Експерт: Един ден Русия ще се моли на страните в Европа да получават газ от нея

Васко Начев не очаква драстично повишение цената на газа
Обновена: 3 май 2022 08:54 | 3 май 2022 08:50, Елка Василева
361
Експерт: Един ден Русия ще се моли на страните в Европа да получават газ от нея
Снимка: архив, БГНЕС

Изявлението от страна на Европейския съвет беше категорично, че Европа няма да прави преводи в рубли в обявените от "Газпром" сметки. Дали Унгария ще плаща в рубли си е нейно решение, това няма да промени кардинално ситуацията, в която се намираме в момента. Това заяви пред БНТ енергийният експерт Васко Начев.

Още по темата
Той отчете, че Европа ще плати някаква цена за тези действия, но големият губещ ще бъде Русия, защото за нея всеки кубически метър газ е от изключително значение.

Един ден Русия ще се моли на държавите да получават газ и от нея, каза Начев.

Според него е спекулативно какво ще бъде увеличението на цената, не очаква обаче драстично високи повишения.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия строи терминали за втечняване. Схемата е договорена с американците: Русия продава на текущите цени, сащ доставят демократична втечнена с надценка. Целта е да се изсмучат ресурсите на богата, застаряваща Европа. После да се насели с млади африкански и арабски консуматори!
245
16
 
7
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Споко, фактически реално със сигурност абсолютно точно руснаците разбраха, че Путин и Кремъл са мафия, и до дни, даже до часове ще излязат на улицата да го свалят и ще си турат един нов Елцин който да ни се моли да купуваме газ за 20$
244
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обзалагам се, че ваксиниран е слагал минусите. Само те още вЕрват на приказки от хиляда и една нощи, докато не попаднат в интензивното внезапно, както вече се случи с мои познати
243
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 256 "В моментя те изнасят към 50 млрд кубика газ за Китай" В момента Русия изнася 28 милиарда кубика газ и то след като Китай започна да внася 60% повече газ. Преди бяха към 17-18. Впрочем, Европа внася 170 милиарда куб метра газ от Русия. Успех със "запълването" на обемите. Скоро света ще е удавен в евтин руски газ.
242
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Европа тогава газ няма да и трябва защото ще е фалирала!
241
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Форумните копейки се скъсват да обясняват, как нямало да има Европа, Германия щяла да фалира и че хората за Запад ще се къпят 1 път седмично. Абе копейници бе, как беше по времето на желязната завеса бе? Помните ли ФРГ? Фалирали ли ви изглеждаха? В сравнение с ГДР си беше като сега Ю. Корея и С. Корея. Докато у нас 2 часа имаше ток/2 няма, при 6 работещи реактора+евтина рушка газ, бензин и тн., то във ФРГ се радваха на такъв просперитет какъвто няма и в момента. Така, че ще си останате с блянове
240
5
 
13
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
С такива "енергийни експерти", като този ще тракаме със зъби в студените зимни нощи. По-скоро в късната есен евроминистрите ще се подредят на опашка пред Газпром в Москва с големи извинения,че не са ги разбрали правилно.
239
15
 
2
 
! Отговори
ще се молят преди 2 години
Ще се молят, ще се молят, когато вонята на човешка пот се понесе от Европа към Москва руснаците ще клекнат и ще се молят да ни продават газ по 10$.
238
18
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Философствайте си колкото искате, Украйна ще заколи Мечката и ще заеме мястото и.
237
1
 
8
 
! Отговори
ASD преди 2 години
До Европейски страгегА с какво ще произвеждаме оръжия? За желязото, алуминия и иникела е ясно, скъпо но може да се намери алтернатива, обаче взривните вещества се правят от нефт и газ.
236
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фактически най-големия проблем на Русия в момента не са газовете, нито ембаргото, нито войната. Най-големия проблем на Русия е реализацията, че Кремъл е мафия, а на никой не му се иска да има взимане даване с мафията. Не съм чул да се стартират руско-китайски, руско-индийски или други подобни проекти. Индия, Китай и онази част от света всъщност, които уж подкрепят Русия всъщност тактично изчакват Жожето да даде фира за да започнат да купуват на безценица при очакващата се тотална криза из руско.
235
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин тръгна да освобождава рускоговорящите в Украйна от фашисти а Накрая ще освободи русия от себе си и рашистите в Кремъл дето ги е създал
234
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа ще промени доставчиците на газ и нефт. Русия губи от тази война. Наистина ще дойде момент в който ще се моли на ЕС да купят от нея. Кой ли ще им е виновен тогава? Вярна е синтенцията " Никой не може да ти направи това, което сам си направиш."
233
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да РФ като се разпадне ще молят Европа да купува защото бившите републики трябва да оцелеят но тогава те ще си инвестират парите в икономика да се развиват не само в бомби и в Кремъл има логика защото кинтите от газ сега се инвестират за война в олигарси и в петата колона на Кгб и в Москва а ресурсите от републиките само се помпат и живеят в мизерия
232
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аиде и скоро фалит на Мужикия
231
10
 
14
 
! Отговори
Да преди 2 години
Глупости.
230
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечти...
229
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците как ли се смеят на това.. Лошото е, че на нас няма да ни е до смях с тези психопати, които дойдоха да ни управляват и следват чуждия интерес, хич не им пука колко българи има на ръба на мизерията и какво ще стане с тях след една такава криза
228
5
 
14
 
! Отговори
user преди 2 години
странно, а ще има ли Европа?!
227
0
 
8
 
! Отговори
теста е важен преди 2 години
До Анонимен 245 Там,дето няма акъл,се действа на принципа "проба-грешка"!