Йорданов: Прокуратурата замита пореден случай

В момента имаме прокуратура, която е като военна организация, смята той
Обновена: 19 мар 2022 10:25 | 19 мар 2022 10:00, Александър Попов
169
Йорданов: Прокуратурата замита пореден случай
Снимка: БГНЕС

Сценаристът на Слави и депутат от "Има такъв народ" Тошко Йорданов коментира събитията около ареста на бившия премиер Бойко Борисов и снощното му освобождаване.

"Ако всички материали бяха стоварени по американскта правораздавателнаа система на 12 български граждани, които да преценят кой е виновен - със сигурност нямаше да се каже, че няма доказателства. За пореден път прокуратурата замита някакъв случай. Много отдавна прокуратурата трябваше да се задейства по този въпрос. Подобен е случаят за "Осемте джуджета". Такива неща се случват и то с участието на българската прокуратура", заяви пред Нова тв Тошко Йорданов.

В една цяла правораздавателна система, в която има право да решава дали да се задейства или не - в единия случай може да има натиск върху съответен гражданин, а в друг - прикриване на престъпление. Затова са крайно наложителни промените в тази част, трябва ни независим орган, какъвто ние нямаме, коментира още Йорданов..

По думите на Йорданов обществото няма доверие в институцията.

"В момента имаме прокуратура, която е като военна организация, с един човек най-отгоре, заяви Йорданов и допълни, че самата прокуратура така е структурирана, че главният прокурор може да спре всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
16
 
! Отговори
еее преди 2 години
Тоще не разбра ли че - за политик не ставаш сине - никой не те отразява върни се към това което можеш да правиш най добре тоше тоше с всяко изказвне падаш по надолу
79
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ,че поне имаме прокуратура ,която спазва закона и конституцията
78
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тц тц тц , какъв красив ум. Ако не бяха го изплескали тук, съвсем го бяхме забравили.
77
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете я тази ,корумпирана май муна
76
1
 
26
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
А Славчо кога ще си подаде имотната декларация? Алчни човечета сте долни!
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ние учените винаги сме настроени скептично. Не вярваме в нищо, за което липсват истински доказателства." Проф. Сара Сигър, астроном и планетарен учен. Изказването е по повод поредицата "Извънземни от древността".
74
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рошко не взема да се подстриже, държава ще ми оправя!!!
73
1
 
19
 
! Отговори
Тошко преди 2 години
Много прибързано започна да говори от името на американската правораздавателна система. Там има много казуси които могат да бъдат дадени за сравнение и тогава ще се разбере, че това което господин Йорданов твърди не е точно така. Точно така е обаче твърдението, че независимостта на прокуратурата, за която той говори, всъщност ще бъде независимост за олигархията и мафията, които извършиха геноцид в прехода и които последните години бяха подложени на атаки !
72
1
 
19
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Тоше много сте зле и скоро народа ще ви изрита всички видяха колко струвате на нови избори вие и пп ще сте при - вмро
71
2
 
20
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Тошко африкански кога взе да разбираш от право? Личи си чия партия сте и кой олигарх защитавате , дето ви осигурява парите! А ако е чист като сълза Черепа защо не се яви в съда да оправдае обвиненията срещу него , а се крие в Дубай при олигарси като него и приема пратеници на просто Киро да обсъдят задържането на Борисов и свалянето на Гешев?
70
1
 
28
 
! Отговори
Коя точно преди 2 години
Коя точно Европейската или Българската? Защото в началото Румънските медии, както и Кирчо внушаваха, че ареста въз основа на Европейската прокуратура и операцията е лично разпоредена от главният европейски прокурор! Нима обвинявате г-жа Кьовеши?
69
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този *** на снимката и Ицо хазарта ги е страх много да не падне правителството, защото никога повече няма да са депутати. Естествено че от 4ната коалиция ще защитават харвардският мошеник Просто Киро.
68
1
 
20
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Май некои другаре не разбраха,че не сме 44година и не командва Вишински на територията на България?!Може ражков да се мисли за такъв,но скоро ще му дръпнат връвта,а като му дойде и на него времето,няма да има прошка за из,род който самият е най голямото корумпе на прехода измежду чиновниците,а се тирка да се прави на борец с корупцията!Ще видим когато напълно закономерно мечката заиграе в дворът му и съвсем основателно го повлекат в 12 на обяд към полицията да пише ИМЕНУВАМ СЕ!!мРЪСНИ КОМ,УНЕГИ
67
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я СЕ МАХАЙ С ТЕЯ ГЛУПОСТИ!!! ПРОКУРАТУРАТА КАЗА ЛИ ПУБЛИЧНО ЧЕ ВОДИ ВОЙНА СРЕЩУ ПРЕСТЪПНИ КЛАНОВЕ ,БОЖКОВЦИ И ВСЯКАКВИ??? КАЗА ЛИ ПУБЛИЧНО ЧЕ ЦЕЛТА Е ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА ДЪРЖАВАТА? КАЗА! КАКВО СТАНА ЮРНАХТЕ СЕ ВСИЧКИ ДА СВАЛЯТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО МАКАР ,ЧЕ БЯХТЕ ПРЕДУПРЕДЕНИ ! ЕТО - РЕЗУЛТАТА ДНЕС!ВИДЯ СЕ ,ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА СЕ БОРИ ,А НЯКАК СИ ВСИЧКИ ВЗЕХА НЕЧУВАНО ДА РЕВАТ СРЕЩУ ТОВА!КОЙ ПОДКРЕПЯТЕ ВИЕ ОНЕЗИ ,КОИТО ОГРАБИХА ЗАВОДИТЕ,ОНЕЗИ КОИТО СА УКРИВАЛИ ДАНЪЦИ С ГОДИНИ,ПРАНЕ НА ПАРИ! ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ Е ВИНОВНА? ГОДИНА ПО- КЪСНО СТАВА ЯСНО ,ЧЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ПРОМИХА МОЗЪЦИТЕ НА ХОРАТА И ПРОДЪЛ
66
2
 
20
 
! Отговори
абе чалгакюпек преди 2 години
теб трябва да заметат при бай СТАВРИ,и вземи се измий малко че вониш на пор(не че не си такъв)
65
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До64.Имате грешка.Глав.Прокурора може,чрез процдурни административни"хватки"да го"захвърли"(накаже)някъде и дори да го лиши от правата му на Прокурор,като го принуди да напусне прокуратурата и дори да се самоубие.(Самоубийствата на Прокурорите Джамбов,Миков..)
64
1
 
13
 
! Отговори
о джей преди 2 години
ами те 12 граждани оправдаха и О ДЖЕЙ след като уби с чук жена си и гаджето и , много глупаво това момче и му личи че доводите му са събрани на маса под звуците на чалгата в компанията на балетистки ... мислих си че не може да се изпростее повече но парламента разбива теории на вселенската простотия
63
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже няма доказателства, щял да събере 12 или не знам колко броя заседатели и да видиш как щели да осъдят по американската система. Всъщност иска народен съд.
62
21
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ББ е дискредитиран тотално. Никога повече няма да на власт, той и кликата му от ***. Никой от ЕП, никой от ЕНП, никой не излезе да го защити. Бедните му кучета лаяха, но в очите им имаше паника и страх. ГЕРБ е срам за държавата. Пщ
61
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте претопляли една и съща манджа!!!Тва с Бойко вече се изтърка!!!Айде оставка гном мръсен!!!