"Възраждане": Прокуратурата се държи като ОПГ

Премиерът казал неща, които се говорят отдавна
51
"Възраждане": Прокуратурата се държи като ОПГ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов от години прокуратурата се държи като организирана престъпна група, а премиерът Кирил Петков е казал нещо, които се говорят отдава в публичното пространство.

„Имам много забележки към работата на Иван Гешев и смятам, че трябва да бъде освободен от поста, който заема. Мога да му кожа и в очите“, коментира той.

„Бих посъветвал Кирил Петков да е малко по-смел, когато говори по въпроси, които интересуват хората, защото обществото се интересува от това дали прокуратурата е организирана престъпна група или не, бих посъветвал Петков, когато каже А да каже и Б“, посочи Костадинов.

Той съобщи, че правната комисия в НС ще обсъди днес предложението на „Възраждане“ за поправки в Закона за съдената власт, с които освобождаването на главния прокурор става лесно.

„По- важното е друго, защото ако си останем на ниво разговори кой какво казал, това ще превърне държавата ни в огромен скандал. Днес на правна комисия ще се обсъжда законопроекта, който ние внесохме за бързо отстраняване на главния прокурор. От прокуратурата дойде писмо, че на заседанието на правната комисия ще дойдат заместници на главния прокурор, но не смятам, че нашият законопроект ще бъде приет, защото не го приеха и в миналия парламент, а ние го внесохме отново“, посочи Костадинов.

Според него сега мнозинство вместо да одобри предложенията на „Възраждане“, създава комисия за промени в Конституцията, която изисква промени с две - трети подкрепа, с каквото то няма, за да кажат след това, че ГЕРБ и ДПС не иска промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
24
 
24
 
! Отговори
Вьзраждане преди 2 години
Единственната отговорна партия в парламента , радсам се , че гласувах за тях