Посолството на Русия: СОС и Столична община – последователи на фашисти

Дипломатите публикуваха извадки от акт, разсекретен в Москва
25 апр 2022 16:41, Елка Василева
321
Посолството на Русия: СОС и Столична община – последователи на фашисти
Снимка: Facebook

Посолството на Русия в България публикува на Facebook страницата си разсекретени извадки за, както те твърдят, "зверствата и злодеянията" на немско-фашистките войски и властите в Мариупол през Втората световна война. Те посвещават поста на Столичен общински съвет и Столична община и ги обвиняват, че са "последователи на фашистките помагачи Бандера и Шухевич".

Още по темата
Ето и пълния текст, публикуван от посолството на Русия у нас:

„Предлагаме на вашето внимание извадки от разсекретения от Министерството на отбраната на Русия акт за зверствата и злодеянията, извършени от немско-фашистките войски и властите в град Мариупол по време на окупацията му от 8 октомври 1941 г. до 10 септември 1943 г.:
Посветено е на днешните последователи на фашистките помагачи Бандера и Шухевич…
Столичен общински съвет
Столична община

„В първия ден на окупацията на 8 октомври 1941 г. частите на СС завземат 26 случайни граждани и в центъра на града в двора на сградата на бившия Народен комисариат по вътрешните работи (НКВД) ги измъчват. Одират кожата от ръцете им, отрязват полови органи, уши и носове и полуживи погребват в стените на сутерена. След 13 дни тези тела изваждат и показват на населението като жертвите на НКВД. Така загиват граждани Левин, Коган, Аливанов и други“.
„Нахалството стига до това, че фашистите не подават сигнали и не заобикалят с мотоциклети и коли, като срещат съветски граждани и ги прегазват“.
„В издавания от фашистите градски вестник открито пишат, че немският войник си завоюва в Русия земята и робите“.
„Най-гнусните провокации се провеждат от немско-фашистки окупанти с цел да покажат, че мариуполците уж са доволни от немската власт в града. Обявено е, че от Ростов идват руски военнопленници и мариуполци могат да вземат идентифицирани роднини. Хиляди жители излизат да посрещат военнопленниците, като се надяват да видят някой от близките им хора. Но вместо военнопленниците идват немско-фашистки войски. Фашистките кинооператори всичко това заснемат като „посрещането на немските войски от руското население“.
Преди да бягат, фашистките зверове съзнателно подпалват и разрушават града. Специалните отряди на подпалвачи от 7 до 10 септември 1943 г. изгарят и взривяват всички обществени и частни сгради“.

Припомняме, че преди дни общинските съветници на София решиха площи в близост до руското посолство да бъдат преименувани в чест на Украйна, съответно алея е именувана "Героите на Украйна“, а площад - "Борис Немцов". Общинарите решиха също украинското знаме да бъде поставено на фасадата на Столична община.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво общо има това с решението на Столична община , а Мутрофанова?
162
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
179 това е целта на раша да плашат хората но да не ти пука
161
23
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днешните фашисти са руснаците. Факт. Митрофанова персона нон грата.
160
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ... братушките подготвят почвата ... очаквате денацификация по украински образец.
159
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е Нато и ЕС матрьошките си отгледаха един продажен Копейкин и си мислят че той ще се качи на руския потънал кораб не той пръв ще се спасява защото не може да разчитате на един предател Митрофанова отскоро сте в БГ тука много отдавна пяхме по площадите вятъра на промяната а вашето БсП дори се страхува повече от нас отколкото от вас не се напъвайте и раша паметниците ще бутнем Вие явно не познавате добре българите
158
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До178 Щом мислиш и пишеш това съм обеден че по далеч от твоите село не си ходил.Вземи и се ограмоти след което изказвай мнение Това кото пишеш е доказано за USA и техните паради на гендари фашисти.погледаи техните телевизия
157
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да се възмутите как са драли живи хора и са им резали половите органи хейтите руското посолство.Нашите управници наистина не са си в ред.Вдигат чужди знамена и ни карат по една заплата да дарим за чужди граждани,а болните от рак български деца с години чакат лечение.
156
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е отговора на Правителството? Ами такова няма. То чака инструкция от Радев. Абе нали щяхме да гоним Мутрофанова, след като си прибрахме посланника? Чемодан, вокзал Масква.
155
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До руския възпитаник:това са правили с фашистите едно време.Ти явно си потомък на фашисти и от там ти е злобата към Русия.Кой знае колко имота имаш и даваш под наем.Не работиш.По цял ден киснеш тук и плюеш руснаците.Дърт фашист си.Нищо повече.Махай ни се от главата.Ние не сме ни комунисти,ни фашисти.
154
13
 
27
 
! Отговори
от село преди 2 години
Митрофанова ,защо не пусне документи колко народ от глад мисля ,че беше 1937 г.в Украйна по заповед на Сталин,да намери архивите за хилядите разселени и изчезнали българи.Тези хора срама нямат и си остават убийци.
153
12
 
35
 
! Отговори
Да се изясним преди 2 години
Според Русия, всички които имат различно от тяхното мнение или мислене са фашисти.
152
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господ пази България Ние сме древен народ и ни е дарил с мъдрост и справедливост да можем да различим лъжата от истината Така че публикувате си каквото искате на мен не ми пречи вие загубихте себеуважение си вие убивате по време на велики пости вие убивате по време не Възкресение пред лицето на божия син
151
16
 
33
 
! Отговори
Руски възпитаник преди 2 години
Като представител на една стара българска фамилия бих желал Посолството на Русия в България да предостави всички неизвестни архивни документи как ръководителите на СССР са изпращали етнически българи от Крим, Молдова, Украйна, Бесарабия ... в далечния изток. Да се даде точна информация колко от тези нещастни хора така и не стигнаха до крайната точка на своето пътуване! Имам ли прамво след всичко това до края на дните да ненавиждам всеки етнически руснак ..? Кажете госпожа МУТРОфанова ..!
150
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрофанова премина всякакви граници!!! Къде е отговора на Правителството!!! Незабавно да я обявяват за персона нон НИКАКВА и да я изпратят обратно в раша!!!
149
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До затова ли го цитираш, цитирам го за да видите мурzилките кви са ви приятелите. Сегашния китаец и той се кле във вярност, а остави руснаците сами на пързалката, единственото с което помага е, че не показва по телевизията какво всъщност се случва.
148
12
 
22
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Хахахахахахахаха, прости мужики, пийте се самогона в калните колиби!
147
3
 
1
 
! Отговори
затова ли го цитираш преди 2 години
До Анонимен 167Щото тавариш Мао е голям капацитет.
146
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не е НАТО да ни пази, Русия вече да е съединила територията ни със сръПските си владения
145
13
 
33
 
! Отговори
Кви фашисти бе преди 2 години
Абе кви са тия простотии бе, кви фашисти, кви 5 лева? 1943 кво било станало тогава, дреме ми на дедовия сега сме 2022 и Русия убива хора в Украйна. Нацисти и германци, сега остава Хитлер, Сталин и Ленин да се появят. Вие пиете ли си хапчетат?
144
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто гледайте колко лесно Русия може да си изфалшифицира причина да нападне България! Горе долу със същите мотиви нападнаха и Украйна!