Василев обеща: До няколко дни ще има антикризисна програма с помощи

В момента тя се обсъжда, уточни той
10 май 2022 17:30, Красимир Ангелов
163
Василев обеща: До няколко дни ще има антикризисна програма с помощи
Снимка: БГНЕС

До няколко дни ще има антикризисна програма с помощи за хората и бизнеса, увери финансовият министър Асен Василев в Комисията по бюджет и финанси в парламента.

В момента се обсъжда антикризисна програма, уточни той.

На Коалиционния съвет, проведен вчера, бяха остойностени всички предложени мерки. Финално решение няма, когато има, то ще бъде оповестено. Надявам се в началото на следващата седмица да има готов вариант, каза Василев.

По думите му със сигурност ще има конкретни мерки, свързани с цените на енергоизточниците. Ще има и целеви помощи за най-пострадалите от кризата и мерки да облекчат работата на бизнеса, за да останат повече средства при фирмите.

"Войната, която започна през февруари, промени бизнес средата в целия свят. Започна покачване на лихвените проценти в САЩ, очаква се това да стане в Европа. Трайно се променя цената на енергоизточниците, има несигурност на пазарите на метали и на зърно, както и в логистичните пътища за доставки. Вече се вдигнаха застраховките за влизане на корабите в Черно море", каза Василев.

Той беше категоричен, че връщане на цените на енергоизточниците към нивата от 2018 - 2019 година няма да има.

"Подобна е ситуацията и цената на торовете. Нужна е адаптация на бизнеса към новата ситуация и ние даваме време на бизнеса да се адаптира", посочи вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
18
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Кокорчо къде са 8 милиарда течове кажи или ги взехме или няма такива течове Излез и кажи кокорчо а къде са 9 милиарда изхарчени от вас декември за няколко дни а къде са арите за Хемус а за какво теглите заеми и къде ги давате Пита ли мен обикновеният българин който ще ги връща и който днес тук и сега плаща сметката на назначените с мадуровските машини Оставка Разследване Оставка съд затвор ПОЗОР сте
24
1
 
11
 
! Отговори
Антикризисната преди 1 година
програма ще е оправдание за взетите заеми и повод за нови такива,които разбира се ще бъдат използвани за създаване,развитие и подкрепа на нови начинания и фирми на наши,харвардски младежи,зарязали блестяща кариера и бъдеще на запад и дошли да развиват отечеството,да се раздават на ползу роду(чети:изгонени за афери и шашми от западните страни и фирми и с лъгане и мазане заблудили народа у нас за да се доберат до завидни влястови позиции,които лесно се материализират чрез техни хора-посредници).
23
1
 
8
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
До Срам ме е ,ами те са абсолютни некадърници,нормално да Ви е срам.Глуп.ците не зная въобще къде се намират.Прав сте що помагат на тия, като може и на ония, това говори колко са икономисти и колко разбират от капитализъм.Боко така ги е навързал нещата, че ако нещо пропада да повлече и друго.Тия смешници вместо да питат гугъла да бяха седнали и да разровят малко да видят в държавта какво се случва, а не да тичат до македония и да скачат на Русия и да се правят на мъже. Видя се колко им е акъла.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО АСЕНЧО, САМО НИЩО НЕ ЗНАЧЕЩИ ОБЩИ ФРАЗИ, А ДНЕС ПАК СИ ТЕГЛИЛ НОВ ЗАЕМ ЗА 300 МИЛИОНА. БРАВО,БРАВО!!!...
21
1
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
ПРОМЯНА КАКВО ДА ПРАВИШ, ОТ НИСКИ ДОХОДИ НА ПОМОЩИ. ДАНО СТИГНАТ И ДО ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРИН
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде отидоха парите на ЕС за въоръжаване , след като се видя , че ЕС няма армия ?
19
1
 
17
 
! Отговори
Всичките решения са преди 1 година
Само и единствено да се задържат още малко на власт. За съжаление нито 1 от тях не е дългосрочно или дори адекватно. Много ми е любопитно как ще решат на кой бизнес да помогнат и на кой да не го правят? Не мислите ли, че така се създава неравнопоставеност и, че тези, на които помогнете ще имат предимство пред останалите? Не е ли целта на 1 държава да осигури справедлива среда на бизнес? Може и да греша, не съм бил в харвард като Кире ама така изглежда в очите на обикновен Българин!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да кажа не са изплатени антикоеидните на лекарите Издължете се първо после други помощи само мажете очите на хората
17
1
 
23
 
! Отговори
до 8 Въпрос преди 1 година
Забравяш още 9 милирда изхарчени 9 дни през декември.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Системата на управляващите сякаш е КОНСТАНТА , мотото им е еднакво : "ВАЖНОТО Е ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ДА СА ДОБРЕ '',..... а ние само ще бъдем слуги на всички ЛИ ?И като се има в предвид , че 1 евро ще бъде 5-8 лева , то колко ще бъде една минимална пенсия от 300 лева ,... 300 : 6 лева = 50 / П-Е-Т-Д-Е-С-Е-Т ЕВРА /!Е, кой западняк ще влезе в магазин само за ЕДНА покупка с 50 евра , докато един пенсионер ще трябва да изкара 30 ТРИДЕСЕТ ДНИ с 50 евра ? НЕ ИСКАМЕ ЕВРОТО , ИЗЛАГАМЕ СЕ !
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ще има, нали изтегли оше едни триста милиона заем. Тия хора само назаем живеят. А когато си тръгнат към Канада, друг ще им оправя заемите
14
2
 
22
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Клекнахте а? Иначе на големи мъже се правите като сте на закрити врата, шушляци, смешници,мишоци, подл.ги, бокл.ци. Айде сдавайте властта и да си ходите. Остана само Възраждане да ги видим, щото и те се правят на много отворени и предлагам вече след тях, всички от прехода до ден днешен да ги увиснеме на стълбовете на Цариградско шосе и да повисят няколко месеца, тамън ще се съберат. Да знае следващия какво го чака, ако продава интересите на народа и България за жълти стотинки.
13
2
 
21
 
! Отговори
Иван преди 1 година
А си мислехме, че при Бойко ни е зле ... без коментар. Тия ни закопават повече и повече със всеки изминал ден!
12
2
 
27
 
! Отговори
перко преди 1 година
Има ли някой който вярва на тези мошеници?
11
6
 
8
 
! Отговори
Кк преди 1 година
Добре, че е няма мизерията при комунизма!
10
1
 
17
 
! Отговори
Алов преди 1 година
Теглете заем 3-4 милиарда и раздавайте на раята
9
2
 
26
 
! Отговори
Креативен преди 1 година
Махай се. И вземи културиста с тебе като бонус
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво стаНА с пенсиите и заплатите , пак ли сме на дъното ?До кога , ВСЕ ЕДНО И СЪЩО 33 г.: За НАТО , ЗА НАС/ т. е. , за вас/ , за РОМИТЕ , за бежанците , за другите бежанци ,... а за Бг-народа пак ли НЕ ОСТАНАХА , КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ВИ ТЪРПИМЕ !
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорко, номерът няма да мине! До няколко дни си отивате! Врътни на Простотокиро хич да не връща и да си върви в Канада!
6
1
 
31
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Кокорчо, къде отнесе 8 милиарда от спрените кражби на предишните и още над два милиарда нови заеми. Общо 10 милиарда за три месеца. Голям измамник