Петков поиска пълна проверка на "Турски/Балкански поток"

Премиерът потвърди, че са договорили два кораба за юни
Обновена: 12 май 2022 16:43 | 12 май 2022 15:23, Петя Славова
97
Петков поиска пълна проверка на "Турски/Балкански поток"
Снимка: БГНЕС

Нашите партньори виждат корупцията като основен момент на влиянието на Путин в нашия регион. Ще издам заповед за пълна проверка на Южен поток. Това заяви премиерът Кирил Петков, след като се завърна от САЩ и в началото на заседанието на Министерски съвет, предаде БГНЕС.

Още по темата


Този тип проекти са точно това, за което се говори, когато корупцията се ползва за инструмент на външна политика, добави Петков.

Той потвърди, че са договорили два кораба за юни да пристигнат на цени, значително по-добри от цените на европейските пазари и на цените на "Газпром" до този момент.

Министерството на енергетиката ще продължи с допълнителни преговори за дългосрочните доставки. Това дава възможност за пръв път България да има истинска диверсификация, каза Петков.

Имаме голям напредък за F-16 самолетите. Радвам се, че днес в МС вкарваме и дерогация за намаляване акциза на електроенергията и газа, каза още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
4
 
! Отговори
kr преди 2 години
До Анонимен 14Какво значи "да внимава"? Ако Турция иска да си транспортира газа през БГ да си плаща.Съоръжението си е изцяло българско и ще работи с когото, за когото и когато БГ реши. Който иска да се възползва- ще плаща
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
- Защо Русия не изнася велосипеди?- Защото Русия няма залежи от велосипеди.
26
2
 
11
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Простото кире не можа да намери 8 милиарда на Боко. Открадна си 9 милиарда, да не е капо. Как ще обясни , купуваме руски газ по дългия път за да ни е по скъпо. Тоя за мазохисти ли ни взема?
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по Кирчо корабите ще се телепортират безплатно до нас, това че ще минат през терминалите за втечнен газ според него явно ще е безпратно, пък ако няма тръба до бг ще трябва с газовози да се кара, *** и те сигурно ще са безплатни, хич ама хич няма да е скъп газа
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И къде ще ги разтовариш в ,поморие ли?
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен123 преди 2 години
И кът дойдат двата кораба от хамерика, цената на газа пак ще е 1:60.......
22
2
 
23
 
! Отговори
?№ преди 2 години
Държавата се разпада !
21
3
 
16
 
! Отговори
разсмя ме преди 2 години
Простият пуска дим, белким остане незабележимо собственото му малоумие и безхаберност.
20
3
 
9
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Ти въобще от там трябваше да почнеш, а не да ми тичаш по македония и да се правиш на голям войвода срещу Русия. Шушляк. Държавата е тоталка, пича се разхожда и се прави на голям. Утре ако спре градския да те видя какво ще правиш, ще се молиш на каквото и да е само и само да не спрат работа. Пари ще се раздава като боко.ПП = герб = тотални подл.ги, продажници, крадци, некадрници.
19
0
 
4
 
! Отговори
Мъж за жена преди 2 години
За да се разбере че за в бъдеще няма да бъда вреден и опасен , значи трябва да мина през детектора на лъжата, за да се разбере истинската реалност !
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРО НЕ Е ПЛАТИЛ САМОЛЕТИТЕ, БУЦИ ГИ ПЛАТИ, НО КИРО ПРЕЕВА ГАЗНА НА ДЪРЖАВАТА. Я ВИЖТЕ ТУК КАКВО ПИШЕ: Bloomberg: Вече 20 европейски компании са открили сметки в Газпромбанк"
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да пита американците кво става със самолетите, за които платихме! Баце избра най-добрите фърчила за нуждите на българските ВВС! А, не "гРипенчето" на Чорапчето предназначено за африканските държави! Между другото, двигателите за "гРипенчето" са американски, както и по-голяма част от въоръжението му!
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха то пилотите дето ги пратихме в хамерика да се обучават ще забравят как се лети докато станат ф-ките. Нямат къде да трупат летателни часове през тези поне 3г. А толкова време ако не си летял си труп ако се качиш.
15
2
 
16
 
! Отговори
Ох, що да го правиш преди 2 години
Не е оттука и е за малко.
14
2
 
13
 
! Отговори
Кирчо острото преди 2 години
"Имаме голям напредък за F-16 самолетите." Получихме цветни скици, правени от истински художник!
13
4
 
11
 
! Отговори
Вържете го преди 2 години
Тоя, че ще си заминем.
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиерът трябва много да внимава какви ги върши. Тая тръба не е вече Южен поток, а е Турски поток захранващ Сърбия. Т.е. с едно грешно действие, може да ни скара с двама съседи, единият от които с гигантска армия. И тъй като вече сме скарани така или иначе с Русия, може би е добре да се пипа леко.
11
3
 
6
 
! Отговори
irkd преди 2 години
тия 2 гемии с газ я дойдат, я не дойдат, като самолетите - платихме ги, ама нямало да дойдат да не ги дадем на руснаците. Ибъси мокята
10
3
 
3
 
! Отговори
Америка над Всичко преди 2 години
2027 най-късно ще имаме всички самолети, сега се обучават пилотите, 2028-2029 можем да очакваме и реалните бойни действия, спокойно
9
2
 
14
 
! Отговори
КИРЕЕЕЕЕ преди 2 години
Южен поток е спрян отдавна. И плащаме транзитни такси на Турция.