Посолството на Русия: СОС и Столична община – последователи на фашисти

Дипломатите публикуваха извадки от акт, разсекретен в Москва
25 апр 2022 16:41, Елка Василева
321
Посолството на Русия: СОС и Столична община – последователи на фашисти
Снимка: Facebook

Посолството на Русия в България публикува на Facebook страницата си разсекретени извадки за, както те твърдят, "зверствата и злодеянията" на немско-фашистките войски и властите в Мариупол през Втората световна война. Те посвещават поста на Столичен общински съвет и Столична община и ги обвиняват, че са "последователи на фашистките помагачи Бандера и Шухевич".

Още по темата
Ето и пълния текст, публикуван от посолството на Русия у нас:

„Предлагаме на вашето внимание извадки от разсекретения от Министерството на отбраната на Русия акт за зверствата и злодеянията, извършени от немско-фашистките войски и властите в град Мариупол по време на окупацията му от 8 октомври 1941 г. до 10 септември 1943 г.:
Посветено е на днешните последователи на фашистките помагачи Бандера и Шухевич…
Столичен общински съвет
Столична община

„В първия ден на окупацията на 8 октомври 1941 г. частите на СС завземат 26 случайни граждани и в центъра на града в двора на сградата на бившия Народен комисариат по вътрешните работи (НКВД) ги измъчват. Одират кожата от ръцете им, отрязват полови органи, уши и носове и полуживи погребват в стените на сутерена. След 13 дни тези тела изваждат и показват на населението като жертвите на НКВД. Така загиват граждани Левин, Коган, Аливанов и други“.
„Нахалството стига до това, че фашистите не подават сигнали и не заобикалят с мотоциклети и коли, като срещат съветски граждани и ги прегазват“.
„В издавания от фашистите градски вестник открито пишат, че немският войник си завоюва в Русия земята и робите“.
„Най-гнусните провокации се провеждат от немско-фашистки окупанти с цел да покажат, че мариуполците уж са доволни от немската власт в града. Обявено е, че от Ростов идват руски военнопленници и мариуполци могат да вземат идентифицирани роднини. Хиляди жители излизат да посрещат военнопленниците, като се надяват да видят някой от близките им хора. Но вместо военнопленниците идват немско-фашистки войски. Фашистките кинооператори всичко това заснемат като „посрещането на немските войски от руското население“.
Преди да бягат, фашистките зверове съзнателно подпалват и разрушават града. Специалните отряди на подпалвачи от 7 до 10 септември 1943 г. изгарят и взривяват всички обществени и частни сгради“.

Припомняме, че преди дни общинските съветници на София решиха площи в близост до руското посолство да бъдат преименувани в чест на Украйна, съответно алея е именувана "Героите на Украйна“, а площад - "Борис Немцов". Общинарите решиха също украинското знаме да бъде поставено на фасадата на Столична община.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мунтафонкова да напуска България. Присъствието й вреди сериозно на българо- руските отношения
202
6
 
12
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Няма по-големи фашисти от тъпите руснаци - те са с промити мозъци и са осакатени за поколения напред! Тая жалка миризлива мисирка Митрофанова трябва да бъде изритана незабавно! Докога ще я търпим?
201
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо хак нападат Мариупол. Немците го разсипали. Сета руснаците го разсипват. Защото мариуполците са ,,свикнали,, да ги бият ли? Руските посланници са умствени инвалиди. Това им е от излишната хромозома с която се хвали кулгурния им министър
200
2
 
13
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Крадеца вика: дръжте крадеца!
199
6
 
19
 
! Отговори
Мне не са преди 2 години
Единствените фашисти са путлеристите в момента. Общината да съди мутрафоновна за обида и да и бъде забрснено да употребява думата фашисти, иначе просто я гонете
198
4
 
19
 
! Отговори
Борко преди 2 години
Руските комунисти са най-гадните, мръсни и *** същества, които съм виждал. Убийци, изнасилвачи и мародери - *** освободителите! Само българските червени другари подкрепят джуджето ***.
197
5
 
12
 
! Отговори
и по големи боклуци преди 2 години
от мУтрофанова сме виждали в пасольството.
196
4
 
14
 
! Отговори
Голодомор преди 2 години
НЯМА ПО-ГОЛЕМИ ФАШИСТИ ОТ КОМУНИСТИТЕ!
195
4
 
11
 
! Отговори
Никк преди 2 години
Без значение коя е държавата(в случая Украйна), улици и паркове трябва да се кръщават само на българи или на хора помогнали на България.... А за знамето върху СО - просто нямам думи. Въобще дали го има и българското знаме или направо само украинското да сложат...
194
11
 
8
 
! Отговори
wseki преди 2 години
И сега в Мариупол цивилните граждани, които са оцелели разказват за зверства, на каквито са били подложени от страна на азовците. Не са много различни от предната война. Но във войната има предатели и изменници. И доста от тях пишат тук.
193
1
 
1
 
! Отговори
ц преди 2 години
Разузнаването ви не струва. По-скоро са продажници.
192
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е пасольството да се закрие.
191
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой не харесва друг ...веднага му лепи "фашист" и готово ни..,тая дума е най-издумвана напоследък
190
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митрофанова ние живем в 21 век вие от кой век поствате във ФБ явно сте изостанали с времето не се налага да напредване и без това пак си оставате там
189
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако започнем да си вадим кирливите ризи от Историята то трябва да се бием от сутрин до вечер не знам дали държави ще останат но много елементарна пропаганда точно на този ден размахват документи да плашат общинарите ало посолството не спряхте да се излагате от клоуни никой не се плаши
188
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раша е страната с най-много членове неонацисти след "Арийското братство" или "Бялото братство" в САЩ, обаче ми говорят за фашизъм, каква шега само.......:))))
187
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия да ни върне архива, който е присвоила от България след 1944 г. - 138 чувала. Дори не са направили опис, а имало само бележка за брой изнесени чували.
186
6
 
19
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Нямат тези руснаци. Защо всеки ден ни обиждат,а ние търпим? Дали ще си позволят такъв език в Полша, Германия, САЩ....не,дори и в Литва, Естония и Латвия не ще посмеят. Не случайно, когато протестираха гърците през 2008-2009 г. Имаше лозунги...ние не сме българи? Докога ще сме прости,невежи,продажни ОВЦЕ?
185
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В моя документ пише че в България имаше руски комунизъм да изброявам ли какво ни причинихте не няма защото трябва да пиша до утре вие си го знаете но само знам че ако нямаше комунизъм сега нямаше да си позволявате такава наглост
184
8
 
23
 
! Отговори
Вмомента преди 2 години
Има само едни фашисти и това е путлериското правителство на русия