Зеленски се срещна с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

В Киев е и министърът на отбраната Лойд Остин
25 апр 2022 08:21, Анисия Иванова
76
Зеленски се срещна с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин в Киев, съобщиха от неговата администрация.

Това беше първата среща между Зеленски и американски официални лица след началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари.

"Днес украинският народ е единен и силен, а украинско-американското приятелство и партньорство са по-силни от всякога!" написа Зеленски в Туитър.

Помощникът на президента Олексий Арестович, говорейки по време на интервю в YouTube, потвърди, че срещата продължава.

Арестович повтори призива на Украйна за доставка на офанзивни оръжия, "защото докато няма "офанзиви", всеки ден ще има нова Буча", допълни той, визирайки града, в който представители на ООН заявиха, че са документирали незаконните убийства на около 50 цивилни.

"Те нямаше да дойдат тук, ако не бяха готови да дадат (оръжия)", каза той за гостуващите висши американски служители.

В събота Зеленски заяви, че е благодарен за помощта, която Вашингтон е оказал на Украйна досега, макар да иска по-тежки и мощни оръжия, които да използва срещу руските сили.

По време на интервюто си в YouTube Арестович заяви, че в черноморското пристанище Мариупол, където останалите украински сили са обкръжени, отбраната е "на ръба на колапса"./БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Големи личности. Големи совалки. От най-високи и престижни нации. Какви ли огромни интереси крие всичко това?
51
0
 
0
 
! Отговори
Венцо преди 2 години
До НИМРОДИ по време на срещата гръмна газопроводът Дружба в Брянск. Голем страх, голямо чудо е било.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предател и убиец на невинни е това мръсно клоунче. И непрекъснато проси пари. Заради него са емигрантите, не е давал от 2 месеца пенсии на хората от Донбас, гладуваха! Не ги зачита за хора, а прости пари заради тях от ЕС. Сега е поискал 260 млн евро от ЕС този месец. Ще му дойде края скоро но тази г.д.Руснаците почнаха да снабдяват вече целия Донбас с провизии, с военни камиони.
49
4
 
13
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Защо ме изтрихте, това е действително, но ясно, че не се харесва на ***. Чий заповеди се изпълняват, за да се преценява кое е "правилно" и кое не?. И после се чудим, защо няма свобода на словото.Пак - Зелински вечеря с нацисти от Азов и ги учи как да убиват хора като в Буча... https://youtu.be/LFIA3F-TPicИ да ме изтриете, все ми е едно, нацистите ще си го получат, каквато и лъжлива пропаганда да се лее от тях.
48
5
 
15
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
"Велика" среща между нацистите в Европа и американските агресори. Времето на първите изтича...
47
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Началото на края на Украйна. Ще им дадат далекобойни оръжия с които ще направят някоя глупост и после ще горят в пламъци. После и целият свят.
46
4
 
16
 
! Отговори
НИМРОД преди 2 години
Следващата среща която му гласят е със СЪЗДАТЕЛЯ!След нея Украйна ще е едно место по добро за живеене. Има Зеленски има проблем, няма Зеленски няма проблем.Това е толкоз просто и логично
45
4
 
13
 
! Отговори
НИМРОД преди 2 години
Помощникът на президента Олексий Арестович, говорейки по време на интервю в YouTube, потвърди, че срещата продължава. ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВИЯТ СИРЕНИТЕ В КИЕВ ЗА ВЪЗДУШНО НАПАДЕНИЕ. Предполагам, че янките са се панперосали от страх да не бъдат погубени в тази касапница. За зеления е ясно- или ТОЙ или ПУТИН. Залагам на втория. Първият е с малки шансове.
44
2
 
9
 
! Отговори
Сега е наш ред преди 2 години
Да освободим Русия!
43
14
 
5
 
! Отговори
Сега е наш ред... преди 2 години
А и ни се пада ! Москва и Санкт Петербург под блокада ! Да видят и те ада ! Така им се пада !
42
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега стана ли ви ясно, че всички войни в последните 100г са провокирани от евреите, които обладаха цялата планета?!? Напишете в гугъл "евреите в българия" и ще видите, че ит 89та насам няма правителство в което да няма евреи на ключови постове.
41
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мръсен долен проклет евреин дребен! Нека Господ те съди, ние не можем, продажник, жалък!
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е за кво се срещат като на зеления му звънят през половин час от Вашингтон за инструктаж?!? Той нали затова смъркка и спи по 4часа - за да е винаги на линия, на бяла или телефонна няма значение, он ги редува.Консумативите са му безплатни от белия дом.Кока от Колумбия, пури от Куба и уиски ит Шотландия. От Украйна са само невинните жертви хвърлени в огъня от хер Зеленаки.
39
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западното оръжие по подразбиране е по- модерно, а това печели войни. Видяхме "великата" руска армия с какво разполага. Всичко е било пропаганда за гладките мозъци на путинофилите.
38
14
 
7
 
! Отговори
Джавелинчо преди 2 години
Обичам много руски танкчета и крайцерчета! Цункам ги с кеф!
37
3
 
5
 
! Отговори
абе преди 2 години
а за наш кико нито ред . ша оди ли , нема ли да оди ?
36
13
 
7
 
! Отговори
Да направим като преди 2 години
В хърватския парламент! Да изгоним путинистите с шутове и шамари! Започваме сдругарката Корнелия Нинова и другарчето Копейкин!
35
4
 
15
 
! Отговори
анисия иванова преди 2 години
Кой ви пуска новините в днес.бг е ясно/американските шефове/Не ми е ясно колко процента от коментарите са ваши/или на ваши хора/Бих се хванал на бас ,че поне 50% от коментарите са фейк!
34
7
 
3
 
! Отговори
Руснака преди 2 години
Разбира само от бой! Затова само бой по кратуната му! Да му дойде акъла! Ако има такъв !?
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
35-2, явно съм жегнал много либерастични фъшшккиии като съдя по минусите. Не им е харесало че западняшко-западналия мъченик зеленикакъвси танцува с високи токчета промотирайки очевидно педдеррунгеллски имидж, в православна укрокрайна (whaaaaaaaaaaaaaaat???????). Вероятно на либерастийките им е паснал (и жегнал) точно тоя образ, с черни лачени обувки (които носят само проститутттките).,.,.техния новокумир гастролира преди 20 години, под мъдрото ръководство на шорощоидния дявол.