Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден

Кризата ще има сериозни отражения върху нашия икономически и социален живот
272
Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Санкциите срещу Русия са взети с консенсус днес на Съвета на ЕС. Те никак не са леки, техният ефект ще се усети с течение на времето и той ще бъде сериозен, но ние трябва да си даваме сметка, че тази криза, която възникна ще има сериозни отражения върху нашия икономически и социален живот. Това каза президентът Румен Радев на брифинг във Варшава след участието си в Срещата на високо равнище във формата Б9, цитиран от БТА. 

Още по темата

Краткосрочният ефект веднага го виждаме - скочиха отново цените на енергоносителите. Но нестабилността, в която се въвлече нашият регион, специално Украйна, но и всички покрай нея, ще има дългосрочни последици като проблеми за веригите на доставки, за въздушни, морски, енергийни трасета, като инвестиционен климат, каза президентът. Там където има несигурност, инвестициите отбягват такива зони, а ние сме въвлечени в такава зона, добави Радев.

Затова трябва да положим всички солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден и да се връщаме към мира, заяви държавният глава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
15
 
4
 
! Отговори
Руска партия ГЕРБ преди 2 години
Руската партия ГЕРБ отече в канавката. Натовския генерал Радев държи всичко под контрол. Успех, господин Радев! НАТО, ЕС и българите са зад Вас. Действайте със замах!
82
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стария Джо Байдън - Деменцията е много зле.............той е класи под Владимир Путин!!
81
7
 
1
 
! Отговори
Ужс преди 2 години
Руската партия ГЕРБ не се отрича от злините си - точно като вожда си Путин.
80
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинският президент на САЩ се казва Доналд Тръмп............стария Джо Байдън-Деменцията е само един узурпатор, спечелил изборите с манипулации и машинации............но удобен за елита, който управлява Америка!
79
10
 
0
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 2 години
Байдън удари ПЕТОРЕН червен картон на ОПГ ГЕРБ-ДПС.
78
9
 
1
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Байдън би шута на руската партия ГЕРБ. В политиката няма нищо случайно. ГЕРБ са зависими от Турция и Русия, поради което се наложи Байдън да им удари четворен червен картон. Ама як. Баце няма да управлява никога повече.. ама НИКОГА. Нещо неясно?
77
6
 
7
 
! Отговори
Важно преди 2 години
Всеки против войната е съучастник на терористите ... Видяха се кои са. Второ.: ЗАГУБИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ В ПРЕХОДА СА ДОСТИГНАЛИ 500МЛРД ЛВ ЗА 30 ГОДИНИ. ТОВА СА ПАРИ НА ВСЕКИ БЪЛГАРИн ОТКРАДНАТИ ОТ МАФИЯТА-ЗЛАТО, СЕЛСКО СТОПАНСТВО,УРАН,НЕИЗГОДНИ СДЕЛКИ,КУХИ ФИРМИ,ЕВРОФОНДОВЕ,КОНЦЕСИИ И ОБШЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ. ВНС ,референдум,ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО ПУТИН ОСВОБОДИТЕЛ.
76
8
 
1
 
! Отговори
Страшно за ГЕРБ преди 2 години
ГЕРБ сега трябва да ходят да се бият за Путин, защото американците ги мразят и те мразят американците. За това Баце Тиквата построи южен поток на Ердо. Защото е ***. Това трябва да се повтаря ПОСТОЯННО НАВСЯКЪДЕ, ДЕНОНОЩНО.
75
5
 
12
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Лидерите с топки наричат Путин агресор и убиец. Вашият "прецедент" говори за солидарност. Има ли мъже останали на територията ви?
74
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквах нутралитет или заклеймявате на американската пропаганда.Радев, и ти се оказа мишок и предател.Оставка
73
4
 
3
 
! Отговори
Тикво преди 2 години
Тикво, врътни един телефон на Вальо - за подкрепа. Ти си в канала, имаш нужда
72
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега вече могат да го питат Радев, не дали Крим е руски,а дали Украина е руска?
71
7
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Борисов се правеше на Путин - обикаляше с PR-и, слагаше си новинари, величаеше се, тероризираше протестиращи, заплашваше, а после си чистеше имиджа. Добре че му бихме шута с 300. В България не толерираме путинофилски изцепки. Сега и машата на Боко (копейкин) се пеняви. Време е да заминава в канавката тоя оръпляк. Не?
70
5
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
В понеделник като пропее първият петел всичко ще свърши-край на войната.
69
2
 
1
 
! Отговори
Смъртна Присуда преди 2 години
Радев е вдигнал дрона, монтирал е макаров и стреля троловете на ГЕРБ. За това с всеки изминал миг, троловете на Баце стават все по-малко.. Вече почти нема такива. Има само 5-6. И севда.
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
който има гълъби да си ги прибирарадеф е пуснал дрона и стреля наредмахнал е камерата дето снимаше чекмеджета и е сложил гаубицаи сваля де каквото свари
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, ти забърка тази каша в държавата!
66
11
 
16
 
! Отговори
Импийчмънт за Радев преди 2 години
Тоя се оказа долен предател, продажник и продвижник на американските интереси. НАТО вън! Предателите ВЪН!А, що се отнася до галопиращите цени на енергийните ресурси, това си е резултат от некадърната и иделогическа политика на ЕК и ЕС - да правим всичко на зло на Русия независимо от цената. В резултат сърбите плащат по 200 долара, а ние плащаме по 1000. Това е цената да бъдеш васал на империята. С една дума - англо-саксонска мафия, която те изнудва за "сигурност".
65
18
 
18
 
! Отговори
Поклон преди 2 години
Велик Радев. Спасителя на България. Аз вярвам само на този човек. Той слага ред в хаоса.
64
0
 
3
 
! Отговори
Радев бърза преди 2 години
Конфликта да приключи за да може пак да си прави сборища на Шипка. Страх го е да не му ги карантинират.