Международни компании готвят огромна инвестиция в България

Премиерът Кирил Петков обяви, че има меморандум за разбирателство
23 мар 2022 16:23, Росен Стойчев
187
Международни компании готвят огромна инвестиция в България
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков обяви, че два международни консорциума планират да инвестират един милиард долара в България, съобщи БНР.

Идеите са за инвестиции в производство на чиста енергия и алтернативни енергийни доставки. Компаниите са от САЩ и Великобритания.
 
Министерство на енергетиката и инвеститорите подписаха меморандум за разбирателство. Премират Кирил Петкова коментира:
 
"В самото писмо за намерение беше ясно отбелязано: английски и американски инвеститори. Те са ограничени и ясно рестректирани от закона на Америка срещу корупция, така че ето какво означава когато почнем да изчистваме нашата страна, с нулева толерантност към корупцията, големи инвеститори с над един милиард долара готови да инвестират и да дадат в нашата страна".
 
От своя страна министърът на енергетиката Александър Николов заяви, че подписването на меморандума идва и след посещението на българска делегация в Съединените американски щати и срещите със стратегически партньори на страната ни, които са потърсили правителството:
 
"Когато обаче на няколко стотин километра съществува и се води война и въпреки този риск, правителството успява да привлече инвеститор, мисля, че това вече е ясна референция за начина, по който изглежда държавата ни в момента на ниво администрация и управление".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България се креп единствено на западните инвестиции . София е пълно с американски софтуерни фирми . Пловдив, пазарджик и тнт е пълно със западни машиноистроителни завиди .
109
1
 
10
 
! Отговори
Инвестора преди 2 години
Вашата инвестиция може да я построите до завода на Бойко за автомобили Фолксваген и той беше за един милиард.
108
0
 
20
 
! Отговори
ха-ха-хи...Уу бреее преди 2 години
Като ония завод за електроавтомобили...
107
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи пак ивестиции в енергия за да държат кранчето . Национални предатели !
106
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Три месаца нищо освен зелени сертификати ,и украйнци оставки
105
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва максимално тясно обвързване на България със запада ! И нищо общо със сибирската империйка на злото джудже ! Да се закрие веднага сибирското посолство !
104
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не би да готвят още златни концесии? Голямо грабене ще падне... На български ресурси. И всичко ще се изнесе и по живо по здраво... А за нас екологичната катастрофа и разруха...
103
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разбирайте го като Американси и Английски фирми заробват Бг и ще ни вземат всичко за жълти стотинки. Българина па ще го ду ха, както е било винаги. какви инвестиции какви 5 лева. Кънчоу стига лъга народа
102
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да приемем рублата, вместо еврото. Предложение на Копейкин.
101
0
 
21
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Каза и носа му стана една педя дълъг!
100
0
 
21
 
! Отговори
до куролативния преди 2 години
Кире, а какво стана с електричките? Ами с тунелите и мостовете? Дори четох, че си поканил Гугъл да "си играят в пясъчника-България"? Ама, защо ли не ти вЕрвам???? Куире, управлението на държавата не е само крадене, лъжени и ровене в Гуглето. Не може безкрайно всеки понеделник да теглите заем от 500 милиона, а през 3 месеца по 9 милиарда, които безпроблемно да крадете, а всеки петък да арестувате неудобни за курулацията и педерацията... Проклет да си, до 9 коляно!
99
0
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Някога и човекът от Мадрид дойде ,хвалейки се че има много бизнес контакти по цял свят....Е,видяхме ги в действие,втора серия не ни про.бутвайте.
98
1
 
13
 
! Отговори
Цецо преди 2 години
Май ще копаме шистов газ в Добруджа
97
7
 
0
 
! Отговори
Диамантено цвете преди 2 години
Аз съм дар от БОГ ТАНГРА за вас ! Издигнете ме да стана цар на България ! Няма да съжалявате ! Няма да викам и няма да бъда лош ! Нека да бъдем реалисти и научно доказани специалисти ! Не вярвайте на хората, които искат аз да бъда имитиран, но и убит или осакатен !
96
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рублата излезе на международния пазар. Доларът пада, рублата се вдига. Неприятелските страни ще плащаме в рубли. Рублата ще стане по-скъпа от злато. Рублата е обезпечена с газ и петрол.
95
5
 
1
 
! Отговори
Фейсклоаката преди 2 години
За подобни коментари като тези по долу свинете от ФЕЙКбурК ме блокираха, ДАГИСЕРАВГЪЗЪ, а тук било мястото където мога да се изцвъкам без задръжки... Да ви имам свободата на словото
94
12
 
3
 
! Отговори
д преди 2 години
дай на българина да плюе..това умее най-добре...никакви аргументи, просто плюене..срамно е че сте уж възрастни хора тук...
93
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търсим рубли да си платим газа. Купуваме рубли с долари и евро. Купуваме ги от руските банки и плащаме на същите банки в рубли. Колко рубли е един кубик газ?
92
2
 
10
 
! Отговори
Дивак преди 2 години
Докато се наканят с тези инвестиции, да не се окажем част от друг геополитически съюз само.
91
1
 
27
 
! Отговори
За неразбралите преди 2 години
Огромна инвестиция = огромна далавера.