Коалиция на ръба, ще издържи ли правителството?

Анализ на доц. Антоний Гълъбов и проф. Мария Пиргова
Обновена: 30 апр 2022 21:46 | 30 апр 2022 21:36, Анисия Иванова
72

"Правителството ще издържи, но с много лупинги от страна на БСП. Не вярвам БСП да са причина за падане на правителството, независимо от това дали ще изпратим оръжие за Украйна. В същия парламент мисля, че ДПС е готово да заеме мястото на БСП", заяви политологът проф. Мария Пиргова в студиото на "Опорни хора".  

По думите на политолога доц. Антоний Гълъбов повече от два месеца се води война в Украйна. а България е трябвало да вземе това решение още в първите два месеца.

"В момента те се движат по една писта с много препятствия, които обаче не са в дневния ред на българското общество", посочи той.

"Правителството ще се бори с инфлацията. Може би с това да увеличава заплати, но това са процеси, които са неизбежни. Това, което ме притеснява, е, че не се използват европейски практики. Никой не желае предсрочни избори, БСП най-малко. Аз виждам добро в това, че правителството и президентът са на различни позиции. Имаме две опорни точки, на които сме стъпили за различни ситуации", каза проф. Пиргова.

Мнението на доц. Гълъбов е, че не е вярно, че се управлява инфлацията.

"Актуализацията на бюджета от миналата година стартира проинфлационни очаквания, които оказаха вътрешен натиск върху инфлацията, която е проблем за всички ни. Няма ефективно управление по дневния ред на обществото", коментира гостът.

И заключи, че коалицията има последен шанс.

"Сериозният сблъсък ще бъде актуализацията на бюджета, защото там коалиционните отношения ще бъдат обтегнати до максимум. Ако в тези 3 месеца тези хора не разберат къде се намират, те си отиват. Това правителство не разполага с необходимата компетентност, за да управлява", изтъкна доц. Антоний Гълъбов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно и също всеки ден...Ние сме член на ЕС.Не ни е вкарал Петков....Отдавна сме там.Учим, работим, почиваме в европейските държави.ЕС ни дава милиони и ни казва - възстановявайте се! Путин ни ограби с 3 млрд...Света се развива и върви напред.Путин иска да върне народа си в миналото.Путин е болен човек от онкологично заболяване и Паркинсон, освен това е на 70 години... Нашите политици са лицемери, жадни за власт.Говорят за българското, искат да ни изкарат от ЕС, а самите те лапаха европейски млн
48
4
 
3
 
! Отговори
ДА СИ ХОДИ БСП..... преди 1 година
.... НИЕ ОТ ГЕРБ ШЕ ГИ ЗАМЕСТИМЕ..... ХАХАХААА
47
2
 
18
 
! Отговори
Българофил преди 1 година
Не мога да го издържам , вече, просто Киро! Не са ми приятни и тези нахалните укри, който ми говорят на руски и смятат, че съм длъжен да ги разбирам, че чак ще плащам за всичко повече, заради тях! Вън от България!!!
46
0
 
7
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Спрете да давате трибуна на отявлен *** като другарката Пиргова! Майка и ми беше учителка по история в Пловдив. Беше партиен секретар на Гимназия Васил Коларов. Тази персона кога стана политолог???
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП се е хванала здраво за кокала и нема да напусне правителството и коалицията, това е последният и шанс в управлението на държавата и министерските кресла. Отново ще има " грижи" за хората " , " големи грижи за бедните и пенсионерите" , грижи" за бизнеса сама и само да са във влеста сега .
44
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петата Колона клати държавата много здраво.Тия *** трябва да ги забранят със закон в България.Пълни отцепници и продажници.А за оноя болшевиките от Възраждане изобщо няма и да ги споменавам.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има какво да се взема "софрат" засега е добре заредена и богата та Кирчовата команда ще е там докато добре я изпразнят ще се махнат когато освен софрата оберат и ресторанта и сервитьорите. Посла поне половината ще духнат на много далече, а ние ще останем да плащаме версиите им.
42
1
 
9
 
! Отговори
Професорката каза: преди 1 година
"Аз мисля, че да се вземат заеми не е порочно! Напротив трябва повече да се вземат, за да сме съизмерими с европейските ни партньори" ... това изказване ми е достатъчно, не я знам каква е, но ми прилича на комунист, твърди обратното на истината ...
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В интерес на България е това правителство да се разпадне възможно най-скоро. Това правителство неуморно се труди за интересите на Украйна. Така и не го чух да обсъжда нашите интереси. Те затова и ни го натресоха.
40
1
 
4
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Антоний Гълъбов винаги се стреми да казва това, което мисли. И е прав. А тази проф. е червено-пембяна ко-муняга. Отвратителна е.
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС-най демократичната партия ще каже как ще е. Споко. Малко остава още, елементарна аритметика е. ДПС има непревземаеми крепости, които растат с всяка година. А дано успее навсякъде..
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До sd 45. Ти в злобата си може да изпревариш всички..
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маз.ният кокал е голям, няма да се пропука. Сигурация..Затова на избори трябва да се мисли какво се избира иначе получаваш това.
36
11
 
10
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Ямболски цървулцървулче...България не те е упълномощавала да я обвързваш с извършвщата военни престъпления русия в Украйна,ти може да си мазохист и безбожник..България вярва в Бог...изповядва ценностите...Слава на Украйна...Анатема русия!!!
35
16
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
СЛАВА НА РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ!
34
6
 
18
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
Бедните българи храним богатите " бежанци" ?А просто Киро?
33
9
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
В момента България е физически завзета от богати украински к.. ви .Благодарение на Харвардският ум!
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще издържат. Много добре осъзнават, че друг шанс тия партии да са във властта няма да имат. Така че ще загърбат всякакви различия и ценности в името на това да лапат колкото се може по-дълго време.
31
5
 
17
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
Не,няма да издържи правителството Кирчо Простото и АсАнчо Кокорчето ще бъдат линчувани след два дена.
30
13
 
8
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Докато правителството е срещу Русия няма да падне.