Василев обеща: До няколко дни ще има антикризисна програма с помощи

В момента тя се обсъжда, уточни той
10 май 2022 17:30, Красимир Ангелов
163
Василев обеща: До няколко дни ще има антикризисна програма с помощи
Снимка: БГНЕС

До няколко дни ще има антикризисна програма с помощи за хората и бизнеса, увери финансовият министър Асен Василев в Комисията по бюджет и финанси в парламента.

В момента се обсъжда антикризисна програма, уточни той.

На Коалиционния съвет, проведен вчера, бяха остойностени всички предложени мерки. Финално решение няма, когато има, то ще бъде оповестено. Надявам се в началото на следващата седмица да има готов вариант, каза Василев.

По думите му със сигурност ще има конкретни мерки, свързани с цените на енергоизточниците. Ще има и целеви помощи за най-пострадалите от кризата и мерки да облекчат работата на бизнеса, за да останат повече средства при фирмите.

"Войната, която започна през февруари, промени бизнес средата в целия свят. Започна покачване на лихвените проценти в САЩ, очаква се това да стане в Европа. Трайно се променя цената на енергоизточниците, има несигурност на пазарите на метали и на зърно, както и в логистичните пътища за доставки. Вече се вдигнаха застраховките за влизане на корабите в Черно море", каза Василев.

Той беше категоричен, че връщане на цените на енергоизточниците към нивата от 2018 - 2019 година няма да има.

"Подобна е ситуацията и цената на торовете. Нужна е адаптация на бизнеса към новата ситуация и ние даваме време на бизнеса да се адаптира", посочи вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Do Gestapo преди 1 година
Какви понички, кскви сандвичи?Нацистите от ТехФСУ наредиха маса, от която евреите да бе ядат!И сложили знак за маски театър комедия vs драмаТоест драма за нас ли?Понеже си помислих, че не е така както изглежда си взех два сандвипа, но бацисткуте студенти дойдоха и ми ги взеха и ме придружиха втн от унуеюверситета, докато преписавателите млади и стари ръкопляскаха с възгласи, *** "еврейски етнос извън израел или концлагерите няма"
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нов заем ще има ли
43
1
 
10
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Утре ще има АД за Кокорчо и останалите подобни в парламента.
42
1
 
17
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
до Няколко Дена ще Подавате Оставка, щото Размириците в Страната са НеИзбежни - хората са без пари и гладни, цените са астрономически!
41
1
 
13
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Преди по малко от година говориха за подем инвестиции у потоци пари към народа . Сега ще правил антикризисен план. Оставка и съд.
40
2
 
13
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
И ще бъдете съдени.Няма да можете да си отидете в Северна Америка...Помнете ми думата!
39
2
 
4
 
! Отговори
Do Gestapo преди 1 година
А ще има ли работа и стипендии за студентите евреи и ще ни пускате ли в университетите без да крещите заплахи и щастливите нацистчета да ни се присмиват
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига сте ревали че взимами кредити и какво от това гърците имат стотици милярди задължения но не допускат хората да живеят бедно . Това се казва социална политика и след 50 години ще е така винаги ще бъдат по добре от нас
37
0
 
10
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
От къде ще вземете тея пари бе. Знаешли колко хора няма да си платят данъците в знак на протест към продажното ви правителство !!
36
2
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Ти не си Мнение
35
1
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Увъртяха ни в кредити за да няма мърдане. На страната ни трябва колкото е възможно по-евтини петрол и газ, които сами да избираме откъде идват. Трябва да се насърчава собственото производство, земеделието.
34
0
 
2
 
! Отговори
?!? преди 1 година
А не може ли вместо кризисен план да храним Станишев и украинци и като ходим по раковски тези да ми викат с мегафони в лицето.Много по-яко е Елена да взима по 40000 лв на месвц, а на мен цялата мед гилдия да ми вика "къде е мвдицинския доклад, безплатния" къде е? В г* на доц рашков е?
33
3
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Стига с тез помощи, да не сме в СССР! Намалете данъците!
32
1
 
7
 
! Отговори
?!? преди 1 година
акво значи "помощи" за най-пострадаките?3 години след началото на кризата?Ще дадете 20 лв отгоре на пенсионерите?Нали трябваше да започнете с антикризисни пари, а не помощи, за всички, осожено за тези които трябва да работим, а не за баба ми
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо пал трябваше да се стига до тук Пак да теглим заеми после децата ни да плащат. Можеше просто да сме по разумни и да мислим за благото на народа повече. И да аз не занм как така 1200лв се дава на украинец а минималната заплата е 710лв. Следователно тези които работят на минимална часове наред а на украинците почти двойно на това? Що за глупост! И те питат ли се изобщо кал може човек да живее с 710лв? Големи глупааци излезнаха тези ПП
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питам : България каква е : Република , колония , щат , ... или нещо от четвъртият свят , тъй като до сега имаше само трети свят !Говори се за ''независимост'' и ''демокрация'' ама само на приказки на женския ромския/ пазар в Софето .Някой има ли понятие за тия термини ?
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди един или два месеца като ги питаха ПП казаха, че нямали идея какви мерки да има и бяха оставили на БСП да мъдрят. Чвстно казано, не знам какво работят тези хора, по цял висят във фейса и грайндъра и вечер черпня и разврат.
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП се интересуват за благото на. милите бедни украици големите джуки и вимета с скъпите коли мъже избягали от мобилизация ,долу слугите на сащ и ЕС оствки
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ромите НИ са цвете , пред новите бежанци !Кабинета правилно прецени , КОЛКО ПАРИ СА НЕОБХОДИМИ НА ЕДИН ''ЧОВЕК'' НА ДЕН , ЗА ДА ПОКРИЕ , НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ СИ НУЖДИ .... 40 лева . Е, да смятаме , 40 лева Х 30 дни = 1200 ЛЕ-ВА ... Разбрахте ли , И в ЕС няма държава с минимални пенсии под 450 евра .
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, взеха още един заем и ще почерпят? Колко мило! ОСТАВКА, Кокорчо! Веднага!