Защо Кирил Петков изряза Ковачевски от снимка с Антъни Блинкен

20 фев 2022 15:47, Нели Христова
362
Защо Кирил Петков изряза Ковачевски от снимка с Антъни Блинкен
Снимка: БГНЕС

Македонският премиер Димитър Ковачевски разпространи снимка "от среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и българския премиер Кирил Петков". Снимката е направена по време на обръщението на вицепрезидента на САЩ Камала Харис на Мюнхенската конференция по сигурността. Няколко часа след това премиерът Кирил Петков публикува във Фейсбук профила си същата снимка с Блинкен, но изряза Ковачевски от нея, предаде репортер на БГНЕС.

„Борбата срещу корумпираните зависи и ще се случи главно с наши собствени сили, но в тази битка участват и нашите партньори. Елиминирането на корупцията е основен приоритет за цялата демократична общност и службите за сигурност. Ще работим заедно, за да се справим с този проблем! Успеем ли да го направим, инвестициите и новите високоплатени работни места ще последват незабавно!”, написа Петков като заглавие на публикацията си в социалната мрежа, към която освен отрязаната снимка с Блинкен виждаме и кадри с Борис Джонсън и Еманюел Макрон.

Македонският премиер Ковачевски от своя страна отбелязва, че по време на "сърдечната среща държавният секретар на САЩ е изразил пълната си подкрепа за диалога и приятелството между Северна Македония и България и споделил искреното си желание да види двете страни заедно в ЕС".

"Споделяме мнението, че заедно сме по-силни като съюзници в НАТО. Съединените щати остават наш ангажиран партньор в преодоляването на предизвикателствата", съобщи още Ковачевски.

До момента властите във Вашингтон не съобщават за тази среща. Не става ясно и дали става въпрос за случайна среща /pull-aside/, когато политици участват заедно в събитие и се срещат за кратко за да разменят няколко думи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо се старае очевидно, така че скоро към "нардната любов" да добави и международна. Как ще се зарадват северномакедонците на това, че е "редактирал" премиера им и го е изхвърлил от снимката.... Изобщо става все по-забавно и весело с този канадо-руандски оригинал, жалко е само, че ни струва много скъпо това зрелище.
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петко Кириликов в окопа на първа линия го искам
90
1
 
9
 
! Отговори
Кънчо Трънчев преди 2 години
Тоя се опитва да изпревари, по некомпетентност и правене на гафове /изказвам се доста меко/, Джонсън, Ердоган и Тръмп взети заедно
89
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главният виновник за недоразумението К. Петков е Радев!!!
88
0
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Защо ли? Защото е прос*,фукльо и въздух под налягане. Нека се възползва сега от своите 15мин слава,че скоро вълна от народната любов ще помете и него,и другарите му.
87
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, неспособен си и алчен и се държиш неадекватно, трябва да те сменят веднага! А какво ще кажеш, за това, че навсякъде в медиите пишат, че се извършват зловещи експерименти с българи от чужденци и чужди военни? Превъщате страната ни в нацистки концлагер - буквално! Спри експеримените, арестувайте престъпниците , които ги извършват или веднага се разкарай от властта!
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, неспособен си и алчен и се държиш неадекватно, трябва да те сменят веднага! А какво ще кажеш, за това, че навсякъде в медиите пишат, че се извършват зловещи експерименти с българи от чужденци и чужди военни? Првъщате страната ни в нацистки концлагер - буквалмно! Спри експеримените,арестувайте престъпниците , които ги извършват или веднага се разкарай от властта!
85
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гаф след гаф. Киро гафа.
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
???с тия можем да гоним само определена корупция!!тоест не наши хора?
83
1
 
11
 
! Отговори
takwoz преди 2 години
просто *** не сме имали начело на държавата
82
2
 
8
 
! Отговори
мда преди 2 години
дреме ми за Харвардския измамник !
81
12
 
4
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 2 години
Представителите на измислени държави нямат място по такива снимки...
80
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човечеца е майстор на фалшификацията, не случайно заблуди плиткоумниците в бг и стане премиер!
79
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По престижно е на снимката да бъде сам с Блинкен. Това ще заблуди хората че Блинкен му оказва специално внимание само на него.
78
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто киро е пекан мошеник, не случайно лъжеца радев го назначи!
77
1
 
9
 
! Отговори
САЙТА АФЕРА преди 2 години
Ще попитаме и друго? Посещавал ли е Цветлин Йовчев последната половин година Дондуков 2 и ходил ли е в бялата стая със синергичния домакин?
76
3
 
6
 
! Отговори
Розови бузки преди 2 години
ще попитаме в прав текст кой има консултантски бизнес с Израел? И ще отговорим бивш вицепремиер, бивш вътрешен министър, бивш началник на кабинет на президент, бивш председател на ДАНС. Чакаме от Цветлин Йовчев да отрече или да потвърди консултирал ли е закупуването на софтуер от Израел, който да се използва в България?
75
2
 
7
 
! Отговори
ВЕЧНИЯ ....МИНИСТЪР преди 2 години
АФЕРА пита има ли сключен договор за доставка на софтуера Pegasus от една от специалните служби?! А, има ли договор между израелската фирма и друга регистрирана в България частна компания, която си сътрудничи с овладяното от Рашков ДАТО?!
74
4
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Кирил Петков - двойникът на комедианта Зеленски
73
2
 
5
 
! Отговори
ДАМА ДЖАНА преди 2 години
През юли месец 2021 г., когато скандалът се разрази в глобален мащаб, стана ясно, че израелската компания NSO Group е имала дейност и на територията на България чрез друго търговско дружество Съркълс България ЕООДФирмата се занимава с разработка на софтуер за частни, правителствени и неправителствени организации в областта на компютърните технологии и софтуер и телекомуникациите.