Атанас Зафиров: Скоро няма да има избори

Депутатът се надява на подкрепа за промените
Обновена: 13 апр 2022 13:44 | 13 апр 2022 13:44, Росен Стойчев
51
Атанас Зафиров: Скоро няма да има избори
Снимка: БГНЕС

"БСП продължава да смята, че старт на преговорите може да бъде даден, когато РСМ изпълни всички изисквания спрямо двустранния договор, спре езика срещу българите и гарантира конституционно правата на българите в Северна Македония. Това са неща, които на този етап не се случват". Това заяви пред БНТ Атанас Зафиров - депутат от ПГ на "БСП за България"

"БСП за България" няма да подкрепи нито една от двете кандидатури за управител на БНБ. Не заради качествата на кандидатите, а заради подхода, който беше избран. Беше нужно доста по-сериозен дебат по темата и по-сериозно коалиционно съгласие, допълни Атанас Зафиров Той се надява до петък, когато е гласуването, партньорите им да преосмислят позицията и преговорите по темата да започнат отначало.

Това е изключително важен пост - гуверньор на БНБ и не бива да позволяваме той да бъде решаван чрез някакви ситуационни гласувания в НС, каза Зафиров.

Още по темата
Прекалено много въпроси стоят пред българското общество да си позволи коалицията, а се отива на нови избори, допълни той и заяви, че коалицията е стабилна.

За внесените от БСП промени в Изборния кодекс Зафиров каза, че щом ги внасят сега, означава, че скоро няма да има избори.

"Смятаме, че най-близкият хоризонт за избори, това са местните избори. Има достатъчно време, в което в един спокоен, диалогичен тон да обсъдим тези промени, които предлагаме и че ще получим подкрепа", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
7
 
! Отговори
дедо преди 2 години
Просто капитализма така е устроен-да те дупят докато си жив, а след това идва хубавото и почивката!
16
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И бат бойко форумните тр0лове все го плашеха с избори и все не ставаше.
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бачкатор При Жан Виденов за колко се навеждаше?
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде се крие жалкият фигурант с вдигнат юмрук който ни натресе тези харвардски мошеници с манипулиране на машините на изборите.
13
3
 
3
 
! Отговори
бачкатор преди 2 години
Ако ще и Гуджо вече да дойде,ние сме продадени и купени отдавна. Остава ни само слушам,изпълнявам и се навеждам за жълти стинки!
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВАТА ШАЙКА ГРАБИ НАРОДА ТАКА КАКТО ТУРЧИН НЕ ГО Е ГРАБИЛ
11
15
 
1
 
! Отговори
ПП Правителство Ще преди 2 години
Пребъде!
10
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Без име Ти ли си суверена та знаеш? Суверена иска стабилност. Не избори на 3 месеца.
9
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой от управляващата коалиция няма интерес от разтурването и, защото на следващи избори ще има по-нисък резултат. Ще стискат до последно. ГЕРБ се опитват да клатят за да се върнат на власт, ама са толкова компроментирани, че никой не им обръща внимание. Копейкин пък е прекалено малък с революциите от по 150 човека. Така че пригответе се още 3.5 години да тролите срещу киро.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бсп както винаги фалираха страната и лъжат че всичко е наред
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще има, ще има!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството ще падне съвсем скоро, защото още не са започнали истинските разпри за Северна Македония и военната помощ за Украйна
5
1
 
17
 
! Отговори
Без име преди 2 години
Ще има избори , колкото и да не ти се иска , защото не зависи от теб , а от " суверена", а той е недоволен от вас.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само за 4 месеца управление на ПП, изчезнаха над 15,5 милиарда лева. Пари, които всеки от нас, като добросъвестен данъкоплатец е отделял от семейния бюджет, лишил е близките си от тях, за да спази закона и да плати данъците си.По данни на БНБ, ПП са изхарчили 5 милиарда от фискалния резерв, като фокусници изпариха 9 милиарда без никакво обяснение в края на декември, и изтеглиха 1.5 милиарда нов заем от началото на 2022 г.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една от големите лъжи на Кирчовците е гръмко заявената нулева толеранция към корупцията. По-корумпирана и по-бедна България не е била от 90-те.В ПП - Пълен провал, крадат и със задните си части. С тия части някои от тях правят и други неща, но това е друга тема.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъжно, страшно, брутално и грозно. Това е положението в България. Една коалиция като стадо скакалци опосква всичко. Няма мярка, няма срам. Теглят заеми, нулират резерва, цените полудяват и продължават да растат. Напълниха администрацията с роднини, произвеждат скандал след скандал, корупцията процъфтява и то в редиците на борците за нулева корупция, ще се изтрепят за поста на шеф на БНБ, а им предстоят още доста такива решения".
1
0
 
14
 
! Отговори
4-на Ламя преди 2 години
е Жадна за Власт и Гладна за Пари! Я го вижте господина на снимката - такова Телосложение да не мислите, че се поддържа с работата и заплатата на обикновен българин?! Ламята иска да *** с 4-ти си гърла и затова продаде и род и родина - избори няма да има 4ри години, а протестиращи - ако има - ще бъдат бити и арестувани!!