Първан Симеонов: ГЕРБ и "Възраждане" нямат интерес от избори сега

Двете партии имали интерес да изчакат "тестото да втаса"
Обновена: 15 апр 2022 11:38 | 15 апр 2022 11:15, Александър Попов
55
Първан Симеонов: ГЕРБ и "Възраждане" нямат интерес от избори сега
Снимка: БГНЕС

Нито "Възраждане", нито ГЕРБ имат интерес правителството да пада сега, веднага, категоричен е политологът Първан Симеонов, директор на "Галъп интернешънъл болкан". По думите му двете партии имат интерес още известно време "да поддържат този злорад тон" към коалицията, за да продължи ерозията на доверието в управляващите, защото такъв е неумолимият закон на социологията.

"Каквото и да говорят, те си представят предсрочни избори малко по-нататък. И двете партии по-скоро биха чакали. ГЕРБ биха чакали спадове на ПП и другите управленски формации, защото ръст на ГЕРБ трудно може да се случи. "Възраждане" чака да продължи техният ръст, защото един от парадоксите на военновременната ситуация в България е, че проруската формация расте", подчерта Симеонов пред БНР.

По думите му "те чакат тестото да втаса, за да започнат да пекат хляба."

На коалицията се е паднал "много лош зар" – война и инфлационни процеси, смята Първан Симеонов.

Още по темата
Той коментира и избора на нов шеф на БНБ.

"Залогът е доста сериозен. Ако г-н Каримански бъде избран с гласовете на опозицията, ще имаме вид прецедент. Оттук нататък може да наблюдаваме повече такива сюжети, в които управлението ще зависи от ситуационни мнозинства", каза политологът.

Относно позицията за Северна Македония Симеонов заяви, че е трудно да се обясни на българското общество, че трябва да се направи компромис, при положение, че Скопие не прави такъв за договора.

"Позициите на българското общество се втвърдяват спрямо Скопие. Това е най-големият проблем, който коалицията може да има."

Ако в парламента се създаде прецедент за плаващи мнозинства (прецедентът "Каримански"), то тогава ПП и за РСМ може по-лесно да търси подкрепа сред опозицията, изрази предположение Първан Симеонов, макар да нарече това трудно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: избориПърван Симеонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Да-а-а-а-а ! преди 2 години
ПРИ ИЗБОРИ ИДВАТ КОМУНИСТИТЕ С ПЪЛНА СИЛА И ТЕ ТОВА ИСКАТ !!!
32
0
 
0
 
! Отговори
Първак преди 2 години
Тъпо ми е. Още един ден не направих нищо полезно. За кого още не съм хвърлял боб? Ох, става все по-трудно да се изкяри мангиз с нищоправене. Пак ще трябва да претоплям Киро, Бойко и Корморански. Може и Кабаровски, ама да не се пренатоваря много. За него по-натам. Юни-юли се готвя за почивка, август-септември отпуска, най-добре октомвври. Абе направо за Нова година. Ама то па празнижци, значи до година до амина.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ нямат никакъв интерес от избори сега. Все още комунопропагандата толкова години манипулира българите, така че едни избори сега ще докарат ГЕРБ като победител , но без мнозинство - което е нищо. Единствения шанс на България е червените мутри да докарат държавата на ръба на фалита / за трети път/ и ако и тогава на българина не му дойде акъла в главата - да се закрие тази държава. Или поумнели българи, или нищо !!!
30
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Националният интерес на България е да бъде част от ЕС, да просперира и се развива като свободна и демократична държава, интегрирана в европейските структури. Възраждане са против това и разботят против българските интереси, слуги са на кръвождана държава - агресор, с азиатски нрави. Тъй като никой не иска "руския мир" на дикаттура и военщина, то за Възраждане като пропутинска партия, служеща на кагебе, при сегашната руска агресия, изборите ще са катастрофални,българите не искат война и путинизъм
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26: еми да, Въzрожденци са Za убиваенто на мирни хора, Za заграбването на територии и правото на по-силния, Za диктатурата и военщината, Za унищожаване на свободата на словото.. всичко това се нарича "путинизъм" .. и понеже са "неутрални" - развяват знамето на страна-агресор.
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви извъредни избори няма да има, защото ще лъсне голямата истина, че всички партии са едни политически джуджета. Избирателната активност няма да е повече от 25%. В партийно отношение страната е в същото състояние, в което през 1934 г. военните са измели омразните на народа партии с преврат. Лошо е сега ,че нямаме такива патриоти в армията, а само едни платени лентяи.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ти каза това?
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ли този ми прилича много на Александър Йорданов....?
25
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувах за Възраждане, заради ковид мерките и съм доволен от това, че те постоянно говореха и отстояваха тази позиция с протести. Сега пак бих гласувал, защото имат най-разумната позиция относно война, която не е наша. Не ги виждам като про-руска партия, просто защото са против ЕС и САЩ.
24
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу ***!
23
19
 
27
 
! Отговори
Първанчо, преди 2 години
Късай дипломата. На предстоящите избори Възраждане ще бъде втора сила в парламента. Вие сами им помагате!
22
3
 
1
 
! Отговори
Луд преди 2 години
До Анонимен 33; Това е абсолютен факт.
21
3
 
0
 
! Отговори
Луд преди 2 години
До Анонимен 33; Това е абсолютен факт.
20
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"затова раздуваха толкова администрацията, че да може после хората под строй и страх от уволнение да гласуват за тях" стига с тая мантра за администрацията. Има единици гнили круши в управлението, които водят семействата си под строй до урните, но останалите са много слабо заинтересовани и особено тези, които работят съвестно си гласуват за който си искат и ги боли фара. Най-осмивани от държавните служители са представители на партиите на ГЕРБ, ДПС, ИТН, ПП, ДБ - защо? Питайте администрацията.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къф пък е тоя Първан, че да не занимава със себе си? И кой от народа се интересува за интереса на партиите? Единствения интерес, за който тряцва да се говори в тези прогнили сайтове и структури е народния. Повече от очевидно е от 6 месеца насам, че никой не харесва корумпираните пионки намърдали се в парламента от десетилетия насам.
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накъде има да продължава тая ерозиви ве гербераст?
17
8
 
8
 
! Отговори
до 28 Г-жа Лаура Кьо преди 2 години
Ами купени са, разбира се. Те затова раздуваха толкова администрацията, че да може после хората под строй и страх от уволнение да гласуват за тях. По същия начин са работниците на приближените до тях бизнесмени. И да не забравяме и махалите. И като се намери и още някой продажник - и готово.
16
14
 
5
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
В герб и коцето калки ако си мислят че ще управляват значи са доста глу-повати.
15
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наложително е ОПГ Гроб да бъде забранена като партия, разформирована, лидерите им-арестувани, а членовете им репресирани! Съща така е необходима конфискация на цялото им имущество, както и на роднините им. Иначе България никога няма да стане нормална държава.
14
11
 
10
 
! Отговори
Споделям преди 2 години
Никой от сега действащите политици няма интерес от избори сега защото нито един от тях няма да види вече парламента от вътре. Същото ще важи и за сегашните такива от ЕС но като мине лятото и консуматорското общество на ЕС пообеднее малко. Единственият политик който ще остане е Орбан. Всичката друга неолиберална с.г.ан ще отиде на бунището. Няма да ни е леко но така повече неможе. С тези сбъркани ценности докарахме война между два едноезични народа. Умната Европа в полза на задокеанския звяр