Министър Заков: Ако има ядрена война, тя не може да бъде спечелена от никого

Няма военна мобилизация, няма и причина за това, категоричен е той
2 мар 2022 19:13, Анисия Иванова
288
Министър Заков: Ако има ядрена война, тя не може да бъде спечелена от никого
Снимка: БГНЕС

"Определението за случващото се в Украйна го даде и международната общност, не е нужно аз да го давам, но все пак - то категорично е война. А тя е вследствие на въоръжено нападение от страна на Руската федерация", така новият военен министър Драгомир Заков коментира ситуацията в Украйна.

На въпрос има ли риск от ядрена атака той отговори: "Иска ми се да няма. Има паритет в ядрените сили в света. Това означава, че ако има ядрена война, тя не може да бъде спечелена от никоя от страните и ще бъде безсмислена. Ядрените оръжия имат възпиращ елемент. Личното ми мнение е, че руският президент използва това като разменна монета и засилване на бъдеща преговорна позиция. Иска ми се да вярвам, че няма други намерения, тъй като ядрена война не би могла да бъде спечелена от когото и да било".

Още по темата

Заков за пореден път подчерта, че изпращането на повиквателни няма нищо общо със ситуацията в Украйна.

"Категорично няма военна мобилизация, няма и причина за това. Става дума за съвсем стандартна процедура, която се случва два пъти годишно и се планира предварително", обясни министърът в интервю пред Нова тв.

"Война може да се води по много начини, включително и с невоенни средства, например - в киберпространството", допълни Заков.

Той заяви, че не изключва възможността първоначално предложения за наследник на Стефан Янев - Тодор Тагарев, да започне да се присъедини към екипа на Министерството на отбраната.

"Стефан Янев не го познавам от сега. Работили сме с него дълги години - бях посланик в НАТО, а той беше министър. Имаше много колегиално предаване, със съответната информация", подчерта Заков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
3
 
14
 
! Отговори
Ми5 преди 2 години
Зако тирове разкарват танкове в посока Бургас и Русе??? Киро ще се спаси, но ние и нашите деца - за къде сме?!?! И.д.и.оти безумни!!!!!!!
177
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се съберат десет тона водка и да се пратят на руските войски в Украйна - ще забравят веднага за какво са там , къде са и какво искат , та дори и кои са :) .....само така може да бъде победен Путин, мисля
176
3
 
13
 
! Отговори
Долу НАТО преди 2 години
Тоя предател да се маха веднага. Позор за България!
175
1
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Опасността от трета световна война нарасна рязко. Айнщайн е казал: Каква ще бъде третата световна война - не зная. Но четвъртата ще се води с тояги и стрели!
174
3
 
17
 
! Отговори
, преди 2 години
На Кирчо и компания не им пука защото тяхното вкъщи е САЩ !!!
173
15
 
1
 
! Отговори
Анти Роб преди 2 години
До Анонимен 213 --- Че какво толкова е станало на 3 март освен подписването на договор в Сан Стефано, в който участват ДВЕ държави - Русия и Турция. За какво освобождение може да се говори, когато това е пълно поражение за българската независимост и държавност, с други думи - ново робство, но северовасточно.
172
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
chestit national praznik bulgarcheta! niama sa plashite ot voini. vie predi voinite she sa izedete edin drug, a posledniat she umre ot preiajdane.
171
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3март е история и няма нищо общо със сегашната ситуация!!! Срам и позор за България, ако не прави разлика!!!
170
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може може другарю Заков. Затова ли те докараха да ни обясняваш едновремешни работи от преди 30-40 години?
169
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя да каже има ли и друго гражданство че май много станаха в това правителство
168
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малка България можеше да изигра огромна политическа роля в този конфликт. Поради вековната свързаност на народите ни щяхме да сме перфекният посредник при преговорите и успокояването на обстановката
167
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре е национален празник. Спрете с черната хроника и говорете за патриотизъм и памета на загиналите за Освобождението на България. Нужно ни е повдигане на *** на народа, а не обезличаване на българското самосъзнание за да има кой да ни брани при евентуален конфликт.
166
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само преди минути Чавушоглу опроверга твърдението, че ще затварят Босфора. Допълни, че държат на неутралитет защото имат добри търговски отношения и с Русия и с Украйна. И затова ще предложат и своето посредничество за уреждане на взаимоотношенията след затихване на конфликта. Те са хитреци, не са аматьори като харварТци, Гербери и Дай България. Знаят какви са интересите им.
165
5
 
3
 
! Отговори
Рашко преди 2 години
До ОПАТака е пич, избият ли американските агенти и вие, руските агенти също си заминавате.
164
21
 
5
 
! Отговори
До Ицо преди 2 години
Щото Путин не смее да направи нищо. Блъфира, а Западът се връзва на блъфовете. НАТО трябва да удари Кремъл и да изкара диктатора със сила.
163
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 205: Няма да си чернокож от радиацията може да станеш и син.А ако ти окапят косата и зъбите ще станеш още по готин.Всички беззъби мацки ще ти се лепят.Ще заприличаш на Йода от междузвездни войни.
162
4
 
16
 
! Отговори
Новорусия преди 2 години
Именно. Ядрено оръжие в ръцете на диктатор и военнопрестъпник, ч.и.фу.т.ски клоун, заплашващ Русия с унищожение няма да бъде допуснато, независимо от опитите на запада това да се случи. Пълно обезоръжаване, съд за оцелелите нацисти и неутрална Окраина е гарант за световният мир. Това е целта на операцията по изрязване на туморите в Окраина...Безценно
161
12
 
1
 
! Отговори
XXXXL преди 2 години
Като останем само чернокожи, всички останали, които сте бели, жълти, араби и латиноси, ще ни бъдете роби. Ние ви превъзхождаме и физически и еволюционно, пък и жените ви мечтаят да са с такива надарени като нас. Only black lives matter.
160
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня алцхаймера дали помни че никой не може да я спечели. А и да помни, дали му пука
159
1
 
4
 
! Отговори
Мътна вода преди 2 години
Лелее кво идеално време за далаверки е сега ,нокой не знае къде се намира от новите балъци,Нинова ще им покаже как се праи ...