Експерти: Думите на Радев са подвеждащи

Христо Панчугов и Юлий Павлов не очакват предсрочни избори
28 апр 2022 17:52, Росен Стойчев
36
Експерти: Думите на Радев са подвеждащи

"До този момент не сме видели дори дефиницията на Радев за българския национален интерес в тази ситуация. Има два варианта - той или обслужва директна руска пропаганда, или показва елементарно скъсване с реалността.
Още по темата
Той се опитва да подчини българската сигурност и стабилността на политическата ситуация на някакъв интерес, който е неясен. Трябва да обясни как изглежда това "въвличане" на страната ни в конфликта, защото това обслужва идеята за нестабилност на българската държава, което граничи с национално предателство", коментира политологът Христо Панчугов пред Bulgaria ON AIR.

Според социолога Юлий Павлов вчерашните спорове между президента и управляващи са затвърдили червените линии помежду им.

"Продължаваме промяната" няма връщане назад. Квалификацията към позицията на президента като "позорна" беше емоционална. Но думите на Радев са очевидно подвеждащи. Подвеждащо е питането на Радев как Корнелия Нинова е допуснала нещо. Той как си представя, че български министър може да спре продажба? По-добре е да продаваме директно, отколкото част от парите от продажбата да отива в посредник", коментира Павлов.

"Президентът е институция, която в тази ситуация няма значение. Проблемът е руското влияние в България. Нинова и "Възраждане" рисуват картина на реалността, която няма общо с нея. Това което видяхме с газа, не се случи, защото сме държали тон на Русия. А защото в Русия са убедени, че това ще проработи. Има механизми за влияние, които още работят. Това е безотговорното следствие от нещата, които наблюдаваме последните месеци. Нинова дали ще е част от правителството не е от значение, а дали прокарва интереса на България", заяви Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Васалното поведение на България спрямо Русия може да бъде прекъсната само от младите управляващи, които не са раснали в България и хич не им пука за връзките с Русия. Такива са тези от ПП. Радев им се дразни, но толкова беше заслепен от омраза към Борисов, че не можа да ги прецени. Той ги избра, прецака се. Не му се получават скритите цели, което ми харесва.
2
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентът е мажоритарно избран!!! За него гласуваха близо 2/3 от избирателите!!! За киро не знам колко са гласували, а пък за този "експерт" изобщо , така че Референдум или киро се явява на избори срещу Президента Радев!!! НАЛИ УЖ СМЕ БИЛИ ДЕМОКРАЦИЯ
1
15
 
7
 
! Отговори
Руска крайна преди 2 години
Знае за какво иде реч. Все пак е военен летец.чакаме солдатите на орлов мост. Да продължим до елба заедно. Там където Сталин стъпи завинаги.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe