 10 години! И първо вож себе си и тогава говори!
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Организирана престъпна група звучи много интелектуално. В конкретния случай става дума по-скоро за шайка разбойници!
27
5
 
12
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Кучетата на Черепа лаят.
26
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че има кой да поставя на дневен ред важните за всички българи въпроси. Възраждане са единствената надежда за обикновените хора. Не се отказвайте, с вас сме.
25
16
 
5
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Е, най-сетне смислена позиция от Възраждане. Поне да подкрепи останалите партии на протеста по някой въпрос.
24
14
 
6
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
До ИванХайде, не се екзалтирай толкова по Възраждане.За проблемите на прокуратурата, главния прокурор и връзките им с мафията се говори от повече от 10г от много други партии и хора в системата. Явно не сте слушали.Възраждане виждат на къде духа вятъра и те се опитват да явнат вълната.Иначе, са си едни продажни русс..офили. Подобни на Атака и псевдопатриотите.
23
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхуват се и треперят от Възраждане.
22
14
 
10
 
! Отговори
Таня Иванова преди 2 години
Последователни в думите и действията си. Тази партия е много приятна изненада за мен. Дано да не се огънат. Усеща се много голям натиск срещу тях.