Възможно е днес да обявят руския посланик Митрофанова за персона нон грата

Асен Василев потвърди, че се очаква позиция на правителството
Обновена: 6 апр 2022 14:32 | 6 апр 2022 14:10, Елка Василева
969
Възможно е днес да обявят руския посланик Митрофанова за персона нон грата
Снимка: архив, БГНЕС

Възможно е до края на деня правителството да излезе с обща позиция. Това заяви на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Асен Василев, коментирайки искането на "Демократична България" руският посланик у нас Елеонора Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата.

Още по темата
"Такава позиция на правителството се обсъжда", потвърди Василев.

Според "Демократична България", която е един от коалиционните партньори в управлението, поведението на руския посланик у нас е в разрез с Виенската конвенция за дипломатическите отношения и уронва достойнството на България.

Преди седмици пред руската телевизия "Россия 24" посланик Митрофанова заяви, че българският народ не подкрепя реториката и действията на българското правителство, насочени срещу страната й, припомня БТА.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


969
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
742
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нЕ, не Е ВЪЗМОЖНО, И никога НЯМА да е възможно нещо, което да представи България в положителна светлина пред света, докато на власт е наш мОн-чжоу десин-путлерясов - ние сме НИКОЙ, скътан под ботуша на озверявалото азиатско джудже.
741
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След една година мУн-Чжоу абсолютна монархия, има ли нещо в държавата, което да не ХАОС?
740
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такава инфлация НЕ сме виждали от ЖанВиденово време, ама нищо де - нали мОн-Чжоу уж "изчегърта" Боко. Мизерувайте и студувайте си на воля, важното е, че угодихме на шепа ком..уно..идни ид..и...оти и цял свят за нищо ни няма - винаги е било така при комунизма. Да живее мОн-Чжоу коМУНЬОто за да измрем НИЕ, ураааа!
739
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо трябва да му се връзваме на кокорчото? и с какво са ни виновни разни лорерчета, гюровци и простокировци, след като ПЪРВОПРИЧИНАТА на целия ХАОС и МИЗЕРИЯ е мОн-Чжоу, "избран" машинно след ПРЕВРАТА, осъществен с парите на наши и съветски МУТРИ?
738
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокорчо ЛЪЖЕ както винаги, разбира се - нито днес, нито когато и да е мОнчо и мОнчовчетата му ще предприемат нещо, което ***...ьо не одобрява. Наш мОн...чжоу е широко РАЗКРАЧЕН послушко между два океана, добре че никой никъде НЕ го слуша и го НЯМА за човек - ами КОМ...УН...ИСТ, какво да го правиш - кой изобщо ще се занимава с динозаври, които загробват народа си в името на собственото си пъчене заради "одобрението" на лични и псевдо-партийни м...ви?
737
3
 
0
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
Изгонването на посланик е стъпка към скъсване на дипломатическите отношения, а следващата стъпка е скъсване на икономическите отношения. Трябваме да помислят управляващите с каква цел вървят в тая посока и готови ли са да приемат резултатите от едно спиранена доставките на руска газ за България например.
736
3
 
0
 
! Отговори
Митрофанова каза преди 2 години
"Българският народ не подкрепя антируските реторика и политика на правителството в София В знак на подкрепа ние получаваме телефонни обаждания и писма по обикновената и електронните пощи от множество български граждани и това показва, че гражданите на тази страна като цяло не подкрепят антируските политика и реторика на властите в България". Точно така е. Но на нашите политици не им е приятно да им кажат, че са слуги на чужди интереси.
735
1
 
4
 
! Отговори
Ай сифон преди 2 години
Мутрофанката да си събира Чамаданите и да се изстрелва със скороста на хиперзвукова Руска ракета към Сибир
734
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Митрофанова '' ........................ Какво иска всъщност Русия от България ? Русия иска - смяна на правителството избрано от народа с назначено от Кремъл марионетно правителство, назначаване от Кремъл на кървав, крадлив елит ... а който не е доволен - както оня ден в Мариупол, разгонване на недоволните с шокови гранати и истински куршуми. Ето за това се борят Възраждане и Атака, добре е да го помните!
733
4
 
3
 
! Отговори
всички преди 2 години
които лаете срещу Русия , с малки изключения , живеете на запад и не ви пука за българите в България. Познавам такива , които казват ," мразя България и българите " , но живее с партньор българин и тя българката така му е стъпила на врата , че той е съгласен с всичко , което тя в голямата си омраза към българите / защо ли ? / бълва . Съжалявам го тоя българин . Дано да прогледне .
732
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
За мен Елеонора / красиво име, не като Мустафа / Митрофанова е една достойна и приятна жена и благородна , щом още не е осъдила оня *** , който я наруга и обиди, като последния нехранимайко без грам възпитание . Позор за " българските политици " от партия с един файтон членове, пардон за членовете .
731
0
 
2
 
! Отговори
До " оПетков&qu преди 2 години
Откъде пишеш бе опетков ? От Германия ли полайваш , че наричаш българите в България неграмотна , *** , мързелива тълпа . Това че живееш в Германия и си получил някакво образование, не означава, че си станал много грамотен и особено в геополитическите процеси. За теб най-приляга българската пословица - " Пази Боже сляпо да прогледне". Ти си станал по католик и от папата . Купи си колурий безплатно и намажи очите си за да виждаш ясно . А не като папагал да мразиш когото ти посочат от " талавизор
730
1
 
3
 
! Отговори
до читател 776 преди 2 години
включително и бомбардировките 1944 година на големи градове в България и столицата ни , нали 776 ? Отговор от зомбита не чакам .
729
1
 
2
 
! Отговори
до 127 " вън... преди 2 години
Прав си , не сме губерния , а горда колония .
728
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А митрофана още ли е в България?
727
6
 
10
 
! Отговори
Златка преди 2 години
Хайде махайте я! Писна ни от тази русская колхозничка, да си ходи в русската тайга и да взема и кака ви корнелия
726
3
 
4
 
! Отговори
X преди 2 години
До Малко за политикаПълни глупусти дрънкаш. Няма неизбежна война. А сега като влизе и Финландия в НАТО, Русия какво ще направи?
725
3
 
5
 
! Отговори
фен(бивш) преди 2 години
Още от 1878г,РАШКИТЕ,НИ РАБОТЯТ,БЕЗ ***,А ИМА ***,ОЩЕ ВЛЮБЕНИ,В ТЯХ.
724
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 773 Ха-ха! Разбира се за теб по-добре Наталия Кобилкина!
723
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Питайте я От Византия.