Експерт: Един ден Русия ще се моли на страните в Европа да получават газ от нея

Васко Начев не очаква драстично повишение цената на газа
Обновена: 3 май 2022 08:54 | 3 май 2022 08:50, Елка Василева
361
Експерт: Един ден Русия ще се моли на страните в Европа да получават газ от нея
Снимка: архив, БГНЕС

Изявлението от страна на Европейския съвет беше категорично, че Европа няма да прави преводи в рубли в обявените от "Газпром" сметки. Дали Унгария ще плаща в рубли си е нейно решение, това няма да промени кардинално ситуацията, в която се намираме в момента. Това заяви пред БНТ енергийният експерт Васко Начев.

Още по темата
Той отчете, че Европа ще плати някаква цена за тези действия, но големият губещ ще бъде Русия, защото за нея всеки кубически метър газ е от изключително значение.

Един ден Русия ще се моли на държавите да получават газ и от нея, каза Начев.

Според него е спекулативно какво ще бъде увеличението на цената, не очаква обаче драстично високи повишения.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
7
 
26
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
Русия не иска да се плаща в рубли! плаща се във валутата дефинирана в договора, превалутирането става автоматично след това. Кво ни говорят глупости тия. Истината е - Русия си иска парите в руска банка където ЕС не може да налага санкци, а ЕС иска парите да са в Европа за да може да ги запорира когато и както им е кеф на тия в Брюксел. Ама големи тарикате ве .... няма що
265
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те именно този "експерт", твърдеше че Южен поток е политически проект и технически напълно невъзможен. Сега по него вече, Турски поток купуваме с турска надценка, руски газ -----///----- Не купуваме с тутска надценка.
264
15
 
12
 
! Отговори
До 288 преди 2 години
90% от световните запаси от пустинен пясък са в африка и азия ама не са се утрепали да го продават нали?!? Света така или иначе нямаше избор и трябваше да намери заместител на изкупаемите горива.Войната + желанието за енергийна независимост е просто катализатор на тези процеси!Само *** може да си мисли,че няма алтернатива на руския газ и че възможните варианти за край на свта са два - да свърши руския газ или да пуснат руските ракети!Заблудени ватенки!
263
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малий , нескопосаните безмозъчни брътвежи на тоз пишман "експерт" колко коментара нароиха ! Другарю Начев , взимай си всеки месец грешните парички , които ти дават и не се бутай в неща , които не разбираш ! Аха , ясно , не си егоист - искаш и другите да разберат какъв експерт си ...
262
8
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Към тези, които са за русия - дрОгаре, купувате ли рубли ?! ___Или не сте толкова сигурни в "руската мечка" ?!
261
1
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА преди 2 години
НЯМА ЛИ ПО-ВЕРОЯТНИ СЪБИТИЯ И ПО-ИНТЕРЕСНИ НОВИНКИ?
260
8
 
10
 
! Отговори
ДЕРУСИФИКАЦИЯ преди 2 години
НА ЕВРОПА
259
12
 
6
 
! Отговори
НЕ ИСКАМ РУСКА преди 2 години
ГАЗ
258
12
 
13
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Ограничените русофилчета толкова им е замъглено съзнанието,че не могат да погледант по далече от носа си!!! Руските енергийни лобита вече не могат да спъват развитието на възобновяеми източници в Европа!!!В момента ефективността на соларните панели и на производството на ток от вълни се вдига с всяка седмица,не както преди,всяко десетилетие!Имали ефективен и евтин ток,има и евтини синтетични горива!!Путин тласна Европа към енергийна ефективност!Скоро ще затварят кладенци!!
257
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как ще се моли, след като 1/6 от световните запаси са в Русия, а населението е само някакви си 100млн. Какво правим ?? Ами нали затова искат да я лапнат останалите хиени, главно САЩ и Китай ?? Какво значение има тука някакви си рубли, евра, долари и т.н. ??Ей, аман от пишман-експерти в тая държава! Заради такива "експерти" сме на тоя хал!
256
5
 
5
 
! Отговори
266 преди 2 години
Правилно го казваш - не си видял. Ама то от мозъчната дупка, в която си нищо не можеш да видиш. Няма да ти давам подсказки, скоро самичък ще ги усетиш. За войната не ми се говори, съжалението ми към невинно страдащите се заменя с негодуванието към американските лакеи.
255
9
 
16
 
! Отговори
Угвс преди 2 години
Ще се молят друг път Русия на никой не се моли Никога
254
8
 
21
 
! Отговори
Безплатен обяд няма преди 2 години
300 милиарда евро активи на Русия са блокирани в западни банки, основно от продажба на нефт и газ. Най-голямата кражба в световен мащаб. Да продава така газ за Русия е все едно да го доставя безплатно, Няма да дочакат това западните тарикати,
253
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин експерт, боли ме фара за Русия и САЩ, за Китай още повече. Вие, не сте решили проблемите на България, а се изказвате за Русия.
252
12
 
9
 
! Отговори
има специалисти преди 2 години
Китай не може да внася и 1% повече газ от русия докато не се построивтори втори газопровод от десетки хиляди километри с американски помпи и тръби.
251
1
 
17
 
! Отговори
МИ5 преди 2 години
Те именно този "експерт", твърдеше че Южен поток е политически проект и технически напълно невъзможен. Сега по него вече, Турски поток купуваме с турска надценка, руски газ. Този селянин предсказа и още много неща, от които нито едно не се сбъдна.
250
4
 
13
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Пак се развеселих в това дъждовно време.И какъв пазар за гад представлява ЕС?Всички промишлени производства са изнесени главно в Азия,заради опазване на климата.Какво е останало в ЕС,че да консумира газ - малко торови заводи и производства на найлони,които обаче пак ги намираме за замърсяващи природата и след време и тях няма да ги има.Още преди ЕС да се е отказал ще бъдат построени още руски газопроводи в посока Индия и Китай,които са най-големите потребители на газ,а парата цвят и мирис няма.
249
5
 
18
 
! Отговори
хм преди 2 години
Абсолютни глупости! Все едно аз да се моля в магазина ,да ми продадат хляб и сирене... Жалко ако имаме такива "експерти"...
248
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не застава на страната на губещия русия сама се изгърмя сега изолация и ще и видим съдбата и Кой иска да бъде партньор на държава за която договорите са една хартия те нарушиха репутацията си с това че не зачитат никакви меодународни взаимоотношения и започнаха кървава война
247
6
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ще се моли да продава Русия само ако бързо навлязат нови технологии. Иначе просто това няма как да стане, при положение, че предлага нещо, което се търси. За ваше сведение не съм русофил, както ще гракнете, а искам веднага да се разберат и да спират войната, то състезание може пак да има в много други области. Ако тръгнем да правим сметка е ясно, че войните ги правят щатите и Русия, трябва нещо да се направи и да се прекрати това.