Международни компании готвят огромна инвестиция в България

Премиерът Кирил Петков обяви, че има меморандум за разбирателство
23 мар 2022 16:23, Росен Стойчев
187
Международни компании готвят огромна инвестиция в България
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков обяви, че два международни консорциума планират да инвестират един милиард долара в България, съобщи БНР.

Идеите са за инвестиции в производство на чиста енергия и алтернативни енергийни доставки. Компаниите са от САЩ и Великобритания.
 
Министерство на енергетиката и инвеститорите подписаха меморандум за разбирателство. Премират Кирил Петкова коментира:
 
"В самото писмо за намерение беше ясно отбелязано: английски и американски инвеститори. Те са ограничени и ясно рестректирани от закона на Америка срещу корупция, така че ето какво означава когато почнем да изчистваме нашата страна, с нулева толерантност към корупцията, големи инвеститори с над един милиард долара готови да инвестират и да дадат в нашата страна".
 
От своя страна министърът на енергетиката Александър Николов заяви, че подписването на меморандума идва и след посещението на българска делегация в Съединените американски щати и срещите със стратегически партньори на страната ни, които са потърсили правителството:
 
"Когато обаче на няколко стотин километра съществува и се води война и въпреки този риск, правителството успява да привлече инвеститор, мисля, че това вече е ясна референция за начина, по който изглежда държавата ни в момента на ниво администрация и управление".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събирай си чукалата и да те няма докато си още цял, такива като теб са безполезни и вредни за българското общество. За поста премиер има по-достойни хора. Ти си най-обикновен прислужник.
149
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, какво стана със завода за електрически коли, с "втория"мост над Дунав, и с още много други обещания? Кире, Кире взимай си Линда с "евтините" козунаци и поемайте към Канада, че май настъпихте котката по опашката.
148
1
 
16
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
КИРО Оставка Киро Оставка Киро Оставка и кажи на Божков че си се провалил ОСТАВКА НА ПОДМЯНАТА РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ВАС
147
0
 
15
 
! Отговори
кмето преди 2 години
Много хубава снимка са му сложили. Прилича на изтърван от дом за хора със специални потребности ;)
146
3
 
17
 
! Отговори
Daskala преди 2 години
Що не кажете просто на "простия" народ, че ще вдигате цените на тока.
145
2
 
14
 
! Отговори
Нина преди 2 години
Абе еййййй не 1 а 2 консорциум викаш а?! Абе еййййй ,викаш ,че изглеждаме прекрасно пред външните инвеститори?!Абе еййй, ти на кой сват си и какво ти се привижда
144
1
 
18
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Признавам го ! Най големия Пинокио!
143
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е поредната измама, щом става дума за енергетика, ще ни се натресат някакви мошеници, токът ще скочи заради техните печалби и ще гледаме как ни ограбват. Оставка още от сега за киро мошеника.
142
3
 
3
 
! Отговори
Дедо Морз преди 2 години
Що чуват ушите ми. Пак звонкови, но произнесени от артикулационни инвалиди. Вече 30 и отгоре годинки. Че като ги заизчисляват математиците от НОИ. Минавам на модулирана телеграфия, като SOS на 500 ...---... За упраници и богаташи и милионери при необходимост на моя отговорност излъчвам XXX "Тететата" остават за баламите-да внимават-урагани, плаващи мини и др. под.
141
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номер едно си Г-н Петков,герберите нека се късат по-шевовете.Очакваме втора серия на арестите,приготвил съм фойервергите.ще има голяма заря.С Вас сме не могат да ни изплащат.
140
1
 
2
 
! Отговори
Iordan Ivanov GEOLOG преди 2 години
warnings about terror with GREEN DEAL !!!ХИпотезата за ПАрниковия ЕФЕКТ НЕ СЕ ПОТВЪРДИ>> Централите на Въглища и МАЗУТ НЕ СА АНТИ КЛИМАТИЧНИ ОРЪЖИЯ !!!ОПАСНИ ТЕЖКО УВРЕЖДАЩИ КЛИМАТА СА ФОТОВОЛТАИЧНИТЕ ЦЕНТРАЛИ !!!!Предизвикват претопляне на долните слоеве на атмосферния океан РИСК за срив на НООСФЕРИЧНАТА ОХРАНА> РИСК ОТ ПОДПАЛВАНЕ НА АТМОСФЕРНИЯ ОКЕАН>> ИМА КАФЯВО ГНИЕНЕ на Атмосферния океан на Германия и КИТАЙ заради фотоволтаични скенери..
139
2
 
21
 
! Отговори
А Киро преди 2 години
толкова много инвестиции докара в България и ние толкова много забогатяхме,че вече се чудим как да изхарчим излишните си пари. Този кого лъже пак.
138
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако са от тия Международни компании дето са в Украйна по -добре да си стоят в Украйна!
137
0
 
19
 
! Отговори
Snorky преди 2 години
Кирето се спука да лъже цяла година и всеки път ставаме свидетели на поговорката "На лъжата краката са къси".
136
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Енергийни компании означава "грабеж". България със сигурност е поела такива гаранции за изкупуване на енергията на каквато цена й определят, че ще им платим цялата инвестиция и всички печалби, които си пожелаят от нашия джоб. Обзалагам се, че ще ни облъчват с пропагандни общи приказки и детайлите по ограбването ще разберем чак когато почнат да текат нашите пари към тези инвеститори и няма връщане назад. Тази игра вече сме я играли - мариците - изтекоха 14 млрд.
135
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо и кокорчо станаха кокорчо и кокорчо. Вече приличат на братя.
134
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 146 - бъркаш името - истинското е партия "Продължаваме пропадането"
133
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Международни компании готвят огромна инвестиция в България" - тая песен я слушаме 30 години, но най-големият инвеститор се оказаха българските емигранти, които пращаха пари насам
132
1
 
8
 
! Отговори
Овнешка глава преди 2 години
На тук пишещите кравари. Утре като свърши тока в бг, щото ядреното гориво знаете откъде е, как ще си заредиш устройството да пишеш простотии по форумите, бе оууу, .... прозда!
131
0
 
12
 
! Отговори
Му ха ха преди 2 години
Скоро и марсианците с инвестицииТея глупости сме ги слушали прес -90 те кога пак нямаше как да си купим нищо , никой не кьлве вече на гола кука