Антикризисният пакет на кабинета ще е готов следващата седмица

Мерките в него включват облекчаване на разходите
53
Антикризисният пакет на кабинета ще е готов следващата седмица
Снимка: БГНЕС

В началото на следващата седмица ще бъде готов антикризисния пакет и мерките от него ще бъда официално обявени, съобщи министърът на финансите Асен Василев.

Още по темата
"Те включват облекчаване на разходите както за бизнеса, така и за хората, за да остават повече пари за тях, с които да си посрещнат разходите", каза той. Василев призна, че ситуацията е трудна и то целия свят, не само в България.

"Ситуацията е тежка най-вече за по-бедните от семействата, но в икономиката има ръст на производството и на износа, март е рекорден месец като износ в цялата история на България. Има ръст на производството спрямо предкризисните нива. Това се дължи на това, че работниците и фирмите са се организирали добре и на това, че правителството задържа цените на тока на нива от септември – октомври миналата година", посочи министърът.

Според него именно задържането на цените на тока дават конкурентоспособност на българските фирми.

Василев припомни, че минималната заплата беше вдигната горе-долу с ръста на инфлацията.

"Разходите за детските градини бяха поети от държавата, заплатите в секторите на образованието и на здравеопазването бяха повишени, има ръст на средната заплата и в бизнеса", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз искам достоен живот мобкилик чепвен, а не да ми хвърляш трохи. Жалките ти мерки може да си ги навреш там където ти влиза от НАП
46
0
 
2
 
! Отговори
Бг от САЩ преди 2 години
Безплатен обяд няма,градините без пари,а заема изплащан с лихвите и аз имам къща за 200 000 хил. долара,ама след 30 години ще съм върнал 470 хил.
45
0
 
5
 
! Отговори
БГ преди 2 години
Браво на Кокорчо,детските градини безплатно,ама за сметка на държавен дълг,така родителите ще плащат не на градините а на държавата чрез данъците и то много повече заради лихвите
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До teo 48 Кривителството е НЕ на ПростоКиро, а на КОМУНЬО Кремльовски! И понеже не му харесва нещо реакцията на простосмъртните, КОМУНЬО-то рече, че собствените му недоносчета НЕ са читави, и сега си готви на бавен ток за слабоумни комуньовчета други мераклии за лапачка. Да махнем КОМУНЬОТО, а НЕ безбройните му ЯЛОВИ комуньовчета!
43
1
 
8
 
! Отговори
teo преди 2 години
Докато нашето правителство направи антикризистния пакет , КРАЗАТА ЩЕ СВЪРШИ !!! Типично за едно правителство на Киро-ментата !!! Българи ????
42
0
 
9
 
! Отговори
Вие преди 2 години
Сте Кризата!!!
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОКОРЧО....ТИ ЗАЩО НЕ СИ ПОСЕЩАВАЛ ЧАСОВЕТЕ ПО ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ? МЕРКИ БИЛ ВЗИМАЛ ТОЙ.....А САМИЯ ТОЙ НЕ СЕ ПОБИРА В ХХХL
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ръст заради инфлацията и ненормално надутите цени, но ръст на реално произведена продукция няма. Стига глупави приказки. Подгответе хората психически за катастрофата, която се задава.
39
0
 
21
 
! Отговори
София преди 2 години
Уж беше готов, после беше почти готов. Сега ще е готов другата седмица. Кокорчо и той си говори е така колкото да не заспи.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До За 25И аз подозирм,че освен оръжие,което се изнася от 8 години към укарйна и сирия,изнасят пак житото и слънчогледа като 90-те години.
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако и антикризисния ви пакет е както всичката ви работа до сега,не се хабете. Тук няма да стане да изсипвате кинти наготово предимно на бизнеса като правеха преди парвителствата,тук вече трябва за всички граждани защото с решението си да се подчините на сащ и ес вие директно ощетявате сериозно бюджета на всяко едно семейство в БГ и то драстично.
36
0
 
14
 
! Отговори
За 25 преди 2 години
Износът се е увеличил, защото олиото и пшеницата заминаха, и не само те. Произведено и прибрано по старите цени на горивата. Купуваш ги в България по цени в Брюксел.
35
0
 
16
 
! Отговори
перко преди 2 години
"София прайд" под патронажа на Кирчо и Кокорчо!!! !
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много противни ми станахте, лизоггъззци на Америка.
33
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие не сте никакви българи Асене, да оставиш хората, работещи в пощите, два месеца без заплати. Това ли ви ехуманноста? На украинците метални се правят, българите кучета ги яли.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аа забравих, правим си сами свещи щото няма ток, тъчем вълнени черги и одеала и, правим кирпич от калъпи и ще строим новия Манхатън в центъра на София на жълтите павета. Изрязах дюшемето на Астрата и бутам с краката като Фред Флинстоун, направих кучето на пържоли, котката изпекоха пред блока и си направихме купон със старите компоти от мазето но те вече свършиха. Пуснах жената в гърция и ще ни изплати дълга направен от кирчо и асенчо.
31
0
 
27
 
! Отговори
123 преди 2 години
Единственните на които им се вдигат доходите, са тези на държавната хранилка! В частния сектор, заплатите са замразени!!!! ***!
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо обяснете къде изпапахте 9 милиарда лева през декември от хазната! За какво ги дадохте? За България това са страшно много пари! Видяха много пари - дай сега да ги пилеем. Пладнешки разбойници с главатари Кирчо и Кокорчо.
29
0
 
21
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Износа на оръжие се е увеличил. Нищо друго. Нищо не се гради в държавата, само заеми се теглят.
28
0
 
21
 
! Отговори
Мхмм... преди 2 години
Баси цирка, хората въведоха антикризисните пакети още преди месец и половина... Нашия ще е готов следващата седмица.