Проф. Чуков: Няма конфликт, в който да няма български оръжия

България трябва ясно да се противопостави на руските претенции към Черно море
25 апр 2022 15:15, Елка Василева
59
Проф. Чуков: Няма конфликт, в който да няма български оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

България трябва ясно да се противопостави на руските претенции към Черно море. Това каза пред NOVA NEWS международният анализатор проф. Владимир Чуков. По думите му страната ни трябва да има силна позиция по отношение на голямото предизвикателство - Украйна.

Още по темата
„Трябва да се обърнем към нашите регионални съюзници- Гърция и Румъния, които са силно предизвикани от руската агресия в Черно море. Трябва да се опитаме да мислим в нетрадиционна посока и ясно да очертаем този блок в нашата външна политика”, обясни той.

По отношение на предоставянето на военна помощ за Украйна проф. Чуков добави, че няма конфликт, в който да няма български оръжия.

Анализаторът коментира още, че ситуацията в Украйна силно напомня на тази в Сирия.

„Украинците са в ситуацията, в която са кюрдите - те бяха създадени и подкрепяни от коалицията на САЩ. Няма как сега САЩ да се отдръпнат и от Украйна, защото нещата бързо ще приключат. Украинската армия на терен пък трупа все повече опит. Видя се и че това, което беше заложено от Москва първоначално, се провали”, каза още той.

Необходимо е ситуацията да навлезе в нов етап, за да се говори за нов кръг от преговори, смята проф. Чуков.

„Трябва да се види кой губи и кой печели. Сега едните искат, но не могат. Другите трябва да наваксват. Необходимо е да мине време. Гледайте Сирия и вижте Украйна. Проблемът е, че между украинци и руснаци вече има много омраза, а тя се преодолява с десетилетия”, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
България няма съюзници и приятели. Всичките са душмани. Нато, Европа, Русия... всичкото ***. Гърция и Румъния ни били регионални партньори...
46
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-53, ердоган вчера напомни,че Черно море не е,само на Русия,България,така че внимателно с темата ,за Черно море.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49 - Какъв модел е прашката , има ли оптика и модификации , а мунициите сам ли да си набавям или имаш ?!
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно са от закуски и заплати на политиците ни, в последната година.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам за продаване прашка и тръба за фуниики който даде добра цена давам ги и аз искам да съм в играта с оражейния бизнес чуват глухите ми уши, че се припечелвало по малко.А и пластмасов танк имам за продан само, че не знам руски ли е или немски него ще го дам на безценица че и за сплав комерс не става.
42
3
 
4
 
! Отговори
ЧУКОВ-В Чукотка..!! преди 2 години
Издава държавна ТАЙНА.......
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професорът е искал да каже "Няма въоръжен конфликт ,война , въобще човешко страдание , в който наш ГAHb0 да не се навре за келепир , нищо , че умират хора ! На кой му пука - важното е да падат кинти !
40
7
 
4
 
! Отговори
До 46 преди 2 години
Не според него а според брат му Боян Чуков, който е краен русофил и лизаач на Путинският задниккк
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според този Одеса трябваше да е превзета още на 16 март и войната да свърши.
38
5
 
15
 
! Отговори
<><> преди 2 години
Булгаристанеца има по важна мисия ......Трябва да осигурим още поне 2-3 милиарда на САЩ ! Неблагодарно племе сме ....хората ни дадоха цяла ескадрила от 8 Ф-16 ние само 2-3 милиарда им дадохме ! Американски самолети ни пазят от Русия ! Ако спрем пенсийте на пенсионерите за 1 година и да дадем на САЩ папелите ? Умно ми звучи ! Чичо Сам би казал същото !
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ееее, ми ся такива сме си!
36
3
 
27
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Не знам за Черно Море ....но България трябва сериозно да се замисли за собственото си присъстие в Тихия Океан ! Там бреговата ни ивица и плажове .....Трябва да обърнем внимание на собствената си територия и на Индийски Океан ! ....разбрах от медийте че Гърция има излаз на Черно Море ......запитвам се дали пък Българин не е първия човек стъпил на луната ?
35
16
 
11
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Русия в момента си създава бъдещи теристични атаки. Омразата не се лекува, справка историята. Ще гърмят бомби в Русия. Спомените за убитите, бащи, дядовци, деца, майки и разбити домове се лекуват на изток само с кръв.
34
18
 
16
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Не само оръжия ами и жива сила трябва да станат пушечно месо в поредната чужда война ! *** !
33
2
 
30
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Професор да си в това време ......да разбереш че Гърция се намира на Черно Море !
32
26
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България трябва да изпрати на Украйна абсолютно всичко възможно, като оръжие което липсва на украинските патриоти и бойци.
31
3
 
15
 
! Отговори
Жорж преди 2 години
И какво следва, дрън дрън и нищо не каза.....
30
3
 
8
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Чуков, ти явно не си анализатор, а обкновен коментатор! Имаше в нсчалото две - три добри изказвания, които обаче не се оправдаха. Не си по-добър в прогнозите от продавачка на женския пазар! :)
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм! И еврейски търговци също...
28
8
 
11
 
! Отговори
SS преди 2 години
БГ не произвежда бойна техника ( танкове,самолети,подводници,) поради липса на производствен ресурс и научнотехнически потенциал ! Пример : На изложението Хемус 2018 дадох идея на АК да бъде сложена пред пълнителя ръкохватка с цел по добро управление на огъня която в нужния момент да се прегъва и става на полуложа ! На Хемус 2020 това беше направено ! Едно благодаря не ми казаха ! Затова бай ви SS си мълчи и казва там където плащат ! Родината ли ? Тя е майка за едни и мащеха за други !