Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден

Кризата ще има сериозни отражения върху нашия икономически и социален живот
272
Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Санкциите срещу Русия са взети с консенсус днес на Съвета на ЕС. Те никак не са леки, техният ефект ще се усети с течение на времето и той ще бъде сериозен, но ние трябва да си даваме сметка, че тази криза, която възникна ще има сериозни отражения върху нашия икономически и социален живот. Това каза президентът Румен Радев на брифинг във Варшава след участието си в Срещата на високо равнище във формата Б9, цитиран от БТА. 

Още по темата

Краткосрочният ефект веднага го виждаме - скочиха отново цените на енергоносителите. Но нестабилността, в която се въвлече нашият регион, специално Украйна, но и всички покрай нея, ще има дългосрочни последици като проблеми за веригите на доставки, за въздушни, морски, енергийни трасета, като инвестиционен климат, каза президентът. Там където има несигурност, инвестициите отбягват такива зони, а ние сме въвлечени в такава зона, добави Радев.

Затова трябва да положим всички солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден и да се връщаме към мира, заяви държавният глава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дребни пари, голям р и голяма дума всеки може да извади. Само приказки и локуми разтяга Радев.
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна от "подсилване" е сега на това дередже.Нищо не е е проумял нашият първи държавник.
101
3
 
4
 
! Отговори
До "Г-н през преди 2 години
До Анонимен А ватките ги управлява 70-годишен, който с фалшификации на избори си осигури пожизнена власт. Възраст, деменции, вдетиняване - нормално. Но да не гледаме чуждите президенти сега, а да обърнем внимание на импо тентните слова на нашия. Изказва се като и.д. прес секретар на светия синод. Нали искахте президент-генерал заради евентуални "сложни ситуации". Обаче греда - кака Стана излезе ...на! Сложна ситуация има, а дженерал/прецедент, йок!
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските войски превзеха втория по големина град в Запорожка област тази нощПърво е бил стоварен морски десант, а след извършването на марш колоната е влязла в Мелитопол, посрещната от хора, накои от които развявали червени знамена
99
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диванната армия на Радев е огромна.
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абеее, генерал Радев, какво значи "солидарни усилия"? Да си пуснат лампички по сградите с цветовете на знамето на Украйна ли? Ами що не вземат да щракат с лапмичките през 1 минута или направо с фенерчето на телефона ще спрете войната??? Солидарни усилия вика... Пфффффффффф Дованната армия на Радев е огромна.
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 260 000 бесарабски българи има в Украйна. С тези хора какво се случва? България може ли да ги приеми? Когато ги приеме става ли обект на нападение, след като Путин каза, че ще атакува всички подкрепили Украйна?
96
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н президент, това не е конфликт, а добре обмислен и подготвен от САЩ повод за война. Американците си избраха един 78-годишен президент,който като човек в доста напреднала възраст ще изпълнява целите на тези,които искат да продължат да управляват света. Затова трябваше да си разчистят сметките със своите съперници Русия и Китай. Русия като по-слаба стана първата жертва. Няколкомесечни провокации в Черно море, военни бази във фронтовите и на 2-а линия държави и сетне чрез Зеленски капанът щракна
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекрасен повод да се оправдават с войната. Скоро радевистите като фалират България ще ви баламосват, че войната е причината. Искахте промяна- получихте инфлация.
94
0
 
5
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
До анонимен 164.Има готово дело за съд и то не едно.Още през 2015 е образувано наказателно преследване от руската следствена служба срещу тогавашният украински вътрешен министър Арсен Аваков и компанията му от подчинени за обстрел на жилищни райони в Донбас при които редовно умират цивилни - според Дойче Веле,цитирано от тв Европа,както и дела за масови гробове там,открити през 2021.Само чакат скоро да им доставят злосторниците.
93
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо още не е изгонена Митрофанова от България след срещата и с русофили. А Путин трябва да го изправят пред трибунала в Хага.
92
8
 
12
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Като чета новините скоро май ще ги приберат в кауша неонацистите изгорили 48 одесчани на 2 Май 2014 протестиращи срещу насилието в Донбас.След като преди часове е паднал тр.Херсон,а той е вратата към Одеса.А Путин няма да се спре нито пред санкции,нито от активиране на силите за бързо реагиране на НАТО,докато не стане на неговата кой каквото и да гълчи.
91
8
 
12
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Така е,но конфликтът ще приключи с изправянето на съд на 2 Май на неонацистите изгорили 48 одесчани и празнували като геройство тази дата под благосклонния поглед на полиция,прокуратура,Президентът Петро Порошенко и губеранаторът Саакашвили,САЩ,ЕС и извратени интелектуалци по света затворили си очите пред това зверство.
90
7
 
2
 
! Отговори
Приватизатор преди 2 години
Радев имаше мъжеството да ни предупреди за кибервойната, Докато бойко и кирчо слушаха нарядите си в правото да държим отговоени всички които следят чрез пегасус и сънбърд проксита антитерористи ограничавайки демокраричното право на свобода и личен живот закоснпирирайки освободителите според европейската харта . с помощта на русия ще ги задържим след като придобием достъп до захранващите хъбове.
89
6
 
10
 
! Отговори
izh преди 2 години
Май нещо не чух. Има ли агресия, има ли осъждане на диктатора? Просъветска фуражка на конци
88
7
 
6
 
! Отговори
СРАМ! преди 2 години
ГЕРБ-авия главнокомандващ щеше вече да си е обръснал гъ3ъ, да го е намазал с кремче, да е сложил едни кадифени прашки с цвят червен и да се е пуснал на пангара, да изкара някой лев. Плевньо същата история. Мъж-президент ни трябва. Не джендер.
87
13
 
6
 
! Отговори
Украински бежанци преди 2 години
Пълен цирк - повод за украинците да се разходят малко в ЕС. Нима има ***, които вярват, че украинец го е страх от руснак?? не - всичко се прави за забавление. 2 години ше се правим на жертви, колкото да обиколим Европата. хахахаха - цирк, както беше с Ковит-а. Слава богу, че бихме шута на ГЕРБ-еното ОПГ, защото щяха да направят нещата още по-зле. Кики и Рундьо бачкат, поне от куртоазия тука 2-3 месеца.
86
4
 
1
 
! Отговори
Сигурност преди 2 години
Путин чака да изЛезем от нато и да сложи ц400. Точно за 6 месеца е филма
85
10
 
2
 
! Отговори
Руски Мутри преди 2 години
Руските Мутри - партия ГЕРБ ще започнат да си отмъщават. Скоро ще започнат да убиват, ако Рашков не ги арестува всичките. Злобата им няма край.
84
6
 
3
 
! Отговори
Пагубна Злоба преди 2 години
Защо от ГЕРБ са толкова злобни, малки човеченца? Не мислят ли доброто за България?