"Барселонагейт" в НС: БСП – борисовщината остана, ГЕРБ – активно мероприятие

Тома Биков обвини управляващите, че отвличат вниманието
Обновена: 17 фев 2022 12:42 | 17 фев 2022 12:41, Камелия Цветанова
166
"Барселонагейт" в НС: БСП – борисовщината остана, ГЕРБ – активно мероприятие
Снимка: БГНЕС

Спор и нападки в парламента по скандала "Барселонагейт".

Тон даде БСП, като в декларация от името на ПГ Явор Божанков отсече: "ГЕРБ паднаха от власт, но борисовщината и онова управление продължават“.

"Кой купи на една българска манекенка къща за 10 милиона в Испания и отговорът се крие зад мрежа от фирми, поставени лица и този кръг 2 години не може да бъде разкрит от прокуратурата, а тя наскоро получили и доклад от испанските власти, надявам се да не го превежда 2 години", каза той.

По думите му от събраната информация и проведените разследвания излиза името на бившия премиер Бойко Борисов.

"Какво може и трябва да очакваме от българските разследващи? От Иван Гешев какво можем да очакваме, от човек който си пише смс с пиара на Борисов? На прокуратурата начело с Гешев не може да разчитаме, но истината ще намери път", каза Божанков.

Тома Биков му отговори, че това активно мероприятие се повтаря всяка година и всеки февруари - март се пуска по една статия за Барселонагейт в някои чужд вестник.

"Предлагам ви да вкараме в националния празничен календар да има ден на „Барселонагейт“, да излиза трупата, която си го повтаря, да направите Елена Йончева шеф на трупата да изпълнява този ритуал да показва някакви вестници, а Божанков да държи реч по тази тема примерно на 20 февруари“, каза той.

"Два месеца не знаете какво правите, анализирате, изпадате в конфузни ситуации, гласуваме по три пъти един закон и сега дойде време за февруари "Барселонагейт", през април "Хемусгейт", май си вкарайте подслушанията и така всеки месец да има по едно такова нещо, за да се занимаваме с всякакви глупости, а не това, което е пред очите ни - обедняваме, некомпетентност на правителството и редица кризи, които не можете да овладеете, нямате нито силите нито потенциала за това", обвини Биков.

"Достатъчно дълго търпим атаки и компромати срещу нас, но няма да имате разбиране от нас и няма да имаме важни за страната консенсуси, докато продължавате по този начин“, закани се той.

"Целият батак, в който вкарахте държавата от една година, в която държавата не работи, би трябвало да проявите малко повече смирение и да видите, че дори и ние като опозиция сме притеснени и сме готови да ви помогнем. Занимавате се само с глупости, започнете да се държите по-отговорно, не сте в опозиция, вземете се в ръце и започнете да управлявайте, а не да вършите такива шоу изпълнения, които не помагат за нищо", каза още депутатът от ГЕРБ.

Антоанета Цонева от ДБ също се включи с коментар по темата.

"В празничния календар на българите има много дати, които трябва да бъдат отбелязани - Суджукгейт, Хемусгейс, Осемте джуджетагейт, много ще се натовари календара и ви предлагам да опитате да канонизирате светата главна прокуратура, която дава чадъра над вашия бос", обърна се тя към ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
До 88 стига с тия ГеРбери ТИ къде живееш бе елемент ПИШЕШ тук против България ПРОТИВ Българите *** знае ли какви ги вършиш
73
0
 
2
 
! Отговори
Човек за реализации преди 2 години
България се нуждае от СВОЙ владетел, който е ИЗНИКНАЛ от БЪЛГАРСКАТА нация ! България не трябва да бъди поробена ! Аз съм КОКИЧЕ за МОМИЧЕ !
72
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо никой от управляващите не излезе на трибуната на НС и да каже какво правят с високите цени на всички стоки и услуги. Не могат, защото нищо не правят, но компроматите са лесни . Една жена на пазара каза и т.н. Жалки сте Кирчо и Кокорчо.
71
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сегашните управляващи имат много, много имоти В България, в Европа и по света. Истински скъпи къщи, апартаменти, коли, пачки в банки и т.н. И на този фон се обсъждат несъществуващите имоти на Бойко Борисов. Нямам думи колко трябва да си тролясал, за да се зинамаваш с тия глупости
70
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото милиарди са окрали комунистите,халал да му е къщата на Боко!Капка в морето!Заслужава да си почине на старини!
69
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Компроматите на дс агентите издигнали радев се разпадат със страшна сила!
68
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко комунистическо упрвление завършва с погром за България и милиарди окрадени от държавата. Исторически факт!
67
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политическият номад Божанков, битувал първо в СДС, след това се приземи в БСП, облечен в умоповрачителен шарен костюм, от трибуната на НС, раздава писъци, как истината за къщата в Барселона щяла да излезе и без Гешев?! Ами истината вече излезе, парите на собственика, на къщата са проверени от банките и властите в Испания, чисти са. Манекенката е била само наемател и не познава Борисов. Клакьорите на тъпунгеритеот ДС, сътворили тази помия, трябва да бъдат изправени пред съда за клевета, и обида.
66
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вият герберите, вият като карпатски вълци. Значи правителството се движи в правилната посока.
65
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки коментар на тролчета герберчета отнема финанси на ГЕРБ. Радвайте се хора, че пишат, пишат и харчат паричките на герберите. Това е на добро. Иначе съдържанието на това дето пишат е смех от всякде.
64
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
комунизма не си е отишъл от управлението на държавата,те се кахърят за Бойко...
63
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма Барселона има глад!Ей Костинбродци ще ви изядем живи!
62
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80 Ехе, това ви боли най-много, ГЕРБ да го сподели съдбата на РБ, ИТН, БСП... По-скоро, ПП ще последва предхождащите я. Лоша новина, ГЕРБ не само че няма да се срине, кокто ви се иска, но ще излезе още по-сплотена и голяма партийна сила. Окрилява я глупоста, престъпността, омразата, реваншизмът и некадърноста на упраяващите.
61
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
81 Ехе, това ви боли най-много, ГЕРБ да го сподели съдбата на РБ, ИТН, БСП... По-скоро, ПП ще последва предхождащите я. Лоша новина, ГЕРБ не само че няма да се срине, кокто ви се иска, но ще излезе още по-сплотена и голяма партийна сила. Окрилява я глупоста, престъпността, омразата, реваншизмът и некадърноста на упраяващите.
60
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Барселонагейт", "пачки и чекмеджета, "канибализъм отпреди 12 години","Хемус"...са измислици, нескопосани инсценировки на тъпоумнатавоня в ДС/БСП, целяща да унижи Борисов. Страхът, че ГЕРБ ще ги бие отново, на избори ги кара да вършат неща, от глупави, по-глупави, и престъпни, с които само позорят евпоатланттическа България пред света.
59
5
 
13
 
! Отговори
гербер преди 2 години
До 60. Айде и ти изпадна в транс с тези 12 години, които е са 12. Къде слагаш година и три месеца управление на БСП при Орешарски и трите служебни кабиинета?
58
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бико пак ли взе думата?Мислех,че е напуснал потъващия кораб тоя мишок.Той е партиен номад и винаги надушва къде ще бъде властта.Ако избяга от ГЕРБ трябва да се види къде ще пристане.
57
9
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Кой купи къщата в Барселона (тя не е за манекенката,само е била наемател) - Александър Чаушев,каза ви го отдавна. Докладът НЕ Е ОТ ИСПАНСКИТЕ ВЛАСТИ, а от бюрото на Европол, което е съвсем друга служба - испанските власти не са се занимавали с тази глу.пост. Ама излизало името а Борисов и имало негови снимки - ами логично, след като се ползват медийни публикации, в които се споменава той, но на база подлия сигнал, според който уж къщата била негова.
56
13
 
17
 
! Отговори
До превратаджиите преди 2 години
Ако ще 10 къщи и 5 гардероба с кюлчета да има Борисов и аз ще му дам, само да ни върне е състоянието преди тия служебни и харвърдски извpaщeния!
55
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73. Ами няма. Не е от него. Това го има само в главите на ченгетата от ДС, които съчиниха компромата.